Jump to content

Само за русофиле

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Vanjski toalet na -50

image.jpeg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"In the summer of 1942, Leningrad was starving. It had been under siege and bombardment by German forces for nearly a year. And yet an orchestra managed to perform a new symphony by the composer Dmitri Shostakovich, and broadcast it across the city."

Цео текст

Подели на овим сајтовима

U ruskoj crkvi, kao i grčkoj, (za razliku od naše), veoma je razvijena svijest o socijalnoj misiji crkve u društvu, tj. obrazovnom i karitativnom radu neodvojivo od i u svrhu misije. Vidjei npr. ovo https://www.facebook.com/411679412175899/photos/a.411775492166291.102654.411679412175899/438082172868956/?type=3&theater.  Zatim, ruske monahinje izbjegle od komunističkog terora su obnovile naše žensko monaštvo (između ostalog). U to vrijeme, za patrijarha Varnave,  je i u srpskoj crkvi pri manastiru Vavedenje u Beogradu bila škola za milosrdne sestre (tadašnji ruski uticaj) trhttps://www.pouke.org/forum/topic/25480-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%88%D1%99%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82/page-9

Подели на овим сајтовима

Ево још нешто за русофиле.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

1280px-Matryoshka_transparent.png

матрёшка, рекурзивна руска лутка.

Рекурзивна дефиниција је дефиниција нечега преко самог тог нечега.

Руска лутка је лутка која у себи садржи руску лутку. Али оваква дефиниција је бесконачна и описује неку идеалну математичку лутку, не и ралну. Реална лутка није бесконачна и рекурзија мора једном да се заврши. А завршава се кад се дође дође до најмање лутке, ове збуњене и уплашене са слике.

Дакле, руска лутка је или празна лутка или лутка која садржи руску лутку.

Рекурзија је свеприсутна у природи, у мозгу, у језику, у когнитивним процесима. Ноам Чомски је писао о улози рекурзије у еволуцији језика. Он сматра да су људски когнитиви процеси у основи примена рекурзије и да је рекурзија заправо оно што раздваја људски језик од животињских начина комуникације. 

У неким програмским језицима листа је дефинисана као или празна листа или први елемент + остатак листе.

Све ово није увек лако разумљиво на први поглед јер је апстрактно. Али ако хоћете децу да учите рекурзији, заборавите листе, граматике Чомског и остало и покажите им матрёшку, а кад и ако дође време да им треба рекурзивна листа или граматика или нешто треће, сетиће се и схватити да је све то заправо исто ко матрёшка.

Подели на овим сајтовима

Е, а слушао сам од неких ликова који су тако арјбатовали по Русији да то у суштини уопште није она зима како ми то овде себи представљамо. Хебига нама кад ошине -10 ми сви ко коцкице леда, цео систем се смрзне, блокада, ал кажу тамо јок. То код њих све нормално, нити имаш било какав осећај да је темп. толико ниска, кажу субјективни осећај није да је баш толико ладно.

Кажу да тамо не дува ветар и због тога се не осећа хладноћа толико. Такође и због влажности ваздуха.

Подели на овим сајтовима

Samo da se i ja upisem medj' rusofile!  :naklon:

Pored svega ovoga sto ste nabrojali, jedna od asocijacija na Rusiju mi je i umjetnicko klizanje. Skoro sam citala jedan clanak o slavnom klizackom paru, zove se Novogodisnja sportska bajka, a oni su Oleg Protapapov i Ljudmila Belausova, pa koga zanima link je ispod. :) 

http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/zimski-sportovi/novogodisnja-sportska-bajka-ostavili-planetu-bez-daha-51-godinu-posle-olimpijskog/xn81b4j

Подели на овим сајтовима

А сад обрати пажњу ! 

4 сухоја и анђео... :aplauz:  :dobro:

giphy.gif

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Možda je slučajno?

Није, то Бог шаље поруку да је Путин његов изабраник који ће васпоставити царство православно. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...