Jump to content

Оскрнављена лепота

Оцени ову тему

Препоручена порука

По сваку цену желимо наше слабости угурати под неку заповест Божију и дати им Божији лигитимитет.Е па неће да може.  

Oк...преведи ми....да ли је ношење панталона од стране жена супротно Божијем закону?

Молим за одговор

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Što bre za radijator?Za krevet. :ani_biggrin:

Па да се загреје док он намести чаршаф

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Мене само интересује, када је природно замењено  са креираним наметнутим...  и када  је постало срамота ( или шта већ) бити природан. Зашто себи наносимо бол, под изговором: да будем ко човек међу људима... итд, итд

Може да ради ко шта хоће.Наравно и треба...али заштоо? Зашто нам је све то потребно?  Када смо тачно почели да скрнавимо лепоту?

Негде на самим почецима људске врсте?

Заправо, хришћанство и западна цивилизација су ту изузетак у смислу ”скромности” и ”природности”. Из неког личног искуства, рекао бих да је тај идеал ”природности”, ”нешминкања” и ”неистициња” протестантизам довео до екстрема. ”Најприродније” су жене у протестантској северној Европи. Како идеш ка католичком југу и православном истоку, све се више ”сређују”. Али ни то није ништа кад се упореди са ”сређивањем” жена из нехришћанских традиција (Азија, Африка...).

Подели на овим сајтовима

Ја то схватам као да су њему писали. Можда је превод лош. Као у ономе ,,шта је теби до мене жено". То је исто лош превод (тако реко ст. Тадеј :) ).

Иначе даље одговара:

А за оно што ми писасте: добро је човјеку да се не дохвата жене.

Али због блуда сваки нека има своју жену, и свака нека има својега мужа.

Муж нека указује жени дужну љубав, тако и жена мужу.

Жена није господар од својега тијела, него муж; тако и муж није господар од својега тијела, него жена.

Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем.

Али ово говорим као мишљење, а не као заповијест.

https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=46&chap=7

Рекао бих да указује једнаку част ,,мужу" и жени.

Па, види, он лепо каже, ако ћеш време да користиш за нешто лепо и корисно, боље да се не жениш , да би максимално искористио време. Али ако ћеш, као већина, радије да хваташ зјале, онда се боље жени да те жена доведе у ред . Тако и за жене .

Подели на овим сајтовима

Па добро Драшке,  извукао си само део мог текста..............могао си и наставак / суштину онога шта сам хтела да кажем / 

Ниси схватио суштину, суштина је да смо сви слаби и поводљиви, да идемо линијом мањег отпора, ок је и ја сам таква.

Али ја своју слабост ношења панталона, уске саблажњиве одеће не провлачим кроз Божије законе као нешто што је по дифолту у реду......

није у реду ...........али ја по слабости не испуњавам..........али толико имам свести да признам своју слабост и да нешто што је у супротности са Божијим образом  не оправдавам. Значи ми треба да смо Христу саобразни а не да Божије законе саображавамо нама .

По сваку цену желимо наше слабости угурати под неку заповест Божију и дати им Божији лигитимитет.Е па неће да може.

:mahmah:

e vidi ovako, kad si svijesna jos si odgovornija , znaci tacno znas da radis sto ne bi trebalo al i dalje radis, odma trodupli greh

Подели на овим сајтовима

Па да се загреје док он намести чаршаф

Bolje da zagreva postelju nego da se samozagreva. :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

ja sam se zezao a za ovo drugo gresis skroz, ne vodi nikolu niko u zivotu, on samo pruzi hrabro ruku svakome u usta da vidi sta ce ko da radi, smijes li ti to

Ne da smijem, ja sam uvijek za brutalnu iskrenost.

Подели на овим сајтовима

Oк...преведи ми....да ли је ношење панталона од стране жена супротно Божијем закону?

Молим за одговор

Za greh protiv celomudrenosti se, takođe, smatra oblačenje (makar i u šali) devojčica ili devojaka u mušku odeću (ili obrnuto). O ovome postoji kategorična pouka u Svetom Pismu: "Žena da ne nosi muškoga odela niti čovek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini" (5. Mojs. 22, 5).

А зна се  шта је и како је некада изгледала и како би требала и сада да изгледа женска одећа.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Jedna je stvar izneti stav o idealu oblačenja. To si ti uradila i to je u redu.

Druga je izneti faktički netačnu tvrdnju da goli pupkovi izazivaju carske rezove, a dekoltei probleme sa dojenjem. To je učinio autor teksta.

Usto, autor teksta kao sasvim iste stvari navodi nepoštovanje "ženstvenih" pravila oblačenja i života nošenjem pantalona i radom - i poštovanje "ženstvenih" pravila oblačenja dominantne kulture, koja uključuju šminku i isticanje seksualne privlačnosti. Nije jasno šta mu tačno smeta - ili mu smeta sve što nije identično sa onim što je njegova baba radila (mada možemo pretpostaviti da je baba ipak umela da potegne u poslu). A mnoge babe su doživele u mladosti da im se spočitava pletenje pletenica kao preterano ukrašavanje. Na kraju krajeva, pletenice su eksplicitno osuđene u Prvoj Poslanici ap. Pavla Timoteju - a autor teksta ih uzdiže kao pozitivan primer!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

А зна се  шта је и како је некада изгледала и како би требала и сада да изгледа женска одећа.

Један мали комшија (тад имао четири-пет година, сад је већ момак) рекао попу што је дошао да свети водицу да је ”женски петко”.

Подели на овим сајтовима

e vidi ovako, kad si svijesna jos si odgovornija , znaci tacno znas da radis sto ne bi trebalo al i dalje radis, odma trodupli greh

Па оно ко признаје пола му се прашта.................а ко не признаје.......још му се и додаје   :smeh1: 

Добро бре ај дај ми епитимију ............

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...