Гости Guest Написано Октобар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Manastir Rajinovac u Begaljici bio je mesto susreta patrijarha Irineja i folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. U ovom manastiru pored Grocke, Ceca je našla duhovno utočište koje joj je pomoglo u najtežim životnim situacijama. Folk diva ujedno i pomaže obnovu svetinje iz 15. veka koja se nalazi na klizištu, a ovom prilikom sa njom su u manastir, pored članova porodice, došle i brojne kolege kako bi dobrovoljnim prilozima pomogli neophodnu rekonstrukciju. Pogledajte zašto je baš ovde Ceca našla svoj duhovni mir, kako je izgledao susret sa patrijarhom i ko je sve od poznatih prisustvovao liturgiji.. video na linku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Лепо и достојно Цеце. Нека им је са срећом обнова манастира. Никола Поповић, Драшко, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Ili kod nas mafijasi misle da cu obnovom crkava i manastira da ciste svoju dusu ili u cemu je fora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Али видео прилог је победио Прво Цецине песме, онда Амено од Ере, микс свештеника и приче о Цецином доњем вешу и зеленој хаљини, а тек коментарисање шта се дешавало... Кратос, Човек Жоја, JESSY and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Jedino mi se ne sviđa što su dozvolili Ceci i ostalim ženama da kroče u manastir bez marama. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Ili kod nas mafijasi misle da cu obnovom crkava i manastira da ciste svoju dusu ili u cemu je fora. Najveći grešnici su uvek i najveći vernici. Kaludjerovic Sreten, Штрумпфета and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Jedino mi se ne sviđa što su dozvolili Ceci i ostalim ženama da kroče u manastir bez marama. Сваки манастир има свој типик. Зашто би носиле мараме, ако их иначе не носе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 ако Божију кућу видиш као своју, можеш тамо и без мараме... Драшко, Paradoksologija and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Сваки манастир има свој типик. Зашто би носиле мараме, ако их иначе не носе? Zato što je tako rekao Apostol Pavle. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 И познати брину за спасење душе...Естрадна уметница Светлана Ражнатовић донирала је прилог за фрескописање цркве у Ваљеву. "Хвала на несебичном дару који је указала својој Српској Православној Цркви и свом народу којем припада... По повратку са острва Светог Нектарија - Егине, замолио сам Светлану Ражнатовић, да помогне фрескописање цркве у Ваљеву. Радосно је прихватила да узме учешће у реализацији овог светог пројекта. И није желела да се експонира кроз медије, показујући да то чини као православни верник за спасење своје душе и своје породице.", протојереј-ставрофор Ненад Андрић Свети Нектарије Егински Чудотворац https://www.facebook.com/svetinektarijeeginskicudotvorac/photos/a.518164828222498.1073741825.518164011555913/944695842236059/?type=3&theater Драшко, Никола Поповић, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Цеца заиста помаже манастир, од када је отац Стефан у Рајиновцу. Његова улога у свему томе је велика. Али видео прилог је победио Јесте, прилог је направљен по тренутној моди нашег полу-новинарства. Кретенски (бришите ако сам претерао). Овде су слике, надам се да су се гости отворили сходно могућностима. Никола Поповић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Ili kod nas mafijasi misle da cu obnovom crkava i manastira da ciste svoju dusu ili u cemu je fora. Такви људи морају да се искрено покају, што је изузетно тешко. Без тога им не вреди да граде све цркве овога света. Кратос, људи веома често су у великим заблудама, и доживљавају себе на погрешан начин. То би било исто као да ја , пошто волим животиње и псе и знам доста раса,уверавам себе да одличан кинолошки судија , а да то заправо нисам. Што се теме тиче и Цециног геста,ја могу да кажем да ће Бог адекватно вредновати њен гест. Kaludjerovic Sreten, Драшко, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hoffman Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Bicu iskren, iako mozda gresim. Ne znam koliko je blagosloveno koristiti novac za koji se zna recimo da se zaradio po diskotekama, kafanama, pijankama, pogotovo ako ide u izgradnju crkve. Ne kazem nista samo imam neko misljenje koje me malo onako zbunjuje. Drzim se toga da je to ipak lep gest, ali kad se taj novac zaradi na nacin koji se protivi Hristovoj nauci onda mi malo nije sve to jasno. Gordana ., Kaludjerovic Sreten, звончица and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 As far as the East is from the West, I remember your sin no more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 2, 2015 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Bicu iskren, iako mozda gresim. Ne znam koliko je blagosloveno koristiti novac za koji se zna recimo da se zaradio po diskotekama, kafanama, pijankama, pogotovo ako ide u izgradnju crkve. Ne kazem nista samo imam neko misljenje koje me malo onako zbunjuje. Drzim se toga da je to ipak lep gest, ali kad se taj novac zaradi na nacin koji se protivi Hristovoj nauci onda mi malo nije sve to jasno. Хе... не знам баш. Шта значи "благословен начин"? То је за мене веома збуњујући термин. Овде је, по мени, више реч о једном способном игуману који је окупио значајне људе, или људе који имају новца, и завршио посао да се не би манастир урушио. А и певачи и политичари треба да задобију спасење, зар не? Могли су они тај новац и другачије да потроше, нису морали да га дају за поправку манастирске цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 2, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2015 Црква у Змињаку је саграђена 1892. од новца који је приходован од кафане која је била на црквеној земљи, гдје се налазила одмориште и штала гдје су одмарали поштари и мијењали коње. Пише у Љетопису да народ није једне шаке пијеска донио кад се храм градио, него је све било од тог новца. Kaludjerovic Sreten, Volim_Sina_Bozjeg, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука