w.a.mozart Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=aGGtoJk3iLg u stvari je hteo da kaže ovo GeniusAtWork and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 Pravi naslov clanka glasi (sto mozete videti i na linku): Amfilohije: Ko izda Rusiju, dabogda živo meso sa njega otpadalo i neka je proklet Nije mi najjasnije zasto administracija radi ovu cenzuru i menja naslove... Ako je covek rekao, rekao je... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Analitičar religije А јел се зна поуздано какво је то занимање? Повремено су тако представљали и покојног Mirkа Đorđevićа али никад није било јасно дефинисано, какав је то vršilac dužnosti ? :.mislise. VD Analitičar religije, јел то теолог аматер ( који мисли другачије ) па се сад ето као прави да га неко нешто уопште ту и пита, па онда он, не знам ни ја, осети потребу да подели своја размишљања на тему? Владан Здравков Меденица and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 А јел се зна поуздано какво је то занимање? Повремено су тако представљали и покојног Mirkа Đorđevićа али никад није било јасно дефинисано, какав је то vršilac dužnosti ? :.mislise. VD Analitičar religije, јел то теолог аматер ( који мисли другачије ) па се сад ето као прави да га неко нешто уопште ту и пита, па онда он, не знам ни ја, осети потребу да подели своја размишљања на тему? Ово и мене интересује. "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 А јел се зна поуздано какво је то занимање? Повремено су тако представљали и покојног Mirkа Đorđevićа али никад није било јасно дефинисано, какав је то vršilac dužnosti ? :.mislise. VD Analitičar religije, јел то теолог аматер ( који мисли другачије ) па се сад ето као прави да га неко нешто уопште ту и пита, па онда он, не знам ни ја, осети потребу да подели своја размишљања на тему? То су обично историчари религије. Људи који су најчешће а-религиозни, посматрају религије споља, без унутрашњег додира. Знају брдо података и чињеница али никад ништа од тога нису истински "пробали". То је као када би био критичар кулинарства. Знаш све о свим намирницама, кухињама, начинима припреме и обраде хране, националним кухињама - и онда их критикујеш без пробања самих јела... LISA and зеленизуб је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja ne znam cemu ove frljoke visokih crkvenih lica. Kakve bre kletva, i ko ce kletvu sprovesti? Sta Bog ce kazniti Crnogorce zbog ne saveznistva sa Rusima....Smjeh i urnebes. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja ne znam cemu ove frljoke visokih crkvenih lica. Kakve bre kletva, i ko ce kletvu sprovesti? Sta Bog ce kazniti Crnogorce zbog ne saveznistva sa Rusima....Smjeh i urnebes. Не мора Бог. Зна се како прође онај ко на Русију удари. Не ради се о савезништву него о придруживању (још увек православне) Црне Горе светским злотворима у борби против Русије. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja ne znam cemu ove frljoke visokih crkvenih lica. Kakve bre kletva, i ko ce kletvu sprovesti? Sta Bog ce kazniti Crnogorce zbog ne saveznistva sa Rusima....Smjeh i urnebes. Opa! Imamo pobednika! Prvi vernik na temi kome je ZAISTA zasmetalo da njegov visoki svestenik baca kletve putem medija* a nije se odmah uhvatio u kostac sa dovodjenjem u pitanje legitimnosti autora clanka ili krenuo da se bavi manje bitnim stvarima iz clanka u cilju bezanja od istine sa kojom nije spreman da se suoci ili guranja dva prsta u usi dok zaneseno mantra "tralalalalala"... Idemo dalje! Justa je bio prvi, ali hoce li biti poslednji? Ostanite na temi i saznajte na koje sve kreativne nacine moze da se opravda ili racionalizuje ovakav postupak mitropolita! Stay tuned! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 *- kao neka zadusna baba пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Не мора Бог. Зна се како прође онај ко на Русију удари. Не ради се о савезништву него о придруживању (још увек православне) Црне Горе светским злотворима у борби против Русије. Ali kakve veze ima kletva? Kletva je narodna sujeverica da ce visa sila da te kazni ako se ne povinujes tome i tome...kletva narocito ima veliku tezinu jer podrazumjeva da se nesto strasno dogodi onome na koga padne. Ne znam sta to strasno Crnoj Gori moze da se desi...niti ratuju s Rusijom niti je napadaju kao Hitler i Napolen. Uvode im sankcije, to se moze mozda odraziti na ekonomiju, ali to opet nema nikakve veze sa kletvom i visom silom, vec sa posljedicama onoga sta cinis. Ako se ista znacajnije dogodi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Opa! Imamo pobednika! Prvi vernik na temi kome je ZAISTA zasmetalo da njegov visoki svestenik baca kletve putem medija* a nije se odmah uhvatio u kostac sa dovodjenjem u pitanje legitimnosti autora clanka ili krenuo da se bavi manje bitnim stvarima iz clanka u cilju bezanja od istine sa kojom nije spreman da se suoci ili guranja dva prsta u usi dok zaneseno mantra "tralalalalala"... Idemo dalje! Justa je bio prvi, ali hoce li biti poslednji? Ostanite na temi i saznajte na koje sve kreativne nacine moze da se opravda ili racionalizuje ovakav postupak mitropolita! Stay tuned! Кад већ прозиваш, буди спреман да и сам будеш прозван. Мени смета. Као што ми смета када људи лажу и уз помоћ исте спинују. Митр. Амфилохије је ПОДСЕТИО Мила на речи св. Петра Цетињског - дакле НИЈЕ ОН БАЦАО НИКАКВУ КЛЕТВУ (извињавам се због великих слова, није викање него на телефону немам болдовање ни подвлачење) . А Мило и остали увређени нека се жале - св. Петру који је то рекао (или Богу ако су му ближи од светог) или да питају и жале се митрополиту ЗАШТО ГА ЈЕ САД ЦИТИРАО, мада је свима јасно да код црногораца пале само екстремна решења. А да ли ће се то остварити - видећемо. Бог ће рећи... bgpj, Sasa Kolbas, R.Žiskar and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Dobro, mitropolit može da podseća, baca kletve (koje, ja biK rekla, nisu zvanične anateme), šta god, ali mi uopšte ne moramo da se složimo sa njim, bar što se političkih pitanja tiče... Molim lepo, sloboda govora... Justin Waters, DYNABLASTER, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 То су обично историчари религије. Људи који су најчешће а-религиозни, посматрају религије споља, без унутрашњег додира. Знају брдо података и чињеница али никад ништа од тога нису истински "пробали". То је као када би био критичар кулинарства. Знаш све о свим намирницама, кухињама, начинима припреме и обраде хране, националним кухињама - и онда их критикујеш без пробања самих јела... Ако не пробаш храну, не можеш да кажеш да ли је укусна или не, али и те како и даље имаш огроман простор за утемељену критику. Ево неколико тврдњи које се без пробања могу легитимно изнети о храни: "мирише на ужегло уље", "састојак А може да изазове повишен холестерол", "људи који једу ту храну већином имају вишак килограма", "посуђе у коме се храна традиционално припрема садржи вишак тог и тог тешког метала" итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ако не пробаш храну, не можеш да кажеш да ли је укусна или не, али и те како и даље имаш огроман простор за утемељену критику. Ево неколико тврдњи које се без пробања могу легитимно изнети о храни: "мирише на ужегло уље", "састојак А може да изазове повишен холестерол", "људи који једу ту храну већином имају вишак килограма", "посуђе у коме се храна традиционално припрема садржи вишак тог и тог тешког метала" итд... Не разумем разлог цитата? Ако се никад не молиш помоћу мантре не знаш како то утиче на човека али можеш да критикујеш поставку да негативна енергија долази искључиво споља. Ако ниси био исламиста, ипак можеш да кажеш да су неки ајети позив на лишавање живота ближњег. Ако ниси никад упражњавао Исусову молитву, можеш да кажеш да су људи који окрећу други образ тешке наивчине и лузери у савременом свету, или да онај који даје одело ако му траже кошуљу никад ништа неће зарадити. И? Која је поента цитата? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ja ne znam cemu ove frljoke visokih crkvenih lica. Kakve bre kletva, i ko ce kletvu sprovesti? Sta Bog ce kazniti Crnogorce zbog ne saveznistva sa Rusima....Smjeh i urnebes. Meni stvarno smeta to uopstavanje, ista situacija je i kod nas sa nasim politicarima, "narod" nije narod, nego su to pojedinci iz naroda koji su glupavi ili prevareni pa podrzavaju bandite na vlasti, ne moze da se prica uopsteno o narodu, osim ako se pod tim ne podrazumeva ono "mogao si, a nisi uradio", pa sta sad jel treba da krenem silom i napadom na politicare kako se ne bih ubrojao u taj "narod" koji je kriv za njihova nedela?! U Crnoj Gori sigurno da bar pola naroda nema nikakvu krivicu sto su ih opsele vavilonske aspide, tako da vise ne mozemo govoriti o pojmu narod. Ista stvar sa svim narodima, eto aspide iz Amerike, pa vecina Amerikanaca ih ne podrzava nego su potlaceni. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука