Натан Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 On 13.7.2017. at 12:12, Аурор рече Veliki Pikaso Ово ти је ''Госпођа која гризе парче Каприћозе''. х) Реализам. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 On 13.7.2017. at 12:12, Аурор рече Veliki Pikaso Позадина на мом фону, Tete d'une Femme Lisant: Немам појма о уметности, али мени је ово савршено. Paradoksologija, Juanito, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 15, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 1 hour ago, Justin Waters рече Belgijsko pivo? Vrlo zanimljivo, mada ne i iznenadjujuce, vise puta sam u supermarketima pronalazio belgijske proizvode koji su bili poprilicno dobri. Белгијска пива су надалеко чувена. Најбоља пива у Холандији су белгијска. Једино што спадају у потпуну другу категорију у односу на стандардне пилснере, па треба мало времена за навикавање. Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 15, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 сат, Аурор рече Не, него се зна шта је уметност, а шта је напад на уметност, у његовим многим формама. Једино се у тоталитарним друштвима и режимима (и умовима) зна шта је уметност. Парадоксално, да се својевремено "знало шта је уметност", ове класичне ствари које ти волиш вероватно не би ни постојале. Претпостављам да ти је у музици једино уметност обична дурска и молска лествица и такт 3/4 и 4/4? Све остало је #дегенерација? Paradoksologija, Lady Godiva, Princess Bella and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 5 минута, Juanito рече Белгијска пива су надалеко чувена. Најбоља пива у Холандији су белгијска. Једино што спадају у потпуну другу категорију у односу на стандардне пилснере, па треба мало времена за навикавање. Ja sam degustant sirokog ukusa i navikao bih se brzo, jer meni recimo odgovara i hefe weitzen u Njemackoj, sto bi vjerujem mnogim nasim pivopijama izgledalo kao pivo u kome je neko oprao noge. Juanito and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Не, него се зна шта је уметност, а шта је напад на уметност, у његовим многим формама. Umjestnost je prije svega da napravis nesto novo i drugacije od onoga sto je tradicionalno i ponovljivo, kao drugo to je izrazavanje misli autora njegovo vidjenje svijeta i prenosenje poruka. S toga umjetnost ne moze da se ogranici nikakvim normama ona je pojedinacni odraz svakog covjeka onako kako on posmatra svijet, nacelno umjetnosti imas onoliko koliko imas ljudi na planeti jer svako je jedinstven i unikatan u percepciji svijeta, iako se cini da ga vecina zapravo percepira na slican ili gotovo isti nacin. Lady Godiva, Paradoksologija, Princess Bella and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 15, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 3 минута, Justin Waters рече Ja sam degustant sirokog ukusa i navikao bih se brzo, jer meni recimo odgovara i hefe weitzen u Njemackoj, sto bi vjerujem mnogim nasim pivopijama izgledalo kao pivo u kome je neko oprao noge. То је пшенично пиво, је л' тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 17 минута, Lady Godiva рече Позадина на мом фону Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 минут, Juanito рече То је пшенично пиво, је л' тако? Mislim da da, jer weitzen je cini mi se psenica na njemackom. Juanito and Princess Bella је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 15, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Justin Waters рече Mislim da da, jer weitzen je cini mi se psenica na njemackom. Да, и ја их волим. У Србији има Ердингер за релативно мале паре. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 4 минута, Juanito рече Да, и ја их волим. У Србији има Ердингер за релативно мале паре. Па и ти се бориш против пивске дегенерације... Ја ово купим у Роди, даш паре, али барем зна човек за шта: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Не, него се зна шта је уметност, а шта је напад на уметност, у његовим многим формама. Imaju čkole za te stvari, nije da svak koji ima koliko-toliko funkcionalne oci moze prirodno da klasifikuje vidjeno. Pocesto oci nisu dovoljne, a precesto je bitan kontekst u kojem je stogod nastalo i motivacija nastanka. Naravski, uvek si slobodan da zavolis neku rigidnu definiciju koja ce da iskljuci jarke boje, ili odredjene teme, ili odredjene tehnike, ili sta sve vec ne. него се зна шта је уметност - kao sto imaju one mudre babe po selima sto znaju kako se lece bolesti. Siguran sam da su funkcionalnije u lecenju od vecine ljudi, ali su studenti medicine ipak superiorniji od njih. Kad neko orijentise ceo svoj zivot ka odredjenoj aktivnosti onda je takav/a u prednosti u odnosu na onog/u ko se time sporadnicno zanima. A kad se ti naopaki udruze, pa pocnu svoje iskustvo da razmenjuju, to je onda onaj ko nije deo udruge, obicno, u zaostatku za ostalima. A ljudi se time zanimaju bar cetres iljada godina. U tom smislu, mogu da se slozim da su ono bili uspesni napadi na umetnost, da je tadasnja umetnost izgubila i to tako sto ih je (napadace) inkorporirala. Tako da umetnost tada nije srusena, nego je danas bogatija. Niko normalan nije u stanju da voli sve ono sto smatramo umetnoscu, ali uvek mozemo da se zainteresujemo i saznamo pratecu argumentaciju za nesto sto nam nije blisko. Tebi je lakse da kazes "ovo nije umetnost" nego "beskrajno sam glupav i nemam pojma kako ovo da svrstam u umetnost". Ili da pustimo bradurine i krenemo u sveti rat! Juanito, Paradoksologija, Снежана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 24 минута, Аурор рече Уметност не мора бити лепа. Погледај око себе, није ни свет који је Божија креација. Justin Waters, Paradoksologija, drvce and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Lady Godiva рече Уметност не мора бити лепа. Погледај око себе, није ни свет који је Божија креација. Marina Abramović ,,Umetnost mora biti lepa, umetnik mora biti lep.’’ SKC, 1975. http://galerija.metropolitan.ac.rs/index.php/GD2014-2015/AD201-Istorija-moderne-i-savremene-umetnosti/Marina-Abramovic/Marina-Abramovic-Umetnost-mora-biti-lepa-umetnik-mora-biti-lep_-SKC-1975 Eto, dok tesis Aurora rasplaces Marinu. Juanito, RYLAH, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Ako je neko citao "Zapisi civilizovanog divljaka" od Gogena, vrlo dobra knjiga preporucujem je. Gogen razocaran u okolinu oko sebe, mozda i na propisana pravila zivljenja, obrazce koje moras slijediti norme i forme i trista cuda sve je batalio i otisao na Tahiti i tamo je naslikao sva svoja monumentalna umjetnicka djela. Pa tako parafraziram stoji kako je zapisao zasto je poceo oda odstupa od tad ustaljene forme koja se smatrala umjetnoscu i poceo da slika apstraktno, pa kaze nesto poput: "Nerviraju me vise ti koji kazu zena na slici mora biti odjevena, drvo mora biti zeleno nebo mora biti plavo, proporcija takva i takva, kontriram im i njihovoj zatupljenosti i nacrtacu ruzicastog slona, nagu zenu, crvenu krosnju, zuto nebo, zasto se moram drzati neke kombinacije boja koja se smatra pravilom, pomjesacu sta ja hocu itd....ovo je prosto duh ljudi koji mijenja svijet, da nije njih bilo nam svima dosadno. drvce, Lady Godiva, Princess Bella and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука