Bokisha Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 па ок...на погрешан начин.... због погрешних представа о љубави...као што се говори у књизи Формуле љубави ...а све као последица заблуда о схватању и поимању љубави...или је то превише требало под знаке навода.како се може превише волети? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Žene su mazoihisti u svojoj biti....sve je to lepo objasnio Nikola. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Велику улогу црква има овде eh, kada bi je stvarno ''odigravala".... Не знам како, али кад жена (дете), схвати да је Бог једини Отац, чини ми се да тада отац ( телесни ) или мајка, престаје да буде "приоритетни узор". Чини ми се да је могуће да дође дође до "одвајања" од дотадашњих илузија (не од родитеља, они су увек наши родитељи ) и до реалног погледа на живот. Прихватимо њих какви јесу,њихов живот- њихов избор, ми имамо свој. Уз то и да одбацимо самосажаљевање и престанемо да мислимо шта је нама ускраћено у прошлости, већ шта смо добили , а било је и добитака сигурно....али нам за то опет треба Бог, Црква, преумљење...а то је доступно свима нама уз мало труда и вере. potpuno tacno, ali priznaces da je to veoma tezak zadatak.....tezak da se ostvari...kao sto i sama kazes, ne znamo kako.... u svakom slucaju , velika je stvar doci do tog saznanja, a onda kao sto rece @@Orion,, potreban je veliki rad na sebi.... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 joj, cuti....videla sam je danas u Liliju na Kosi....docekuje musterije - Dobro dosli u Lili - sa svojom knjigom u rukama.... (upravo tom gore) i veoma je orna da ti isprica pricu.... :fmqmtx: Разумем Џес, не промовишем је али кад бих морао да бирам....од две СМ бих изабрао ову "лото" СМ јер је културнија, има неки корен и причу за разлику од пинк-СМ "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 како се може превише волети? u nedostatku prave reci prilikom prevodjenja.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Žene su mazoihisti u svojoj biti.. ma sta mi rece..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 ma sta mi rece..... Šta da ti rečem kad znaš i sama... nije tu u pitanju klasičan mazohizam,nanošenje fizičkog bola mada i to volite samo u nekim umerenim dozama više je u u pitanju mentalno-duševni mazohizam... :bleh: Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 И, докле сте стигли? Оће падне неки консензус, теорија мушко-женских односа jel`ti slusas na casu...? jel`pratis sta nastavnica prica.... hajde da vidimo sta si ti ovde naucio..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Евидетно је да жене се чешће , више жртвују у вези са мушкарцима . Ја се питам зашто је то тако ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Евидетно је да жене се чешће , више жртвују у вези са мушкарцима . Ја се питам зашто је то тако ? мајчински инстинкт, емотивно јаче, зрелије...јачи осећај одговорности за децу и породицу.... Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 eh, kada bi je stvarno ''odigravala".... potpuno tacno, ali priznaces da je to veoma tezak zadatak.....tezak da se ostvari...kao sto i sama kazes, ne znamo kako.... u svakom slucaju , velika je stvar doci do tog saznanja, a onda kao sto rece @@Orion,, potreban je veliki rad na sebi.... Претежак задатак и предугачак пут! Заправо нисам хтела да обесхрабрим слабе.Хтедох дати наде, ипак је могуће, чак можда некоме и лакше него ономе ко не схвати и каже: Па ово је то што ми је требало! и одмах крене са радом на себи.Тешко је и тад, али имаш циљ и излазиш из зачараног круга. Иван ♪♫, JESSY and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 Šta da ti rečem kad znaš i sama... nije tu u pitanju klasičan mazohizam,nanošenje fizičkog bola mada i to volite samo u nekim umerenim dozama više je u u pitanju mentalno-duševni mazohizam... :bleh: O Bože oprosti! Ti zbog odredjenih pripadnica ženskog pola generalizuješ kao da su u pitanju sve. Meni takvi odnosi koje navodiš nisu nimalo zanimljivi. Ili kako ja volim i meni odgovara ili dovidjenja. Ako je neko glup, pa ne vidi šta ima pored sebe, što bih ga ubedjivala i trudila se. Ne pada mi na pamet. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 мајчински инстинкт Јест вала, када су у питању мушкарци жене су увијек мајке. Мајка роди, отхрани, одгоји, ожени, па прослиједи снајки на даље старање. Онда снајка, када већ буде касно, сконта да ће до краја живота дадиљати своју и туђу дјецу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 O Bože oprosti! Ti zbog odredjenih pripadnica ženskog pola generalizuješ kao da su u pitanju sve. Meni takvi odnosi koje navodiš nisu nimalo zanimljivi. Ili kako ja volim i meni odgovara ili dovidjenja. Ako je neko glup, pa ne vidi šta ima pored sebe, što bih ga ubedjivala i trudila se. Ne pada mi na pamet. А како иде незванична верзија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2015 To je tema....zene koje ostaju u odnosu koji ih ugrozava (najcesce fizicki,psihicki,finansijski... ) govorimo o muzevima- Da, nek lomi, gazi, samo da ne ostavlja...žalosno mi je što takve žene više vole svoga muža nego svoju decu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука