Juanito Написано Мај 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 пре 2 часа, Juanito рече То, а и сваки Србин је и онако компетентан за све! "Ја сам бре завршио сто тих твојих факултета!" Meni fakultet ne treba, ja bre imam uličnu školu. Šta se razvlačiš sa tom naukom, ja bih dosad 10 puta doktoriro. Juanito, RYLAH, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 Kornjači koja je imala bolest kostiju, veterinar je napravio kolica od Lego kockica svog sina i tako joj omogućio da se kreće. ivanaika, Juanito, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 @Ћириличар Ово је отприлике твоја генерација, вероватно и млађи, па да те питам - да ли су они будућност Србије? Да ли је стварно оволико црно као што ми делује или нешто пропуштам? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 1 hour ago, Juanito рече @Ћириличар Ово је отприлике твоја генерација, вероватно и млађи, па да те питам - да ли су они будућност Србије? Да ли је стварно оволико црно као што ми делује или нешто пропуштам? O da, tako je. Anegdotalni dokaz - imam druga u vojsci. Uklapa se u ovaj kalup mladih, fizicki spremnih, sportskih fanova i jako patriotski orijentisanih momaka. Kaze za Miroljuba da "prica budalastine, ali da govori pravu poruku o pravim vrijednostima". I nije da nije Doduse, jeste Miroljub arhaican ( blago receno ), ali detalji njegove price nisu bitni koliko je bitan sentiment koji pobudjuje - otpor prema anacionalnom i kolektivni ponos i snagu na osnovu nekakve opste moralne filozofije "pravih vrijednosti". Ili prosto receno - ima pricu za kojom ovakvi momci zude, moralnu i vrijednosnu u kojoj nalaze smisao kao jakog covjeka koji stiti svoj kolektiv, sebe i svoje najmilije. Prodaje im osjecaj duznosti i odgovornosti prema necemu svetom. A to masa puna testosterona trazi Slicno je rekao i onaj Dzordan Piterson kada je pricao o svojim razgovorima sa rukovodstvom Konzervativne stranke u Kanadi:"Primjetio sam da kada pricam o odgovornosti, mnogim mladicima se oci zasjaje i jasno se vidi da pazljivo slusaju. Konzervativci danas omladini imaju upravo to da prodaju - vrijednost licne odgovornosti". To su uglavnom djeca iz porodica tesko pogodjenih ekonomskom istorijom u zadnjih 20-30 godina. Gledali su kako njihovi iole posteni roditelji trpe i pate dok se nemoralna elita bogatila kradjom i snishodila obicnim ljudima. I u njima/nama gori inat i otpor prema takvima i takvom svjetonazoru - da su pare i status najbitniji. Trazi se onda vrijednosna protiv teza takvom stanju, a suprotnost od materijalistickih vrijednosti jesu metafizicke vrijednosti - Bog, Otadzbina, odgovornost, solidarnost, jaka konzervativna moralnost ( "ne droljama i sponzorusama, postenje, cast, porodica" itd ), pa svako bira sta mu odatle odgovara. No to nije samo u Srbiji. Nakon Trampa i Bregzita, zavladala je nekakva klima u kojoj veliki broj mladih otvoreno pokazuje i prihvata stavove suprotne ovom dosadasnjem statusu quo. Le Penova ima jaku podrsku omladine npr., a u Istocnoj Evropi ce prije podrzavati strongmene poput Kacinjskog ili Orbana. Bernijevi glasaci su bili mahom omladinci od kojih je solidan broj glasao za Trampa. Jednostavno, u pitanju je prezir prema svijetu kojeg su nam roditelji ostavili i inat prema takvom stanju - sto mislim da je i kod mene provejalo nedavno na temi o feminizmu sa Aurorom. Bijesni smo bre, i gladni smisla. Juanito, Paradoksologija and drvce је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 10 минута, Ћириличар рече I u njima/nama gori inat i otpor prema takvima i takvom svjetonazoru - da su pare i status najbitniji. Trazi se onda vrijednosna protiv teza takvom stanju, a suprotnost od materijalistickih vrijednosti jesu metafizicke vrijednosti - Bog, Otadzbina, odgovornost, solidarnost, jaka konzervativna moralnost ( "ne droljama i sponzorusama, postenje, cast, porodica" itd ), pa svako bira sta mu odatle odgovara. Кад смо код ”не дрољама и спонзорушама”, да ли се мени чини или то код ових жестоких и лично-одговорних младих момака остаје само на речима? Пошто сам их свакако виђао заједно... Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 1 hour ago, Juanito рече @Ћириличар Ово је отприлике твоја генерација, вероватно и млађи, па да те питам - да ли су они будућност Србије? Да ли је стварно оволико црно као што ми делује или нешто пропуштам? Npr. poslusaj ovo: Ima neki stih tipa:"Zar nismo mi radnicka djeca trebala da prevazidjemo te umisljene burzujcice svojom pamecu?". Parafraziram, odavno nisam slusao pjesmu. Sad, Marchelo je liberalni tip ljutog omladinca, a takvih je malo. A i on nije vise kao prije sto je bio, izgubio je tu neku energiju sto je imao na pocetku karijere. Mnogo je vise nacionalnih ljutih jer...jer se i ima za puno toga ljutiti po tom osnovu kod nas. Miroljub je samo posljedica opsteg odsustva nekog smisla ili vrijednosti koje kao drustvo drzimo, a ove evropske vrijednosti se em sporo prihvataju, em se na njih gleda kao da se namecu. Opet od strane burzujcica koji te mrko pogledaju ako budes imalo "politicki nekorektan", ili "netolerantan" ili "neosjecajan". I onda ti dodje da se jos vise podinatis. Eto, ja proslog vikenda na debatnom turniru napravio neku salu na temu muskarci-zene, ( ono kljuc i katanac ) kad se neka mala namrsti i strijelja me ocima kao da sam rekao hajl Hitler. I ja naravno onda ispricam gadan vic samo da je iznerviram. Ne svidja mi se moja generacija generalno, ni sa lijeva ni sa desna :| Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 А зашто није довољна конвенционална религиозност (СПЦ у нашем случају), него им треба Мирољуб? Зашто не неки Ђакон Ненад Илић или слично? На пример, претходну генерацију младих (рецимо оне који сад имају од 30-50 година) су ”заразили” православљем људи попут владике Порфирија, Григорија, Атанасија... Ти свакако нису млаки, а један је баш хард-кор националан. Зашто ови нови клинци осећају потребу за тешким психопатолошким весницима ”традиционалног морала” и ”духовних вредности”? Paradoksologija, Ћириличар and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 3 минута, Juanito рече Кад смо код ”не дрољама и спонзорушама”, да ли се мени чини или то код ових жестоких и лично-одговорних младих момака остаје само на речима? Пошто сам их свакако виђао заједно... Cesto. Imas jako dosta onih koji i postuju te norme. Kompleksnija je ipak situacija. Muskarci su izgleda danas generalno konzervativniji nego inace, u dobu od 20-30 godina. Pa i ja cak, iako politicki imam izrazito liberaske stavoce, na licnom planu sam konzervativniji i od vrsnjaka patriJota. Rodjena mater mi je rekla da sam previse konzervativan u izboru djevojki, a drugarica me je nazvala "serijskim monogamistom". Sta cu, aj lajk it simpl end klin :| Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 2 минута, Juanito рече А зашто није довољна конвенционална религиозност (СПЦ у нашем случају), него им треба Мирољуб? Зашто не неки Ђакон Ненад Илић или слично? На пример, претходну генерацију младих (рецимо оне који сад имају од 30-50 година) су ”заразили” православљем људи попут владике Порфирија, Григорија, Атанасија... Ти свакако нису млаки, а један је баш хард-кор националан. Зашто ови нови клинци осећају потребу за тешким психопатолошким весницима ”традиционалног морала” и ”духовних вредности”? Jer su prokljuvili da ima dosta trulezi i u SPC. A ona vise nema poznatih bombasticnih licnosti a da nije sa njima u sukobu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 19 минута, Ћириличар рече I u njima/nama gori inat i otpor prema takvima i takvom svjetonazoru - da su pare i status najbitniji. Trazi se onda vrijednosna protiv teza takvom stanju, a suprotnost od materijalistickih vrijednosti jesu metafizicke vrijednosti - Bog, Otadzbina, odgovornost, solidarnost, jaka konzervativna moralnost ( "ne droljama i sponzorusama, postenje, cast, porodica" itd ), pa svako bira sta mu odatle odgovara. И онда гласају за овог: Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 4 минута, Ћириличар рече Cesto. Imas jako dosta onih koji i postuju te norme. Kompleksnija je ipak situacija. Muskarci su izgleda danas generalno konzervativniji nego inace, u dobu od 20-30 godina. Pa i ja cak, iako politicki imam izrazito liberaske stavoce, na licnom planu sam konzervativniji i od vrsnjaka patriJota. Rodjena mater mi je rekla da sam previse konzervativan u izboru djevojki, a drugarica me je nazvala "serijskim monogamistom". Sta cu, aj lajk it simpl end klin :| Па онда није ни чудо што вам вршњакиње јуре старије. Ћириличар and drvce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 5 минута, Juanito рече И онда гласају за овог: Da. Jer se svi koje ne vole iznerviraju do bola od njega. To se desi kada lijevica ispuca sve moralne poene i onda ostane praznog sarzera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 10 минута, Ћириличар рече Da. Jer se svi koje ne vole iznerviraju do bola od njega. To se desi kada lijevica ispuca sve moralne poene i onda ostane praznog sarzera. Ништа ја то не контам. Ево, кад мало размислим о себи, осим сексуалног, ја уопште немам никакав проблем са ”традиционалним моралом”. А и код сексуалног не мислим да је традиционални лош, само да није искључив. Такође не могу да смислим ову политичарску гарнитуру што хара светом деценијама. Па ми опет нису ни најмање привлачне ове караконџуле што долазе с друге стране. Уместо наде у трампове, ле пене, мирољубе и остале, омладини би било боље да заиста узме свој живот у своје руке. Нешто на ову фору: За разлику од полагање наде у било ког политичара која ће се сасвим сигурно распршити као мехур од сапунице, још нисам упознао некога које пробао да примени нешто с претходног линка, а да није побољшао живот макар мало. Лепа је побуна, ал овај начин са слеђењем екстрема ће вас само још више укопати у блато, децо. Ћириличар, Justin Waters, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 5 минута, Juanito рече Па онда није ни чудо што вам вршњакиње јуре старије. Ah, to je dilema kokoska-jaje. Da li vrsnjakinje traze starije jer smo mi ludi, ili smo mi ludi sto one traze starije A budno realni, tu cesto i novac igra ulogu, kojeg mi mladji nemamo Ali ja ne mislim da je to jer su zene "drolje" ili "sponzoruse" ili "glupace" nego jednostavno sto u ovakvim vremenima su posao i novac znaci da su vece sanse da je muskarac zreliji. I sta tu ima da se prigovori? Nista, zagrij stolicu ili oguli dupe pa zaradi pa smotaj neku slatkicu i uzivaj. Druga je prica sto cesto ispada da djevojke nemaju pojma u procjeni karaktera. No dobro, ko jos ima u mojim godinama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука