Ненад Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 @aquilio Не жмурим ја него ти. Одређивање старости раде еволуционисти. Твоји ауторитети су ти који камење старо 20 година проглашавају старим милионима година. Не видим како вера онога ко је послао камен може да буде узрок лошег датирања, и да се још праве овакви пропагандни видео материјали који кривицу пребацују на њих! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 A jooj. Kakve veze ima vera. To je ne adekvatna metoda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Matematicar Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Nikako mi nije jasno kako ovi kreacionisti ne shvataju da se istina ne može sakriti ili izopačiti jer ona na kraju uvek izadje na površinu. Kreacionisti bi trebali da znaju da svojim glupostima samo unazadjuju i podvrgavaju ruglu veru. Zamisli brojali su koliko se kolena u bibliji pominje od Adama i Eve naovamo, na osnovu toga došli do cifre od 6000 godina i sada su spremni da proglase netačnom celokupnu fiziku, samo ne bi li nekako na silu i lažno dokazali svoje tvrdnje. Fizika je egzaktna nauka zasnovana na preciznim eksperimentima i stvarno je smešno kako su kreacionisti spremni da divljački napadnu svaku nauku koja se ne uklapa u njihovo vidjenje sveta, najpre su napali biologiju, sada fiziku, ko zna možda jednom napadnu i matematiku, pogotovu ako im zatreba da je 1+2= 1.Mani eksperimente, mani matematičke dokaze i izračunavanja, mani visoko precizna merenja i stručnjake koji se godinama za nešto školuju, dokazivanjima i opovrgavanjima može svaki lajk da se bavi, sve je to laž i glupost nije tako već ovako kako mi mislimo....Stvarno žalosno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Да би православни хришћанин исправно схватио еволуционизам, треба прво да буде упознат са учењем о последицама ,,пада'', а пре свега о Тријадолошким начелима и ,,стварању ни из чега''. Било би пожељно, али није баш обавезно, да се разуме ,,релативизам времена и простора'', а ко може, нека се позабави мисленим експериментима о ,,црвоточини'' (= теорији путовању кроз време). Ако је некоме све могуће онда је то Богу. У моменту пада човековог, готово је извесно да је цела творевина престала да постоји на онај начин, на који је постојала пре ,,пада Адама и Еве''. Од када се десио ,,пад'', творевина није само мало повређена и промењена, већ је комплетан космос са свим категоријама постојања, прошао кроз суштинско мењање начина постојања, и то заједно са категоријом времена. Према томе, постојање и мерење времена пре ,,пада Адама и Еве'', можемо слободно рећи, нема никакве повезаности са садашњим начином мерења и постојања времена. Једино што повезује ове две крајности, које су потпуно раздвојене, су личности Адама и Еве, и то представља веровање. Дакле, ако, као теорија постоји могућност да се из једнога времена и простора пребацимо у друго постојање, где су време и простор нешто ,,друго'', то је онда могуће ако верујемо. Обратите пажњу на ово. Када су Адам и Ева ,,пали'', то је било ,,падање'', можда, које је за Адама и Еву било тренутно. Али, за осталу целокупну творевину, то ,,падање'' је прошло кроз другачији начин. Као прво, Адам и Ева су као ,,личности'' доживели тренутни ,,пад''. Међутим, творевина је променила свој комплетан начин постојања, који потиче од самога тренутка стварања. Зато треба рећи да је творевина, оваква какву данас познајемо, и ако верујемо Библијски, настала Великим Праском од тренутка када су Адам и Ева ,,пали''. Да ли су Адам и Ева, буквално као ,,црвоточином'' прешли (,,пали'') из једнога постојања у друго, то опет можемо имати као претпоставку. Али, вера нас обавезује на неки вид таквог тумачења. Ако вам је тешко да разумете, прочитајте поново и полако. 0104_cheesy Нема потребе за журбу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Зато треба рећи да је творевина, оваква какву данас познајемо, и ако верујемо Библијски, настала Великим Праском од тренутка када су Адам и Ева ,,пали''. Да ли су Адам и Ева, буквално као ,,црвоточином'' прешли из једнога постојања у друго, то опет можемо имати као претпоставку. Али, вера нас обавезује на неки вид таквог тумачења. Ако вам је тешко да разумете, прочитајте поново и полако. 0104_cheesy Нема потребе за журбу. A Adam i Eva prije Big Banga su bili gdje? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Зато треба рећи да је творевина, оваква какву данас познајемо, и ако верујемо Библијски, настала Великим Праском од тренутка када су Адам и Ева ,,пали''. Да ли су Адам и Ева, буквално као ,,црвоточином'' прешли из једнога постојања у друго, то опет можемо имати као претпоставку. Али, вера нас обавезује на неки вид таквог тумачења. Ако вам је тешко да разумете, прочитајте поново и полако. 0104_cheesy Нема потребе за журбу. A Adam i Eva prije Big Banga su bili gdje? 1736_action У трећој димензији 11122 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Без обзира на ваше теорије ја ћу ипак следити став Цркве. Нема љутиш акулио 11122 1736_action http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Без обзира на ваше теорије ја ћу ипак следити став Цркве. Нема љутиш акулио 11122 1736_action А који је став Цркве о овој теми? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Мислим да је питање око кога се ломе копља, заправо, да ли су људи постали од неких других врста: мајмуна, волухарица, риба, птица... тј, да ли је Адамов први предак, са теолошке тачке гледишта био неки мајмун. Еволуција говори да су се људи развили од нижих примата и то јасно показују у свим својим уџбеницима и емисијама. Дакле, Математичату и Аквиљо, какви су ваши погледи на ово питање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Без обзира на ваше теорије ја ћу ипак следити став Цркве. Нема љутиш акулио 11122 1736_action Crkva nema problem (za sada ) sa ovom teorijom. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Зато треба рећи да је творевина, оваква какву данас познајемо, и ако верујемо Библијски, настала Великим Праском од тренутка када су Адам и Ева ,,пали''. Да ли су Адам и Ева, буквално као ,,црвоточином'' прешли из једнога постојања у друго, то опет можемо имати као претпоставку. Али, вера нас обавезује на неки вид таквог тумачења. Ако вам је тешко да разумете, прочитајте поново и полако. 0104_cheesy Нема потребе за журбу. A Adam i Eva prije Big Banga su bili gdje? Били су у истој тој творевини, али која није ,,пала''. Моменат Великог Праска означава почетак нове творевине, односно, исте те творевине која је била (пре пада), али на нови начин, који је у ,,паду'' и који носи све категорије нама познате. Адам и Ева су ,,пали'' на другачији начин. Пали су тренутно, са промењеним телесним квалитетима. Али, тај ,,пад'' је био, у буквалном смислу, ,,пад'' који је из једнога постојања у друго. То место, да тако кажем, где су Адам и Ева пали, сада више није она иста творевина, не само по квалитетима материјала већ и по целокупној ,,историји од стварања''. Једном речју, када су Адам и Ева пали, творевина је, - без Адама и Еве, јер су они као личности прошли кроз пад (у палу творевину) тренутно, - прошла кроз ,,почетак стварања'' који је нама познат као Велики Прасак. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Мислим да је питање око кога се ломе копља, заправо, да ли су људи постали од неких других врста: мајмуна, волухарица, риба, птица... тј, да ли је Адамов први предак, са теолошке тачке гледишта био неки мајмун. Еволуција говори да су се људи развили од нижих примата и то јасно показују у свим својим уџбеницима и емисијама. Дакле, Математичату и Аквиљо, какви су ваши погледи на ово питање? O.Ivane,jeste da nije pitanje bilo upućeno meni,ali možda jedna korekcija,ne "sa teološke tačke gledišta".Adam jeste prvi čovjek. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Без обзира на ваше теорије ја ћу ипак следити став Цркве. Нема љутиш акулио 11122 1736_action Crkva nema problem (za sada ) sa ovom teorijom. А који је став Цркве о овој теми? Нема јер је њен став јасан Бог је створио човека.... Али не вреди да се ја бавим овим неиде ми 4chsmu1 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 @Milane Veliki Prasak označava početak nastanka sve tvorevine.Razlika između tvorevine prije i posle pada je smrt ali smrt kao posledica grijeha. Edit:Lapsus ,stavih praska umjesto pada. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Тачно. Питање сам поставио намерно тако да би га и други разумели. Дакле, ако је Адам први човек, где су ту мајмуни? Да ли је Бог узео мајмуна, па га мало "дотерао" и створио човека? Свакако да атеисти немају проблем са овим. За њих је све ионако настало случајно. Разумете ли шта хоћу да кажем са овим а и претходним питањем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука