Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 @Grizzly Adams @Paradoksologija @RYLAH @Avocado @GeniusAtWork @Ћириличар @florenntina @uros @obi-wan @Аурор Да вам испричам нешто што ми се данас десило. Седим на неком досадном састанку на ком морам да будем сваког понедељка. Стално претресају једне те исте досадне техничке ствари, а пошто у Холандији сви морају за све да се питају, да случајно неко не буде изнад неког другог у хијерархији, и ја ето ту морам да седим ни крив ни дужан и слушам разне приче које ме се уопште не тичу. И тако крену да причају по четрдесеттрећи пут ове године како ће да реорганизују департман. Једна група ”формални језици”, друга ”вештачка интелигенција”, трећа ”алгоритми” итд. Скоро су у ширу групу стигла нека два физичара што се баве комплексним системима. Свиђа ми се шта они раде и пратим их мало, те упитах онако безвезе: - А у којој групи ће да буду она два физичара? Тројица Холанђана (сви професори) одједном сложише престрашене фаце: - Не смеш да их зовеш физичари! Ја бленем пар секунди ко теле у једног, другог, па у трећег, ништа ми није јасно. - Оваааај, доообро. А како да их зовем? - Мораш да будеш политички коретан (баш тако је рекао један од њих). То су наше колеге које имају формално образовање из физике. - ОК... (умало не падох са столице) Мени је физичар комплимент, а не увреда, ал ајд сад. После размишљам о чему се ради и мислим да сам сконтао. То је вероватно да се случајно неко у групи не осети повређеним и мање вредним јер нема исто формално образовање као и сви остали. Политичка коректност, ниво: господар свемира. ”Штитиш” физичаре да се случајно не осете несигурно јер немају диплому рачунарских наука. Не знам, ја свима кажем (кад ме питају) да сам теоријски хемичар који тренутно покушава да аматерски примени рачунарске науке у когнитивној психологији. Чак сам помало поносан на себе због тога (иако пазим да се не погордим), али изгледа да ипак треба да будем несигуран и тражим заштиту. Од сада, кад ме неко од вас изнервира, рећу ћу: ”Марш тамо, физичару један!!!” RYLAH, Lady Godiva, Лидија Миленковић and 17 осталих је реаговао/ла на ово 20 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Стално претресају једне те исте досадне техничке ствари, а пошто у Холандији сви морају за све да се питају за све, да случајно неко не буде изнад неког другог у хијерархији РАДНИЧКИ САВЕТ Lady Godiva, Avocado, Juanito and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Ovo k`o ono u Boljem zivotu: Sefica: - Koleginice, ovde imate gresku, pise "bilo je", a treba "je bilo"! Koka: - Ja vas uopste ne razumem, posteno radim svoj pos`o, a vi od mene trazite "j....ilo"?... Ћириличар, RYLAH, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 8 минута, Juanito рече - Мораш да будеш политички коретан (баш тако је рекао један од њих). То су наше колеге које имају формално образовање из физике. Juanito and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Inace... пре 7 минута, Juanito рече Мораш да будеш политички коретан ... ovakva kolicina licimurja i glupomanije ima da sa`rani ceo taj Zapad u jednom zalogaju, neverovatno mi je da su dotle stigli... Лидија Миленковић, -Владимир-, Lady Godiva and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Управо сада, obi-wan рече Inace... ... ovakva kolicina licimurja i glupomanije ima da sa`rani ceo taj Zapad u jednom zalogaju, neverovatno mi je da su dotle stigli... Слажем се. А иначе паметни људи овако, кад причаш с њима о неким обичним стварима или о струци. Стварно жалосно докле је то лудило дошло. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 3 минута, Paradoksologija рече То што сам ја физичар, не значи да немам право да се осећам као грађевински инжењер! RYLAH, Paradoksologija, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Управо сада, obi-wan рече Inace... ... ovakva kolicina licimurja i glupomanije ima da sa`rani ceo taj Zapad u jednom zalogaju, neverovatno mi je da su dotle stigli... Stigli su upravo tamo gde smo mi bili 1954 na partijskim sastancima radnog kolektiva preduzeca Jugoplastika. Tada je "proleter" bio sveta krava pa su se svi uvijali i dovijali da slucajno ne upotrebe neki politicki-nekorektni pridev kada govore bilo sta o "zemaljskom roblju". obi-wan, Juanito, Снежана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 1 минут, Juanito рече То што сам ја физичар, не значи да немам право да се осећам као грађевински инжењер! Did you just assume my area of expertise? RYLAH, Lady Godiva, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 6 минута, uros рече Stigli su upravo tamo gde smo mi bili 1954 na partijskim sastancima radnog kolektiva preduzeca Jugoplastika. Tada je "proleter" bio sveta krava pa su se svi uvijali i dovijali da slucajno ne upotrebe neki politicki-nekorektni pridev kada govore bilo sta o "zemaljskom roblju". Da, ali zasto? Meni je to vrlo zanimljivo pitanje - kakav je uzrok tome? Jel moguce da je temeljni razlog prevelika udobnost, da ne kazem raspojasanost? Ono, sve im potaman manje-vise, zivot uglavnom sredjen i udoban, nemaju nikakve velike probleme, i onda od svega toga pocinju da izmisljaju besne gliste? Ili je mozda uzrok viseslojan i komplexan... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 4 минута, obi-wan рече Da, ali zasto? Meni je to vrlo zanimljivo pitanje - kakav je uzrok tome? Jel moguce da je temeljni razlog prevelika udobnost, da ne kazem raspojasanost? Ono, sve im potaman manje-vise, zivot uglavnom sredjen i udoban, nemaju nikakve velike probleme, i onda od svega toga pocinju da izmisljaju besne gliste? Ili je mozda uzrok viseslojan i komplexan... Перпетуум мобиле који сад не може да се заустави. Кренули су од добрих намера, и урадили много тога, али онда нису знали где да стану кад су стигли негде до нормалности, него су наставили, и онда је дошло довде, и креће се према апсолутном апсурду и распаду система. То је опасност која прети сваком систему кад постигне одређене (реално велике) резултате. GeniusAtWork, Justin Waters, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 11 минута, uros рече Stigli su upravo tamo gde smo mi bili 1954 na partijskim sastancima radnog kolektiva preduzeca Jugoplastika. Tada je "proleter" bio sveta krava pa su se svi uvijali i dovijali da slucajno ne upotrebe neki politicki-nekorektni pridev kada govore bilo sta o "zemaljskom roblju". Главу ми сијеци ако Неле у Надреалистима није и ово предвидио. @Juanito само погледај шта ти је босански пророк: obi-wan, Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече Перпетуум мобиле који сад не може да се заустави. Кренули су од добрих намера, и урадили много тога, али онда нису знали где да стану кад су стигли негде до нормалности, него су наставили, и онда је дошло довде, и креће се према апсолутном апсурду и распаду система. То је опасност која прети сваком систему кад постигне одређене (реално велике) резултате. Ali kako je moguce da im vremenom promicu tako krupne greske? Jel to sve ono po principu kuvane zabe? Ja sam bio izrazito vezan za Zapad, narocito za Amuriku, tamo 80.tih, bio sam veci amerikanac od amerikanca, i znao sam - iako vrlo mlad - da nekako prepoznam sve to nesto kvalitetno u njihovim sredinama (iako je imalo i vrlo loseg, naravno, ali u principu su mi takva drustva bila primer zdravijih nego sto je nase), a sad mi se cini kao da od toga nije ostalo skoro pa nista... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 10 минута, obi-wan рече Ali kako je moguce da im vremenom promicu tako krupne greske? Jel to sve ono po principu kuvane zabe? Ja sam bio izrazito vezan za Zapad, narocito za Amuriku, tamo 80.tih, bio sam veci amerikanac od amerikanca, i znao sam - iako vrlo mlad - da nekako prepoznam sve to nesto kvalitetno u njihovim sredinama (iako je imalo i vrlo loseg, naravno, ali u principu su mi takva drustva bila primer zdravijih nego sto je nase), a sad mi se cini kao da od toga nije ostalo skoro pa nista... Murica је посебна прича. Тачно је да одатле долазе нека од најлуђих левичарских ”достигнућа”, али је такође тачно да у тој земљи има највише људи који воле индивидуалне слободе. Холандија је друга прича. Овде вековима царује стерилни калвинизам по коме сви морају да буду исти, живе своје мале животе и испуњавају оно за шта су намењени. Немаш ти ту шта много да мислиш и врдаш. Сиди ди си, ни за ди си ниси. Чак и данас кад људи више нису религиозни масовно, остао је калвинистички морал. Калвинисти имају пословицу: ”Глава која штрчи изнад тарабе, биће одсечена”. А једна од омиљених холандских савремених изрека је ”Понашај се нормално, чак и то је превише лудо.” Што значи да, кад се нека идеја једном ухвати, сви ће да је роботски следе и нико неће желети да штрчи. Не само да нико неће желети да штрчи, него неће стати да се запита чему све то. RYLAH, GeniusAtWork, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Заборавих да тагујем @Justin Waters и њега ће занимати ова данашња догодовштина што је овде описах. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука