florenntina Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Pa Tramp je rekao da Amerika ne treba da bude svetski policajac, po meni takodje veliki adut za njega. To valjda podrazumeva smanjenje troskova za tu glupu ulogu koju su do sada igrali. Ne znam kako drugacije podstaci privredu nego smanjenjem poreza i regulacija. A to da ce povecanje poreza ograniciti bilo kog politicara da se manje zaduzije tek ne verujem nista, sto se i pokazalo. Evo pogledaj sta su uradili posle sijaseta najava o podizanju kamatne stope? Nista, samo najavljuju i nastavljaju stancanje love. Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 7 minutes ago, florenntina рече Pa Tramp je rekao da Amerika ne treba da bude svetski policajac Bas su preterali. Spoljna politika im vise nije 'svetski policajac', nego 'Guardians of the Galaxy'... cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, florenntina рече Pa Tramp je rekao da Amerika ne treba da bude svetski policajac, po meni takodje veliki adut za njega. To valjda podrazumeva smanjenje troskova za tu glupu ulogu koju su do sada igrali. Ne znam kako drugacije podstaci privredu nego smanjenjem poreza i regulacija. A to da ce povecanje poreza ograniciti bilo kog politicara da se manje zaduzije tek ne verujem nista, sto se i pokazalo. Evo pogledaj sta su uradili posle sijaseta najava o podizanju kamatne stope? Nista, samo najavljuju i nastavljaju stancanje love. Не значи нужно. ЈЕдно је не бити активан у мијешању у туђе послове, а друго је остати ту гдје јеси и дежати што можеш. Трамп се не залаже као Рон Пол за потпуни опозив војске ван граница САД-а гдје нема рата. Ипак он жели да САД пројектују снагу, али на конзервативнији начин. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 6 hours ago, Срђан Шијакињић рече Читам наше вести, кажу по анкетама после дебате, више Американаца сматра да је Хилари била боља. Не знам да л' је истина... То ће да се види тек у наредним јавним анкетама, мада је врло мало људи ту "променило мишљење". Имам пријатеље који су за Хилари и то ништа апсолутно не може да промени, без обзира на "дебате". Исто важи за Трамповце. И ови што кажу да су "независни" углавном већ имају фаворита, само не желе да се изјашњавају јавно. Те дебате имају утицај само ако неко направи баш велику грешку, ово двоје су били "стандардни", нико није одступио од свог уобичајеног наступа. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Друга ствар је што ови "медијски аналитичари" то посматрају као некакво средњошколско такмичење у дебатовању па оцењују "реторичку вештину" итд. Мислим да је то потпуно погрешно. Битан је "општи утисак". Трамп је требало да покаже да је "одрасла особа" која може да разумно аргументује своје ставове - он је то и урадио. Било је приметно колико пази да не изгуби контролу и крене у циркузирање. Оставио је утисак разумног човека који зна шта прича, што му је и био циљ. Јер "независне" је требало убедити да није тотални дивљак какву слику су има наметнули медији. Клинтон је имала само циљ да је Трамп не прегази тотално. На њену жалост, он је то направио у првом делу и то мајсторски. Имао сам утисак да је у неким тренуцима једва суздржавала сузе. У другом делу је она кренула да "враћа", а Трамп се повукао. Што може да буде и паметан потез, јер је тиме опет показао да није дивљак. Осим тога, његове теме биле су заиста суштинске - послови, економија, порези, напад на политиканство (што је веома битар фактор), њену дугу и неуспешну каријеру. Посебно је било ефектно оно - "шта си чекала до сад?". Њене теме биле су неки лични напади који са политиком и економијом немају никакве везе. Не знам колико су то људи приметили. И стварно би могла да скине онај вештачки кез, неподношљиво је за гледање... Довољно извештачено делује и без тога. Мислим да би већина "независних" гласала за Трампа само ако их увери да је цивилизована и разумна особа. У том смислу, он је несумњиво јуче "добио" - не школску дебату - него оно што му треба. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Јер "независне" је требало убедити да није тотални дивљак какву слику су има наметнули медији Такву слику је сам изградио о себи. Не читам и не гледам медије, само сам њега директно слушао на јутјубу и стекао баш ту слику. Не баш дивљак, али неотесани и неваспитани будак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Мислим да се Трамп није снашао. Посебно када се има у виду колико је добар у дебатама. У почетку је био у предности, али се онда поменуло питање његових пореских пријава, и од тад је отишао у дефанзиву и скакао из грешке у грешку, често се правдајући и користећи уопштене фразе, видно нервозан. Чак је и фире бацала више него он и пар пута га исмејала. Можда је проблем у томе што је хтео да промени наступ из дебате да би био допадљив широким масама, а то не може толико лако. Пропустио је тренутак негде на средини да окрене ствар и направи слем данк са Хилариним мејловима, што још више чуди од њега. Једноставно, утисак је да се није спремио, док се Хилари одрекла великог дела кампање да би се добро и темељно спремила за дебату са њим. Мој утисак је да је Хилари добила ову дебату, али не толико убедљиво колико се представља по медијима. Једна ствар остаје за будуће дебате - она је сад испалила сву муницију коју је имала, док Трамп има сијасет тема око којих може да је преслишава, а тешко да ће и следећи пут да буде овако неспреман, тако да опет мошемо очекивати забаву за нас рају. @Ћириличар Брате, ел ти мислиш да било који гласач сем неке занемарљиве мањине гледа шта је ко реко? Значи, овде се гледају поза, сигурност, форе, поклапања и свеопшти утисак који кандидат оставља. Ту мислим да је Хилари била боља у овој дебати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 4 minutes ago, Juan рече Такву слику је сам изградио о себи. Не читам и не гледам медије, само сам њега слушао на јутјубу и стекао баш ту слику. Не баш дивљак, али неотесани и неваспитани будак. Да, само ти то гледаш из другачијег угла. Гласачи желе да их неко увери да је прави кандидат, јер народ стварно жели да се неке ствари промене. Имају веома кратко памћење и спремни су да опросте све живо. То је ваљда некаква психологија, пројекција, шта ли... Ове дебате доживљавају као прилику да виде "какав је он стварно". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Blagi off jer ne bi bilo lose da se na ovom mestu podsetimo da su nepristasni mediji nuzna pretpostavka za kreiranje ambijenta u kom se odvija istinski demokratski proces xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 48 minutes ago, Grizzly Adams рече Имам пријатеље који су за Хилари Kako ti objasne to? Jesu li inteligentni? Nekako mi je tesko da razumem, iskreno. Jedino neki rationale tipa 'Tramp je rasista', mada ni to ne kapiram. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 4 minutes ago, Grizzly Adams рече Да, само ти то гледаш из другачијег угла. Па стварно не знам с које стране да гледам. У било ком контексту да га замислим, будак је и неваспитан. И да, егоцентрични хвалисавац. Никада не бих могао да радим са неким таквим, не бих волео да га имам за шефа, за радника, за другара за блеју... Буквално ми је будак у сваком смислу. Не контам чиме личност Трамп (онанакав каквим је себе представио у кампањи) може да привуче било ког нормалног човека. Ове меме што деле о њему су све очигледно производ потпуно напаљених клинаца, а не зрелих људи. А најјаче од свега ми је кад га виде као неког дасу и мушкарчину. Све жене које знам га не би ни погледале и биле би згађене понашањем. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 5 minutes ago, Господин Дареалис рече Kako ti objasne to? Jesu li inteligentni? Nekako mi je tesko da razumem, iskreno... Не волим да причам о политици са пријатељима, осим на форуму. Углавном је то нека вера у прогресивизам, више нека наивна црно-бела слика света. Републиканци су ту "религиозни фанатици са оружјем", а демократе "напредни и савремени љубитељи науке". Тако их уче од основне до факултета. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Michael Moore je priznao da je izgubila! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, RYLAH рече Брате, ел ти мислиш да било који гласач сем неке занемарљиве мањине гледа шта је ко реко? Значи, овде се гледају поза, сигурност, форе, поклапања и свеопшти утисак који кандидат оставља. Ту мислим да је Хилари била боља у овој дебати. Па зато сам сваки сегмент сажео у реченицу-двије, чисто да не буде прича само о реторици и јавном наступу Е не знам, ја се слажем са Гризлијем.Трамп је показао да може бити нормалан и да је оно понашање као да је буздован дио јавног наступа којег он практикује. Хилари се унизила јер је покушавала са ниским ударцима од којих су један-два успјели да продру, али углавном Трампа нису ни оштетили. Не можеш са њим на његовом терену ( што је и очигледно јер се повукао када је осјетио да је слабији, а појачао агресивност када је причао о стварима о којима макар нешто зна ). Е сад, ништа није готово, јер овако је и Обама против Ромнија у првој дебати имао дебакл, али га је зато сахранио у другој. Прво га је опипао гдје је слаб а није открио своје адуте, и онда је ударио. Е сад, има ли Хилари адута да искористи? Не бих рекао. Али има ли Трамп? Нема ни он, мада он је далеко сналажљивији од ње у оваквим стварима па ће сигурно опет оставити бољи утисак. А опет, шта ако је Трамп био благ за почетак, а у другој дебати крене са свом силом на њу? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 7 minutes ago, Juan рече Па стварно не знам с које стране да гледам. У било ком контексту да га замислим, будак је и неваспитан. И да, егоцентрични хвалисавац. Никада не бих могао да радим са неким таквим, не бих волео да га имам за шефа, за радника, за другара за блеју... Буквално ми је будак у сваком смислу. Не контам чиме личност Трамп (онанакав каквим је себе представио у кампањи) може да привуче било ког нормалног човека. Ове меме што деле о њему су све очигледно производ потпуно напаљених клинаца, а не зрелих људи. А најјаче од свега ми је кад га виде као неког дасу и мушкарчину. Све жене које знам га не би ни погледале и биле би згађене понашањем. Проблем је што доносиш закључак на основу погрешних информација. Ево другачији пример - хоћемо да видимо какав је човек неки боксер. И одемо да гледамо меч где се он мршти, виче и удара другога из све снаге... Шта нам то говори о њему као човеку? Па ништа. То је боксерски меч. Ако жели да победи он мора дабуде "љут" и удара из све снаге. Кад дође кући можда је најмирнији и најнежнији човек. Ово што видимо сада је Трамп "у рингу". На основу тога не можеш да доносиш такве закључке. Исто као што не можеш да закључујеш о томе какви су ови који се "праве фини". Клингтонку одаје рептилски "бади ленгвиџ", али ни ови други што "изгледају фино" нису пуно бољи. Ћириличар and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука