Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Juan рече Па стварно не знам с које стране да гледам. У било ком контексту да га замислим, будак је и неваспитан. И да, егоцентрични хвалисавац. Никада не бих могао да радим са неким таквим, не бих волео да га имам за шефа, за радника, за другара за блеју... Буквално ми је будак у сваком смислу. Не контам чиме личност Трамп (онанакав каквим је себе представио у кампањи) може да привуче било ког нормалног човека. Ове меме што деле о њему су све очигледно производ потпуно напаљених клинаца, а не зрелих људи. А најјаче од свега ми је кад га виде као неког дасу и мушкарчину. Све жене које знам га не би ни погледале и биле би згађене понашањем. Али људи га тако и гледају и значи да има разлог за то. Ја мислим да је цака у томе што је Трамп популаран код обичног плебса јер зна како да се представи као да их разумије, јер и има неке карактеристике "Плавокошуљаша". Поставио сам на теми о ТЕД конференцијама говор једног Британца, Лондонца. Он је рекао сљедеће:"Знате шта сам примјетио? У свим овим мјестима Енглеске гдје су људи гласали за Брегзит... схватио сам да нисам провео ни 4-5 дана у тим предјелима у свом читавом животу.". И зато људи не могу да смисле Клинтонову, али Трампа могу ( иако он реално је исти као она, само што је он свјестан колики је тај раскорак и разумије шта ти људи генерално осјећају и зна да се представи као неко ко њих разумије. На почетку кампање је једном рекао да су људи са којима он прича нису богаташи, него таксисти и слични људи. И мислим да је то тачно и да је од њих покупио пар ствари и зато сада зна како да игра игру другачије него остали ). Е сад, надам се да се нећеш увриједити, али баш стичем утисак да си ти неко попут овог Британца ког сам споменуо па ти је зато нејасно одакле толика фама око неког буздована као Трампа. А исто је у Србији. Што народ даје солидан број гласова Шешељу на примјер? Исто као код Трампа, он зна како да активира одређени дио људи и игра на ту карту буздована и мушкарчине без длаке на језику. Исти је раскорак када ја причам са неким Београђанином о политици и са неким преко Дрине. Два различита свијета, а Београђанин не би разумјео што су ови моји жестоки националисти, док ови моји не могу схватити што је Београд толико либералан ( а да не говорим како гледамо на србијанске националисте... уф... боље да не спомињем ). И исто је кад се говори о ЕУ. Људи са сјевера Енглеске нису марили за користи које она пружа јер их нису нешто ни претјерано осјетили на себи, или нису свјесни тих користи. Исто када би неком мом Романинцу који за живот ради у пилани објашњавао што би требао да подржава улазак у ЕУ, гледао би те к'о будалу јер не би видјео какве користи ту за њега има, а без тога забоље га за ширу корист. И шта Трамп ради? Удара против Транспацифичког споразума јер је "опасан по послове обичних људи". Занимљиво је како постоји шаблон. Друга је ствар што су такве методе ниске и неискрене као оне које Хилари користи, али су у овом тренутку много мање провидне јер су се људи генерално заситили углађености политичара када им соле памет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Проблем је што доносиш закључак на основу погрешних информација. Ево другачији пример - хоћемо да видимо какав је човек неки боксер. И одемо да гледамо меч где се он мршти, виче и удара другога из све снаге... Шта нам то говори о њему као човеку? Па ништа. То је боксерски меч. Ако жели да победи он мора дабуде "љут" и удара из све снаге. Кад дође кући можда је најмирнији и најнежнији човек. Ово што видимо сада је Трамп "у рингу". На основу тога не можеш да доносиш такве закључке. Исто као што не можеш да закључујеш о томе какви су ови који се "праве фини". Клингтонку одаје рептилски "бади ленгвиџ", али ни ови други што "изгледају фино" нису пуно бољи. Па добро, ако ћемо реално, није она најгора у томе. Сјећаш ли се овог ејлијена? Њега нисам могао гледати ни 5 минута а да не добијем неки љигав осјећај. Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 А ево још једне занимљивости. Погледајте ову страницу: https://worldwide.vote/hillary-vs-trump/#/results/total Кога би свијет изабрао за предсједника? Трамп има 75% гласова, највише од Русије, Србије, Црне Горе, БиХ, Словачке са преко 80% и 90% гласова. Но шта је на овој листи занимљиво? Па то што САД Трампу даје преко 80% гласова. Дакле очигледно је да страница није репрезентативна ни за САД ни за свијет, али јесте за демографију која доста користи интернет. И запањујуће је колико је у том сегменту одувао Хилари. Запањујуће ( а све ово под претпоставком да нема ботова на овој страници ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 46 minutes ago, Grizzly Adams рече Углавном је то нека вера у прогресивизам, више нека наивна црно-бела слика света. Републиканци су ту "религиозни фанатици са оружјем", а демократе "напредни и савремени љубитељи науке". Тако их уче од основне до факултета Sve mi je potpuno jasno... Say no more. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Grizzly Adams, Juanito, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 33 minutes ago, Grizzly Adams рече Проблем је што доносиш закључак на основу погрешних информација. Ево другачији пример - хоћемо да видимо какав је човек неки боксер. И одемо да гледамо меч где се он мршти, виче и удара другога из све снаге... Шта нам то говори о њему као човеку? Па ништа. То је боксерски меч. Ако жели да победи он мора дабуде "љут" и удара из све снаге. Кад дође кући можда је најмирнији и најнежнији човек. Ово што видимо сада је Трамп "у рингу". На основу тога не можеш да доносиш такве закључке. Исто као што не можеш да закључујеш о томе какви су ови који се "праве фини". Клингтонку одаје рептилски "бади ленгвиџ", али ни ови други што "изгледају фино" нису пуно бољи. Шта би се десило кад би Трамп дошао на овај форум и на његов начин дебатовао с форумашима? Да ли бисте то третирали као жар борбе у рингу или бисте га еспресно бановали као некога ко не уме да се контролише? Иначе, за мене је сам ринг дивљаштво и бокс ми је дивљачки спорт, чисто да се разумемо с ког аспекта говорим. Нормални људи не могу једни друге да напуцавају у главу и нокаутирају. Модерно гладијаторство. Али ајде те што боксују, њих некако разумем, празне агресивност на социјално најмање штетан начин, али зазирем од оних што то гледају и уживају. Човек је ваљда еволуирао довољно (или га је Бог створио) за мало више од ринга. То што је чињеница да многи људи траже блато и крв не значи да треба да готивим лудаке и који им то најбоље нуде и продају. Avocado, Justin Waters, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 5 minutes ago, GeniusAtWork рече Canada envy P.S. Цица на почетку је врх! RYLAH, Grizzly Adams, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 10 minutes ago, Juan рече Човек је ваљда еволуирао довољно (или га је Бог створио) за мало више од ринга. Па требало је да еволуирамо и за мало више од овог циркуса са изборима, ал` ето још нисмо. Бокс је још и цивилизован за ово лагање и пренемагање. Они се људи бар искрено и поштено бију... Ћириличар and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Ovaj covek je izuzetan i ne narocito znan ili 'mainstream'. Grizzly Adams and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Тома Совелић је закон, нађи негде његове књиге Basic Economics, Intellectuals and Society итд. Феноменалне су! Баш данас је објавио нешто на ту тему: http://townhall.com/columnists/thomassowell/2016/09/27/favors-to-blacks-n2223691 Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Juan рече Шта би се десило кад би Трамп дошао на овај форум и на његов начин дебатовао с форумашима? Да ли бисте то третирали као жар борбе у рингу или бисте га еспресно бановали као некога ко не уме да се контролише? Ако се не би понашао нормално у обичној форумској дискусији ( која му ништа не значи и од које не добија мјесто најмоћнијег човјека на свијету након Владимира Путина ), онда би заслужио бан. Али пошто причамо о политици и јавном наступу... карафеке су у том пољу увијек постојале. Свако доба је произвело неког Калигулу који је стављао коња за конзула Бабе и жабе, у суштини. 1 hour ago, Juan рече Иначе, за мене је сам ринг дивљаштво и бокс ми је дивљачки спорт, чисто да се разумемо с ког аспекта говорим. А ја сам синоћ са цимерима плакао од смијеха кад смо препричавали зезанције и смијешне ствари које су се догађали када би неко клао јагње или прасе код нас пред празнике. Толико о полазним основама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Па требало је да еволуирамо и за мало више од овог циркуса са изборима, ал` ето још нисмо. Peter Schiff je sugerisao da se ukine demokratija i uvede monarhija. Upravo zbog sprege politicara koji bi da dele "free stuff" (oporezivanjem, tj. otimanjem od those at the top, sto bi rekla Hilari...) i ljudi koji bi ih glasali (zato sto bi hteli da se otme od nekog ko ima i da se da njima). To je recept za propast. Mislim da je to osnovni razlog sto je glasaju, na to i igra, videlo se... Zato su i Obamu izglasali, na kraju krajeva - obecao je vise 'free stuff' za vise ljudi nego Romni. Izbori mu dodju 'advance auction sale of stolen goods', sto rece onaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Grizzly Adams, -Владимир- and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Juan рече Шта би се десило кад би Трамп дошао на овај форум и на његов начин дебатовао с форумашима? Да ли бисте то третирали као жар борбе у рингу или бисте га еспресно бановали као некога ко не уме да се контролише? Иначе, за мене је сам ринг дивљаштво и бокс ми је дивљачки спорт, чисто да се разумемо с ког аспекта говорим. Нормални људи не могу једни друге да напуцавају у главу и нокаутирају. Модерно гладијаторство. Али ајде те што боксују, њих некако разумем, празне агресивност на социјално најмање штетан начин, али зазирем од оних што то гледају и уживају. Човек је ваљда еволуирао довољно (или га је Бог створио) за мало више од ринга. То што је чињеница да многи људи траже блато и крв не значи да треба да готивим лудаке и који им то најбоље нуде и продају. Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука