Jump to content

Оскрнављена лепота

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja sam se zezao a za ovo drugo gresis skroz, ne vodi nikolu niko u zivotu, on samo pruzi hrabro ruku svakome u usta da vidi sta ce ko da radi, smijes li ti to

Nema potrebe pisati nikakva nova pravila, jer ni stara pravila nisu nista drugo do drustvena, politicka i ekonomska pravila ne vezana toliko za veru. Jednostavno razdvojimo babe od zaba, religiju od politike, nauke, ekonomije, drustvenog uredjenja.

Religiju uzmemo kao nesto sto se bavi egzistencijalistickim pitanjima (pitanjima nacina, modela, smisla zivota i oblika licnosti), ontoloskim pitanjima (pitanja postojanja, nepostojanja) i klasicnim religijskim praksama vezana za ova dva.

A sve ostalo uzmemo za bavljenje ostalih problema. Kao sto religiju necemo mesati u to kako zamesati malter i ozidati kucu, tako necemo mesati u ekonomska, drustvena i politicka pitanja, jer cemo ta pitanja resavati najbolje naucnim putem i onim sto Poper naziva ''drustvenim inzenjeringom'' ''korak po korak metodom'' ili ''pokusaj-pogreska metodom'', pa cemo tako stvarati institucije i norme pa vidimo sta valja usvojimo, sta ne valja bacimo i jedinu tu mozemo umesati religiju kao filter kao sto rekoh, jer hriscanin upravo tezi ka tome da uradi nesto od ovog sveta i sebe.

Necemo religiju mijesati ali se ona mijesa i stvara pravila vodeci se drustvenim prilikama. Zato danas vecina ljudi u Crkvi voli neki centralisticki oblik vladavina umjesto liberalno-demokratski i ako je ovaj drugi nesumnjivo bolji. Ljudi se drze nekih pravila I dalje I niko nikad nije cuo za nekakve institucije, a jos inkluzivne, pa to vecina ljudi na fakultetima ne zna sta znaci. A o Popperovom i Hayekovom analitickom pristupu, tesko kad imas mitropolita Amfilohija koji liberalni kapitalizam smatra zlom, medjutim o Putinu sve najbolje. Previse ti ocekujes, teoretski je to lijepo, ali praksa nam govori da mnogi ne znaju ni ko je Hristos.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

nemoj tako govoriti, sad ce zene po tebi ispasti bageri na kraju

Nisam ljiljan, da vetar me skrši,

niti bager, da pred sobom rušim,

već sam žena, da u snazi stojim. :)))  girl_smiley  

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Па оно ко признаје пола му се прашта.................а ко не признаје.......још му се и додаје   :smeh1:

Добро бре ај дај ми епитимију ............

Obratno je ko priznaje pola mu se dodaje.Epitimija do Vaskrsa i 100 metanija dnevno da se iskupiš za svesna sagrešenija. :)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Necemo religiju mijesati ali se ona mijesa i stvara pravila vodeci se drustvenim prilikama.

To je sad pitanje toga sta jeste, ja sam govorio o tome sta treba. Sa tim kako jeste se skroz slazem, jer religija se ili barem to sto se naziva religijom umesala u mnogo stosta.

Previse ti ocekujes, teoretski je to lijepo, ali praksa nam govori da mnogi ne znaju ni ko je Hristos.

Tacno, sto znaci da bi trebalo ljudima reci ko je Hristos i nekako teoriju pretvorili u praksu. Za pocetak kroz ovakve forume gde razgovaramo sa obicnim ljudima. 

Ostali ambiciozni projekti mogu da sacekaju dok ne postanem premijer :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па добро, кад већ инсистираш, ти мени, ја теби, поштено :)

Ma nemas ti te pare ;)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

ma mani se ti svoje snage, nego budi to sto jesi, sta se prsis necim sto nemas, budi srecna sto je sve u redu i moli se bogu da tako ostane da ne dolazis u situaciju da ispitujes svoju snagu

Подели на овим сајтовима

I da se svoga muža ko Gospoda bojim  :ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

To je sad pitanje toga sta jeste, ja sam govorio o tome sta treba. Sa tim kako jeste se skroz slazem, jer religija se ili barem to sto se naziva religijom umesala u mnogo stosta.

Tacno, sto znaci da bi trebalo ljudima reci ko je Hristos i nekako teoriju pretvorili u praksu. Za pocetak kroz ovakve forume gde razgovaramo sa obicnim ljudima. 

Ostali ambiciozni projekti mogu da sacekaju dok ne postanem premijer :D

DV slazemo se kao i uvijek vecinu stvari daleko su ljudi na forumu otisli od prosjecnog covjeka u Crkvi po pitanju znanja, zato ovaj forum i jeste nesto najbolje za nekoga ko se interesuje za pravoslavno hriscanstvo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

...daleko su ljudi na forumu otisli od prosjecnog covjeka u Crkvi po pitanju znanja, zato ovaj forum i jeste nesto najbolje za nekoga ko se interesuje za pravoslavno hriscanstvo.

Eto нама лепоте! :)
Подели на овим сајтовима

Jedna je stvar izneti stav o idealu oblačenja. To si ti uradila i to je u redu.

Druga je izneti faktički netačnu tvrdnju da goli pupkovi izazivaju carske rezove, a dekoltei probleme sa dojenjem. To je učinio autor teksta.

Usto, autor teksta kao sasvim iste stvari navodi nepoštovanje "ženstvenih" pravila oblačenja i života nošenjem pantalona i radom - i poštovanje "ženstvenih" pravila oblačenja dominantne kulture, koja uključuju šminku i isticanje seksualne privlačnosti. Nije jasno šta mu tačno smeta - ili mu smeta sve što nije identično sa onim što je njegova baba radila (mada možemo pretpostaviti da je baba ipak umela da potegne u poslu). A mnoge babe su doživele u mladosti da im se spočitava pletenje pletenica kao preterano ukrašavanje. Na kraju krajeva, pletenice su eksplicitno osuđene u Prvoj Poslanici ap. Pavla Timoteju - a autor teksta ih uzdiže kao pozitivan primer!

Суштина текста је добра као и сврха шта је аутор желео да каже / пробуди, заплаши, наведе на размишљање, преиспитивање ставова итд/

Има делова који нису скроз разрађени и можда мало неаналитички написани и појашњени, и не треба се хватати за те делове текста.

Конкретно рад на селу , копање итд то је неизоставан део сеоских послова и ту неме поделе на мушки и женски.Једноставно по природи ствари на селу све и да хоћеш не можеш бити нежна и дама. 

Део око царског реза и условљеност истог одећом која је неприкладна, можда би требао неки медицински радник да да одговор на то питање. 

О чему се ради , голи пупкови, деколтоване блузе на 10Ц или -5Ц могу изазвати озбиљне здравствене проблеме посебно код трудница.Као и уске панталоне приликом ношења плода, мислим да има неве везе са проблемим везаним за материцу/ лекари би по овом питању требали мало да појасне ствари /

Бог је јасно дао заповести и рекао / поштуј да ти буде добро /, тако да свако одступање од истих има узрочно последичну везу , у смислу казна за непослушање, Али није Бог тај који кажњава , ту је битна разлика, сами бирамо , а деловање духовних закона је неминовно....свидело се то нама или не

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Obratno je ko priznaje pola mu se dodaje.Epitimija do Vaskrsa i 100 metanija dnevno da se iskupiš za svesna sagrešenija. :)))

12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

sve ste skupe, kaze tvrtko

Skupa je igračka to i opasna što kaže brat Niče

Prаvi muškаrаc želi dve stvаri: opаsnost i igru. Zаto želi ženu kаo nаjopаsniju igrаčku  :D

Подели на овим сајтовима

ma mani se ti svoje snage, nego budi to sto jesi, sta se prsis necim sto nemas, budi srecna sto je sve u redu i moli se bogu da tako ostane da ne dolazis u situaciju da ispitujes svoju snagu

Nismo li čitav razgovor počeli mojom tvrdnjom da žena koja ima praktična iskustva sa trudnoćama, porođajima, dojenjem i brigom o maloj deci teško može da propagira figuru žene kao krhkog nežnog ljiljana?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...