Jump to content

Може ли се веровати у Бога и имати поверења у теорију еволуције

Дејан

Препоручена порука

On 11. 6. 2018. at 22:48, Broken рече

Upravo gledam film Legenda o Tarzanu na HBO.

Kako su njega prihvatili majmuni i ostale životinje? 

Expand  

Е, нећу да ти спојлујем, али нису баш сви били ОК с њим. То ти је као и у животу, некоме се допадне твој парфем, а некоме и не баш... Али зна се шта буде са онима који не воле парфем...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2018. at 0:28, Agnostik рече

Meni teorija evolucije pojaca teodiceju. 

Zasto bog stvara preko tako "krvavu" metodu zivot, koja bazira na unistenje svih vrsta koji nisu se uskladili kao i kod svaka vrsta svih pojedinaca koji nisu sami spremni da prezive. 

Danasnji covek makar u malo bogatijim zemljama, ima neku zastitu od te uzasne prirode. 

Expand  

Evo još nekih razmišljanja na polju teodiceje :).

Подели на овим сајтовима

On 9. 6. 2018. at 9:41, grigorije22 рече

E to je glavna misterija, kako to Bog rukovodi tim procesom? Da li takav put razvoja bica na Zemlji koji je Bog izabrao inteligentan? Zbog evolucije ima mnogo negativnih posledica u prirodi zivih bica i kod coveka.

Expand  

Смешно.

Човек "открио" ДНК па се игра у лабораторији са истим и модификује, а ти питаш како Творац истог може да модификује.

Људи, почињете да ме бринете...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 9. 6. 2018. at 13:01, grigorije22 рече

Zivotinje pate i stradaju. Kada lavovi napadnu svoje zrtve one i te kako osecaju strah i bol.

Expand  

И сад ћеш свој сентимент пројектовати на оно што ти је речено...

Примећујеш ли да радиш са животињама исто што раде и многи са Богом: антропоморфизују.

Подели на овим сајтовима

On 9. 6. 2018. at 19:15, Благовесник рече

Па како да не убацујемо сентимент и емпатију када смо створени по лику Бога који је добар?

Expand  

Као што рекох Гриши, једно је љубав по разуму, а друго антропоморфизовано искривљење и пројекција на животиње. Подлегли сте савременим трендовима права животиња.

Данас животиње ме`ш чини имају већа права од човека.

Мислите о томе.

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2018. at 4:45, Јанко рече

Смешно.

Човек "открио" ДНК па се игра у лабораторији са истим и модификује, а ти питаш како Творац истог може да модификује.

Људи, почињете да ме бринете...

Expand  

To sto covek radi vidljivo je telesnom oku.

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2018. at 4:51, Јанко рече

И сад ћеш свој сентимент пројектовати на оно што ти је речено...

Примећујеш ли да радиш са животињама исто што раде и многи са Богом: антропоморфизују.

Expand  

Taj sentiment su imali i sveti oci. Citaj samo Srnu u izgubljenom raju od Justina Popovica. Ako ja kao covek imam sentiment prema tvari, kako onda Bog koji je tvorac svega, koji je bezgranicno savrseniji i ciju ljubav niko ne moze da pojmi nema sentiment?

Подели на овим сајтовима

On 11. 6. 2018. at 5:10, Благовесник рече

U Rumuniji masovnije napustaju veru jer Rumunska Crkva zvanicno zastupa potpuno iskljuciv stav prema Teoriji evolucije zivih organizama, pa studenti sa Teorijom iskljucivog kreacionizma odbacuju, nazalost, i Hrista. Ta je pojava masovno prisutna, proverite.

Expand  

Не знам како да проверим, али верујем ти да је тако. Велика је штета, јер црквени поглавари би требало да су образовани људи, не само у богословљу, него ваљда треба да знају и нешто мимо тога.

Подели на овим сајтовима

Послушај видео. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...