Снежана Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Прво што сам научила о вери и то врло рано је на жалост и најтежа лекција, тајна вечног живота. Да, верујем да су моји највољенији спасени, и ако у нешто верујм, то је онда то...знам да им је добро, да ме чекају и да ћемо на крају свих крајева бити заједно, и молим их сваки пут када палим свећу да се они (ако је то могуће) помоле за мене, они су спасени, за мене се још увек не зна. Ненад Р., Suncokret54, Несташна and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Прво што сам научила о вери и то врло рано је на жалост и најтежа лекција, тајна вечног живота. Да, верујем да су моји највољенији спасени, и ако у нешто верујм, то је онда то...знам да им је добро, да ме чекају и да ћемо на крају свих крајева бити заједно, и молим их сваки пут када палим свећу да се они (ако је то могуће) помоле за мене, они су спасени, за мене се још увек не зна. браво Снежо...... 8086.gif Suncokret54 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Надам се да јесу, а осим свега поменутог, можемо да се потрудимо да ми будемо бољи. Да се поносе на нас. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 претпостављам да је свако овде од нас изгубио вољену особу која му је много значила у животу.... мене интересује - да ли ви верујете, мислите, знате да је та особа већ спашена......кажем већ . јер знамо да други долазак тек предстоји.... мислим да одговор на то питање одражава и нашу веру.....стога мислим да сви они који су сав свој живот предали Господу, верују у то.... наравно, ту не генерализујем ствари.....на пример, када су у питање убице , самоубице и још неке друге врсте "тешких" криминалаца...ту је ствар другачија.... Ево сад научници проналазе да се овај наш косомос на неком месту судара са неким другим космосом, илити димензијом. Чито ја код неких руса а писали енглези. Веле тај други космос је светао за разлику од овог нашег који је таман, кажу тамо доминира светлост и претпостављају да важе неки другачији физички закони. Елем, то место где се прелива један свет у други је толико удаљено од нас да се то не може ни телескопима видети већ су до тога дошли откривањем неких фреквенција. А опет недавно открише на једном месту у овом нашем космосу веома густо насељену скупину галаксија. Опет и ова наша галаксија у којој смо је толика да човек ама баш никад неће имати ту техннику да је обиђе и испрегледа. Ма питање је да ли ћемо икад имати технологију да одемо и до суседног соларног система. Кад човек сагледа тај макрокосмос, заправо колико је бескрајно велик макрокосмос и с друге стране колико је бескрајно велик(односно мали) микрокосмос, онда му ова реалност у којој живимо почиње изгледати бајковито. Како уопште у оваквом свету овако мали човек може да буде сигуран у ишта? Само будала може да верује да ће наука једног дана... Шта једног дана? Доћи до краја васељене? Пронаћи где живи Бог? Доказати да не постоји? Оће, како да јок. Какве ово везе има са вером у спасење ближњих који су умрли пре нас? Ма све је смислено, ништа није бесмислено како нам празне душе преко медија и књижурина покушавају приказати. Бог је свему дао смисао. Смрти у суштини и нема. Постоји само време. И оно нас заправо дели од ближњих. Време садашње, прошло и будуће. Време будуће само што није ту, питање је момента, када ћемо поново угледати своје ближње, које остависмо у прошлости, а за које се у овом свету каже да су умрли. Драгана Милошевић, Ненад Р., Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Ма све је смислено, ништа није бесмислено како нам празне душе преко медија и књижурина покушавају приказати. Бог је свему дао смисао. Смрти у суштини и нема. Постоји само време. И оно нас заправо дели од ближњих. Време садашње, прошло и будуће. Време будуће само што није ту, питање је момента, када ћемо поново угледати своје ближње, које остависмо у прошлости, а за које се у овом свету каже да су умрли. дивне речи..... :slavaaa: Несташна and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 можемо да се потрудимо да ми будемо бољи. да би заслужили да будемо са њима..... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Mislim da nisu . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Вечно упада у временско, а временско у вечно - тако ли беше? Па опет времена као и да нема... А шта рећи о сусрету живих и уснулих у Литургији? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 А шта рећи о сусрету живих и уснулих у Литургији? :brokoli: Драгана Милошевић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Uvek se molim Gospodu za pokoj duša mojih bližnjih, verujem da ih Gospod voli i verujem da Gospod čuje svaku našu molitvu od srca, Njegova Ljubav je beskrajna i On je Mnogomilostiv. Tamo su gde trebaju biti po milosti Njegovoj. мирођија and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 30, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2016 Ја верујем да се сви ми молимо да душе наших ближњих отиђу у рај. Молимо се и за оне ближње, који и сами знамо да су много грешили. Да ли Бог може да услиши све наше молитве, и дали све душе одлазе у рај за које се молимо? Какав нам је осећај, када се молимо за неког, а и сами нисмо сигурни да ће Бог нашу молитву услишити? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 30, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2016 Остао сам сироче и оплакао још две тетке, које суме гајиле и волеле, све то у року од неких 15 месеци. Молим се Богу за те 4 вољене особе сваки дан минимум два пута.Ово су моји одговори на твоја питања:1. Бог може да услиша моје маловерне молитве али и не мора.Знам ја Ко је коме Бог.2. Са друге стране не знам да ли ће Он многомилостивопогледати на моје молитве и њих четворо зацарити у Своме Царству.3. Осећам да једна од те 4 особе можда неће бити удостојенаРајских одаја (јер није била верујућа и оставила је у наслеђе дана њеној сахрани не буде опела ни свештеника), али пошто су мепречесто у животу лагала моја 'рођена' осећања, ја Богу вапим,и надам се..... Danijela, JESSY and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 30, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2016 Ја се искрено надам да су сви моји ближњи у рају. Склон сам да се изузетно вежем за поједине особе, и молим се за све. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука