Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 @Дидим и мене нервирају те српске регионалне поделе. Мало је то све чудно. Нарочито после 20 века када смо као народ десетковани, да се нема барем мало емпатије према свом народу. Плутон and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Баба, feeble and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Дидим Па шта ме питаш кад боље знаш од мене Па мислио сам да можда можеш 100% да потврдиш... Ко велим, можда се и знате. @Дидим и мене нервирају те српске регионалне поделе. Мало је то све чудно. Нарочито после 20 века када смо као народ десетковани, да се нема барем мало емпатије према свом народу. Ја сам мало о томе размислио, па кад боље сконтам и не чуде ме. Да имамо ванземаљце, можда бисмо се тек онда груписали као људска раса, из мржње према њима. Овако, у крупним срединама попут нпр. САД, делимо се на расе. Где смо сви исте расе, као нпр. у Европи, делимо се на нације. Унутар нација, на регионалне поделе. Ево нпр. Срби - свака регионалност мрзи ове друге и ни за једну не важе неки лепи стереотипи... Босанци су сељачине, Србијанци лопови и преваранти, Војвођани пасивни хомосексуалци, Црногорци ленштине и пуваџије... Па и унутар тога идемо опет даље. Чујем нпр. да нема горих туча у Војводини, него између нека два села у Банату, оба колонистичка, е ал једни су из Босне ближе Подрињу, а други од онуд према Романији... суштинска разлика. Делимо се ко је из ког краја града. Шта ти 'оћеш овде, м'рш у свој блок... али прво да те почастимо шљивама да понесеш. Унутар фамилије се мрзимо на оне од оног што је све писао на себе, па продао, до оних што су позајмили па не враћају. Унутар породице, бре, што два брата или брат и сестра могу да се мрзе, односи Срба и Хрвата су идила. И кад човек погледа, срећа је што се наше ћелије и атоми у телу међусобно не деле и не ратују... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 И кад човек погледа, срећа је што се наше ћелије и атоми у телу међусобно не деле и не ратују... Шта је друго та опасна болест звана рак него рат ћелија, мој добри Дидиме? Дидим је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Кад смо већ код тога, у част Илије Громовника, победе фудбалера Србије над Албанијом и хуманости Цеце Ражнатовић, да ми то прославимо пригодном музичком нумером. И наравно у част нашег брата Лепог кога нема неко време ал' се надамо да је добро и да ће нам се ускоро придружити. https://www.youtube.com/watch?v=2_SQ_7-8KjE Велики лајк за Лепог Грома нашег! Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Нема од тог посла ништа.Повуко се у осаму да пише Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Nije to u redu, Ceco, sto na Bozicnu Liturgiju dolazis u bade-mantilu, ali dobro sad... Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Мај 11, 2016 Пријави Подели Написано Мај 11, 2016 www.svet.rs/nas-svet/estrada/humano-ceca-poklonila-pola-miliona-crkvi Најбоље ми је ово "рекао је извор из цркве у Раиновцу" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 11, 2016 Пријави Подели Написано Мај 11, 2016 2 minutes ago, 3006 рече www.svet.rs/nas-svet/estrada/humano-ceca-poklonila-pola-miliona-crkvi Најбоље ми је ово "рекао је извор из цркве у Раиновцу" Sazidao par crkavada malo smirim savestposle svega što sam prošaonoću teško zaspim http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Haralampije Написано Септембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2019 Ekipa koja je trasirala put :-) Ilustracija prikazuje ručak u hotelu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука