Милан Ракић Написано Мај 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, dzo ni рече главна тема: мени је то (слављење Славе институција) и смешно и штетно. У реду! Али очито неким људима није! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 14 minutes ago, Милан Ракић рече Е сад мене интересује, ако би био овде неки "босански Авокадо", или ако би наш адвокат Авокадо имао времена да проучи начела секуларности Заједничког ГШ Босне и Херцеговине, па да одатле "извуче" чињеницу ( и да на њу дадне одговор), како се нпр. "осећају" пилоти, летачи и механичари, који су тих ратних година, своја муда давали и животе за Републику Српску, а онда, потезом пера, уместо "печева" са српском тробојком, наметнуше им "печеве" са визуром хеликоптера и неколико "еуропских" звездица... И као "шлаг на торту", они људи најнормалније функционишу, дакле Срби раде у Рајловцу, док Бошњаци одлазе у бањалучку ескадру... Uopšte ne razumem pominjanje mene u ovom kontekstu, a naročito s obzirom na kraj poruke, ali hajde eto da odgovorim, kao što uvek odgovorim kad me neko nešto pita. Zastava i grb BiH nemaju veze sa religijom, pa time ni sa sekularnošću i ne znam što bi piloti imali bilo kakva osećanja prema takvoj zastavi i grbu... Da bi tvoje poređenje imalo smisla, trebalo bi da su im nametnuli "pečeve" sa polumesecom... ili sa ljiljanima (što ne bi imao veze sa sekularnošću ali bi donekle imalo smisla u ovom kontekstu)... Dakle, zapravo je pitanje, da su srpskim pilotima u Bosni odredili "pečeve" sa polumesecom da li bi to bilo ok? Милан Ракић and dzo ni је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 2 minutes ago, Avocado рече a naročito s obzirom na kraj poruke То и није теби било упућено. Ко се осећа прозваним-рат му у кући био! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 25 minutes ago, Avocado рече Zastava i grb BiH nemaju veze sa religijom, pa time ni sa sekularnošću i ne znam što bi piloti imali bilo kakva osećanja prema takvoj zastavi i grbu... 25 minutes ago, Avocado рече Da bi tvoje poređenje imalo smisla, trebalo bi da su im nametnuli "pečeve" sa polumesecom... ili sa ljiljanima (što ne bi imao veze sa sekularnošću ali bi donekle imalo smisla u ovom kontekstu)... Да! У праву си! Али говорим о нечему другом! Међунационални и верски сукоб на територији БиХ-све знаш и сам, да се не подсећамо. Република Српска је извојевана на један начин, "озакоњена" на други, али како год, верујем и уверен сам да је сваки припадник Војске Републике Српксе био спреман, кад се већ тако десило, да и живот дадне за њ., тј. за ту државу. И моје питање се и малопре, а и сада односило на поменуто. Да ли је, са аспеката свега што је замерено Зечевићу и компанији, тј. 890. мхе са а. Батајница; дакле, да ли је у реду било да Високи Предтсавник једноставно наметне инсигније (око којих нико не може да се сабере-са тог аспекта је ОК), не узимајући у обзир тежње српског народа у БиХ (и обрнуто). А узевши у обзир да је на концу оном другом делу те државе, а који није Република Српска, Европска "интервенција" (и интервенција УН на концу), "значила и донела" прерогативе државности, а у које је, барем српски део војске на територији БиХ "угуран". И опет људи прихватили. Зашто нико није поставио питање да ли су они можда били угрожени том "анационалном" интервенцијом? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, Милан Ракић рече И моје питање се и малопре, а и сада односило на поменуто. Да ли је, са аспеката свега што је замерено Зечевићу и компанији, тј. 890. мхе са а. Батајница; дакле, да ли је у реду било да Високи Предтсавник једноставно наметне инсигније (око којих нико не може да се сабере-са тог аспекта је ОК), не узимајући у обзир тежње српског народа у БиХ (и обрнуто). А узевши у обзир да је на концу оном другом делу те државе, а који није Република Српска, Европска "интервенција" (и интервенција УН на концу), "значила и донела" прерогативе државности, а у које је, барем српски део војске на територији БиХ "угуран". И опет људи прихватили. Зашто нико није поставио питање да ли су они можда били угрожени том "анационалистичком" интервенцијом? Pa ne razumem pitanje zato što su u pitanju dva različita, odnosno, suprotna postupka: određivanje kolektivu nečega što je simbol samo jedne strane (pričali smo u tom kontekstu o 890. mhe pre nego što si razjasnio da to nije odluka komande i da zapravo ne postoji nikakva formalna odluka o tome) i određivanje kolektivu nečega što nije simbol samo jedne strane, pa ne može nikom da smeta u tom smislu. Drugim rečima, zašto bi neko bio ugrožen time da se u zajedničkim institucijama koriste simboli koji ne pripadaju samo jednoj strani? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 2 hours ago, VaSa110 рече Svako jednoumlje je izrazito opasno. Није. Брига о инвалидима, пензије, помоћ поплављенима.... Око много тога доброг постоји једноумље, и знам да ни ти не одудараш од таквог размишљања. Религија је део људског бића који је, између осталог и homo religiosus. А поређење религије са фашизмом, мислим стварно... Рече да ти то паде прво на ум, није битно да ли си написао фашизам или нацизам, феудализам или расизам..... Ако религију стављаш у исти кош са таквим идеологијама како да се осећамо ми верници овде који смо већина, како да замислимо твој поглед на нас? Испадамо онда и ми неки фанатици попут фашиста. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 30 minutes ago, Avocado рече Pa ne razumem pitanje zato što su u pitanju dva različita, odnosno, suprotna postupka: određivanje kolektivu nečega što je simbol samo jedne strane (pričali smo u tom kontekstu o 890. mhe pre nego što si razjasnio da to nije odluka komande i da zapravo ne postoji nikakva formalna odluka o tome) i određivanje kolektivu nečega što nije simbol samo jedne strane, pa ne može nikom da smeta u tom smislu. Drugim rečima, zašto bi neko bio ugrožen time da se u zajedničkim institucijama koriste simboli koji ne pripadaju samo jednoj strani? У реду. Хвала. Иако не могу да се отмем утиску да, да си и најмањи начин желео да скапираш шта сам те хтео питати-скапирао би. Но у реду је. Ја свеукупних 17 страна и нисам схватио као полемику. Колеге су Славу прославиле и славиће је и убудуће. ЗАЈЕДНО Срби, Хрвати, Словаци и и Бошњаци.. Вама некима се то није "допало". У реду. Увек можете да се обратите Пери Бошковићу, надлежним судовима, заштитницима грађана и проче...Шта да вам радим. Можда у вашим координатним суставима и законима то не штима, ал ево овде се 4 нације нашле и прославиле Светог Василија Острошког. Толико. Иван ♪♫, Ignjatije, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 8 minutes ago, Ignjatije рече А поређење религије са фашизмом, мислим стварно... Рече да ти то паде прво на ум, није битно да ли си написао фашизам или нацизам, феудализам или расизам..... Ако религију стављаш у исти кош са таквим идеологијама како да се осећамо ми верници овде који смо већина, како да замислимо твој поглед на нас? Испадамо онда и ми неки фанатици попут фашиста. Pretpostavljam da nisi baš najbolje ispratio šta sam pisao. Uopšte nije bila priča o poređenju (nigde ni pomena o tome) već sasvim nešto drugo. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 32 minutes ago, Милан Ракић рече Иако не могу да се отмем утиску да, да си и најмањи начин желео да скапираш шта сам те хтео питати-скапирао би. Zaista nisam razumeo šta si hteo da me pitaš, pa sam zato tražio objašnjenje... ne znam ni zašto pretpostavljaš da ne želim da razumem... razjasni pa ću odgovoriti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Не капирам зашто би у земљи Србији ова прослава сметала неком, поред свих ствари које се дешавају и које су наопаке (а не могу се ни поредити)... Као кад би неком у Хирошими 1945. сметало што је уништен неки мравињак тамо. Драшко, Ignjatije and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 @Бореалис. ако тако поставиш репере, веееећииина тема би требало да буду у старту игнорисане. -------- увођење Слава у државне и градске институције је карикатура хришћанства и директна повреда принципа секуларности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Стварно сам разочаран . Милан је хтео да подели једну вест, радостан дан код својих колега и одмах, већ на првој страници је почело оцеђивање комарца и прождирање камиле. Уместо да све дође на своје место за пар страница, тема је догурала до 18. странице и још се скупило и више злонамерника . Најгора ствар је што се име 890. мхе, ни криве ни дужне, провлачи по интернету у негативном контексту . Најбоље да тема иде под кључ, па ако неко жели да надугачко и нашироко објашњава чија су права у Србији угрожена и ко кога угњетава нек отвори нову. АлександраВ, Милан Ракић, Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, -Владимир- рече тварно сам разочаран . Милан је хтео да подели једну вест, радостан дан код својих колега и одмах, већ на првој страници је почело оцеђивање комарца и прождирање камиле. Уместо да све дође на своје место за пар страница, тема је догурала до 18. странице и још се скупило и више злонамерника . Најгора ствар је што се име 890. мхе, ни криве ни дужне, провлачи по интернету у негативном контексту . Најбоље да тема иде под кључ, па ако неко жели да надугачко и нашироко објашњава чија су права у Србији угрожена и ко кога угњетава нек отвори нову. Kako se brzo zaboraviše one silne teme o paradi ponosa...... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, Господин Бореалис рече Не капирам зашто би у земљи Србији ова прослава сметала неком, поред свих ствари које се дешавају и које су наопаке (а не могу се ни поредити)... Као кад би неком у Хирошими 1945. сметало што је уништен неки мравињак тамо. auuu Darko... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Хахаа..... @Милан Ракић, па ти с' луђи од њих што се расправљаш. Шта хоћеш да им докажеш? Мислиш ли да хоће да те схвате? Мислиш ли да им је стало да те схвате? Да ли стварно мислиш, а не само ти већ и остали, да је нашим, српским атеистима, заиста стало да прихвате православне хришћане? Значи не у смислу фолирања, "ето ми српски атеисти смо еманциповани и толерантни , то је сад мода, а ми смо увек у тренду, па смо верски толерантни", већ на оном људском нивоу... Јок море, нем' о' тога ништа. Иста је ту прича као и са оним мајмунима из АС, само мало друкше упаковано, лепше, да мирише. А у суштини све се своди на даш им прс' они 'ће да откину целу руку. Мис'им, да неко не помисли да им ја не би наставио пружати прс', далеко од тога. Ал' средњи. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука