Milan Nikolic Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Komentar sa B92: ,,CG postuje i pridrzavat ce se vrijednosti EU a ti pope idi u istoriju''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 bilo je predivno. Фидер, nana, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Изјава за јавност Митрополита црногорско-приморског Амфилохија на празник Светог Петра Цетињског Не зна се шта ће бити славније на "Паради поноса" 2. новембра у Подгорици, за празник Светог Петра Цетињског и Светог Петра II Ловћенског Тајновидца: или то што је Црна Гора у опасности да, од еколошке, постане - содомска држава, или то што ће Европа (она антихристовска) успјети, напокон, да Црну Гору метне пода се, као знак њеног пуног испуњења услова за интеграције и њене пуне афирмације људских права и слобода. Било како било, једно је сигурно: тога дана, из тог једнополног брака, од Његошеве славне Црне Горе сви су предуслови да се роди - Јадогора, а од поносних Црногораца да почну да се рађају - јадогорци! O tempora, o mores! Цетиње, 31. октобра 2014. године Извор Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Milan Nikolic, Пг and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Митрополит је потпуно у праву. Пг and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Октобар 31, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2014 Mislim da je sa pravom strog u vezi obicnih pedera i njhove parade, ali ne znam zasto nije bio tako strog u vezi pedera u mantiji? Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2014 Mislim da je sa pravom strog u vezi obicnih pedera i njhove parade, ali ne znam zasto nije bio tako strog u vezi pedera u mantiji? Мислим да је овим обухватио и ове у мантији. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 14, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 14. новембар 2014. Изненађен сам не само реакцијом г. Рифата еф. Фејзића, реиса Исламске заједнице у Црној Гори, него и тоном и садржајем реакције. Не чуди ме што дио савремених безбожника не само да не разумије библијске ријечи и историју трона Светог Петра Цетињског и његовог народа, него јавно изражава амбицију да, чак и уз пријетње државним органима, митрополиту црногорско-приморском, и то само њему, ускрати право на литургијску проповијед. Признајем, таква методологија и такав начин реакције ме је зачудио од уваженог реиса Рифата еф. Фејзића. И као човјек, и као теолог, и као епископ Цркве Христове више пута до сада сам посвједочио свој однос према исламу и Исламској заједници и то не само у Црној Гори него и мало шире. Подсјетићу уваженог реиса Фејзића да сам средином седамдесетих година прошлога вијека учествовао на отварању Исламског факултета у Сарајеву и да сам том приликом, позвавши се на Светог Макарија, говорио пред препуним амфитеатром професора и студената на тему: ”Видио си брата свога видио си Бога свога”, обративши им се као браћи по Богу и вјечној сабраћи. Безброј пута до сада сам свој однос према исламској вјери посвједочио и на сусретима са поглаварима и великодостојницима Исламских заједница широм свијета, па и са реисом Фејзићем, али и његовим часним и честитим претходником Идризом Демировићем. Реис Фејзић, очевидно, није добро схватио садржај моје проповиједи на литији на Митровдан у Колашину, као и на Илиндан код Цркве Ружице на Сињавини. Жао ми је што се реис није потрудио да прочита цјелокупан текст него је дио, истргнут из контекста, прихватио као цјелину. Надам се да његове реакције нијесу срачунате на то да их употребљава у решавању нагомиланих проблема које има у Рожају и на сјеверу Црне Горе. Не улазећи у мотив и не сумњајући у добру намјеру овом приликом му саопштавам да када говорим о потурицама и турчењу словенског становништва говорим о вјековној османској окупацији ових простора, а не о данашњим припадницима исламске вјере. Говорим, дакле, о појави која је обиљежила вјекове на овим просторима, а не о конкретним људима данашњице. Зачуђују ме олаки судови реиса Фејзића као првог човјека Исламске заједнице која је имала и има своје мјесто у Црној Гори још од времена Краља и Господара Николе Петровића до данас. Више је него забрињавајућа реисова амбиција да митрополиту црногорско-приморском забрани да говори о потурицама и потурчењаштву, али тај принцип не жели да примијени на себе и то годинама уназад када итекако говори и саучествује на скуповима, чак и партијским, о покрштавањима, геноциду и злочинима у Плаву, Гусињу и Томашеву. Надам се да је вријеме да схватимо, на првом мјесту ми који имамо страха од Бога и од Судњег дана, да је много и премного сложена ова наша прича. И да би сви ми морали и требали да се макар замислимо, себе ради и заједничке наше будућности ради, над Његошевим криком: ”Крст и луна, два страшна символа, њихово је на гробнице царство”. Не бих овом приликом детаљније образлагао реисове тврдње да се ислам на овим просторима није ширио мачем и силом, јер знам да је страдање и памћење народа много дубље од површних дневно-политичких неоосманских опсервација. Шта би било када би црногорски митрополит чињеницу да је на почетку 21. вијека медреса у Миљешу названа по турском султану Мехмеду Фатиху – освајачу ових простора, тумачио као што реис Фејзић тумачи дјелове истргнуте из контекста мојих бесједа? Или, да га због тога питам да ли му је познато да је давно прошло вријеме османских освајања ових простора? У једно, поштовани г. Фејзић, може бити сигуран, призивам Бога за свједока: Оно што желим себи и своме вјерном народу и свакоме људском бићу, то исто желим, како њему, тако и свакоме његовоме миломе и драгоме! Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Извор: Митрополија.ме Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ја митрополиту на искрености верујем. Такође му верујем, да је његова дужност да подсети како је османлијско освајање на овим просторима прошлост. Како год то некоме зазвучало. Нема некоректности. Милан Ракић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Предиван је човјек наш митрополит.Јој, колико се љепше осјећам када макар неколико ријечи прозборим са њим.Одма срце велико ко америка Русија. "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Митрополит Амфилохије: НАТО је национал-фашистички пакт, ради исто што и Хитлер и Мусолини Његово преосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да је НАТО „национал-фашистички пакт који наставља дело Адолфа Хитлера и Бенита Мусолинија“, јер насилно одузима територије. Он је напоменуо да су Косово и Метохија одузети Србији и Црној Гори, под притиском НАТО, а да се сада ради исто у Украјини. - НАТО сада ради оно што су у односу на Косово и Метохију радили Хитлер и Мусолини. У њихово време, Косово је постало део такозване „велике Албаније“. Северни део је био у окупираној Србији, али, ипак, Србији. Али НАТО је гори од Мусолинија и Хитлера, јер су Србима одузели северно Косово насиљем и злочинима. Зато НАТО сада није одбрамбени савез, већ је национал-фашистички пакт који наставља дело Хитлера и Мусолинија – каже митрополит Амфилохије за руску информативну агенцију „Регнум“. Он је навео да је НАТО имао неславну улогу и у Авганистану, Либији, Ираку и Сирији, а сада „остварује деструктивне послове у Украјини, поступајући са њом као са Југославијом“. - Украјину су као одвојену републику у оквиру СССР-а створили бољшевици, уништавајући јединствени велики народ. А сада њихови бивши противници штите плодове рада бољшевика који су разјединили један народ – додао је митрополит. Коментаришући могућност да Црна Гора до краја године добије позивницу у НАТО, митрополит Амфилохије је рекао да власти могу да говоре шта хоће, али да је тешко очекивати да Црногорци одлуче да уђу у Алијансу. - Прво што је требало је да питају народ о својим намерама, ако су они с народом. За Црну Гору је питање односа према уласку у НАТО најозбиљније питање. И за мање ствари се одржавају референдуми – истакао је митрополит Амфилохије. Он је критиковао одлуку црногорске Владе да се прикључи санкцијама које је ЕУ увела Русији због кризе у Украјини, наводећи да тиме окрећу леђа Москви, те истакао да је 99 одсто становништва у Црној Гори против тих санкција. Извор: http://snaganaroda.rs/amfilohije-nato-je-nacional-fasisticki-pakt-radi-isto-sto-hitler-musolini/ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Ово је требало у ону Млађонијеву тему о пљувању НАТО Manolis, bgpj, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Ono kad ti majstor za kola objasnjava da ti bojler ne radi zato sto si ga stavio na juznu stranu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Kad se uvede ono vase ogranicenje slobode govora Amfilohije vise nece smeti ovako da... prica пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Истина. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Ono kad ti majstor za kola objasnjava da ti bojler ne radi zato sto si ga stavio na juznu stranu... Што би +Амфилохије био мање стручан да говори о НАТО-у од било кога другог? Не постоји нека посебна струка за разматрање гео-политичких и друштвених питања, зар не... Министар Гашић је по свему судећи керамичар, нпр. Благовесник, feeble, Goku and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука