Jump to content

Митрополит Амфилохије - актуелности и догађаји

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Не разумем разлог цитата?

Ако се никад не молиш помоћу мантре не знаш како то утиче на човека али можеш да критикујеш поставку да негативна енергија долази искључиво споља. Ако ниси био исламиста, ипак можеш да кажеш да су неки ајети позив на лишавање живота ближњег. Ако ниси никад упражњавао Исусову молитву, можеш да кажеш да су људи који окрећу други образ тешке наивчине и лузери у савременом свету, или да онај који даје одело ако му траже кошуљу никад ништа неће зарадити. И? Која је поента цитата?

Такве ствари не можеш да кажеш, али тиме историчари, социолози и остала братија не би уопште ни требало да се баве (са изузетком овог исламисте). Али постоје бројна друга питања којима тзв. ”аналитичари религије” могу легитимно да се баве, без да сами учествују у томе. И при томе не мислим да браним било ког конкретног аналитичара, ово се односи само на твој коментар да о нечему (па макар  била и религија у питању) не можеш ништа да кажеш осим ако ниси у томе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Такве ствари не можеш да кажеш, али тиме историчари, социолози и остала братија не би уопште ни требало да се баве (са изузетком овог исламисте). Али постоје бројна друга питања којима тзв. ”аналитичари религије” могу легитимно да се баве, без да сами учествују у томе. И при томе не мислим да браним било ког конкретног аналитичара, ово се односи само на твој коментар да о нечему (па макар била и религија у питању) не можеш ништа да кажеш осим ако ниси у томе.

Не знам зашто си схватио да сам тврдио да се не може НИШТА рећи... То нити сам написао нити мислио. Смисао онога што сам написао је да не може ПОЗНАВАТИ.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Opa!

Imamo pobednika! Prvi vernik na temi kome je ZAISTA zasmetalo da njegov visoki svestenik baca kletve putem medija* a nije se odmah uhvatio u kostac sa dovodjenjem u pitanje legitimnosti autora clanka ili krenuo da se bavi manje bitnim stvarima iz clanka u cilju bezanja od istine sa kojom nije spreman da se suoci ili guranja dva prsta u usi dok zaneseno mantra "tralalalalala"...

Idemo dalje! Justa je bio prvi, ali hoce li biti poslednji?

Ostanite na temi i saznajte na koje sve kreativne nacine moze da se opravda ili racionalizuje ovakav postupak mitropolita!

Stay tuned!

Баш ми сад "Stay tuned!" забавно, да не речем simpa, а с овим "Opa!" се стиче погрешан утисак како си већ скочио.

Свеједно је јесу ли ти те подбелешке fuss-note ил' foot-note кад немају ама баш никаква смисла, к'о ни овај сензационалистички наслов: "Amfilohije: Ko izda Rusiju, dabogda živo meso sa njega otpadalo i neka je proklet" (треба неко и да ти каже како то служи да продаје новине). Нит' ти је ту ко "radio cenzuru".  

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије је једноставно цитрао Светитеља Петра Цетињског,  што му је и позив, а и сигурно је да се није "bacao kletvama putem medija" јер му то као свештеномонаху не приличи. Сад, је л' је "visok", ил' је мало вишљи од ових којекак'их "visokih predstavnika" што се 'вуда фуњарају...

Подели на овим сајтовима

Pomalo mi zanimljivo sto se tolko pravite blesavi... ali ne previse.

Evo pravog citata:

"Исто тако да Бог да и ономе, кои би вас од вјерности к благочестивој и Христољубивој Русии отлучити поискао и свакојему ако би се кои из вас Церногорацах и Берђанах нашао да помисли отступити од покровитељства и нада на једнородну и јединовјерну нама Русију, да Бог дајакиј те од њега живога месо одпадало и свако добро временито и вјечно отступило!" -  Свети Петар Цетињски

A Koga je amfilohije citirao tek treba da saznamo posto ono sto je on izgovorio nije citat, vec parafraza uz licnu intervenciju nad tekstom i znacenjem citata... Steta je da vi pravoslavci ne znate sta su vam sveci govorili pa svako moze da prica sta hoce  pod maskom "citata" a vi verujete...

Kad uzmes neciji citat, pa ga malo editujes, skrojis i prekrojis da tebi licno odgovara, onda to vise nije citat, nego cista manipulacija. Naravno manipulacije ne prolaze kod pametnih ljudi i mene raduje da ih vidim i na ovoj temi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

"Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji", rekao je Amfilohije.

Kako je Mitropolit nasljednik trona Sv Petra Cetinjskog, nalazim samo da je dosljedan.

Način ne morate lajkovat. 

Uzimajte dosta tečnosti i u zdravlje.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Kako je Mitropolit nasljednik trona Sv Petra Cetinjskog, nalazim samo da je dosljedan.

Da... osim sto sv. Petar Cetinjski nikad nije rekao ono na sta se poziva Amfilohije... al nema veze :D

Подели на овим сајтовима

Колико сам успео да приметим, +Амфилохије је један од последњих владика који може било шта да извали и да и даље буде барем оправдаван чак и од мислећих и слободумних православних људи, ако не и обожаван... До скора је то био и +Таса, али приметих скоро на једној теми да се то малчице променило.

Подели на овим сајтовима

Колико сам успео да приметим, +Амфилохије је један од последњих владика који може било шта да извали и да и даље буде барем оправдаван чак и од мислећих и слободумних православних људи, ако не и обожаван... До скора је то био и +Таса, али приметих скоро на једној теми да се то малчице променило.

Такмиче се за прво место. Борба је жестока... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Sad zavisi, šta si uspio da primijetiš. Što se mene tiče, Mitropolit je vladika, kao što su i ovi na svetovnoj vlasti. Nijesu tu svi za džabe nego iz nekog razloga. Kako se ponašaju ovi iz vlasti, vladika je pogan samo na jeziku. I na njega ne smiju, a on po njima prema onoj spram sveca i tropar : )

Da... osim sto sv. Petar Cetinjski nikad nije rekao ono na sta se poziva Amfilohije... al nema veze :D

Pa vidiš da jeste : )

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Повељенијем Јего Високопреосвјаштенства Господина Митрополита Черногорскаго Петра Петровича Његоша пред смерт јего написал: Секретар Симеон Милутинович

Cloudking... уз што више течности, то је јако битно нагласити.

Подели на овим сајтовима

Evo veli Mitropolit da jeste

Aman ljudi koj vam je djavo?

"Исто тако да Бог да и ономе, кои би вас од вјерности к благочестивој и Христољубивој Русии отлучити поискао и свакојему ако би се кои из вас Церногорацах и Берђанах нашао да помисли отступити од покровитељства и нада на једнородну и јединовјерну нама Русију, да Бог дајакиј те од њега живога месо одпадало и свако добро временито и вјечно отступило!" -  Свети Петар Цетињски

"Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. " - Amfilohije

Sv. Petar cetinjski kaze "blagocestiva i hristoljubiva rusija"

Amfilohije kaze "jednojezicna  i jednokrvna rusija" (sve hriscanski epiteti nema sta ;) )

Ne znam sta da vam kazem, osim da ove dve izjave nisu identicne, narocito sto sv. Petar nigde nije pominjao ikakvo proklinjanje, a narocito ne 3 puta pa jos  i 3000 preko toga.

Amfilohjiu se izgleda mnogo dopao onaj epski deo o "otpadanju mesa sa kostiju" (nesto je slab na ta fizicka mucenja (bacanje u oganj, otpadanje mesa sa kostiju)... :)pa je resio da ga upotrebi na svoj nacin i u svoje politicke svrhe  ;) 

Подели на овим сајтовима

Iskreno, fućka mi se za političke stavove crkvenih velikodostojnika... mitropolita cenim po tome što je uradio za crkvu u teologiji i u praksi na Kosovu i u ostalim svetinjama - mimo toga niko nije imun na ispade svake vrste. Najviše mi je stran njegov jezik i način obraćanja pojedincima ili grupama. Možda sa tolikim iskustvom čovek zaista zvuči čudno nama početnicima ali ne mora nužno da znači da greši... možda on vidi nešto što mi ne naslućujemo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Amfilohjiu se izgleda mnogo dopao onaj epski deo o "otpadanju mesa sa kostiju" (nesto je slab na ta fizicka mucenja (bacanje u oganj, otpadanje mesa sa kostiju)... :)pa je resio da ga upotrebi na svoj nacin...

Еј, cloudking... ако си већ решио да халуџиш, немој више да ме цитираш. Стварно не знам ни шта би ти рекао на ово овако.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...