Jump to content

Избори у САД 2016. - Бернард Сандерс

Оцени ову тему

Препоручена порука

10 minutes ago, GeniusAtWork рече

Важи.

Муслиман=следбеник исламске идеологије. Исламска идеологија позива на освајања, убијања неверника и педера, тлачење жена (ово је стриктно Гризлијева дефиниција исламске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви муслимани су по дефиницији следбеници исламске идеологије (наравно, дефиниција је само Гризлијева и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим муслиманима забранити улазак у Америку.

Србин=следбеник великосрпске идеологије која која је одговорна за неке од злочина почињених на Балкану и позива на разне злочине и кршења људских права (ово је стриктно моја дефиниција великосрпске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви Срби су по дефиницији следбеници великосрпске идеологије (наравно, дефиниција је само моја и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим Србима забранити улазак у Америку.

Је л' сад боље?

Па ценим труд, али није боље...

Муслиман си по избору - то је уверење, филозофија. Можеш да прихватиш или одбациш у било ком тренутку. Ако не прихваташ учења ислама, зашто онда себе називаш муслиманом? Нема никаквог смисла.

Србин је нација. Зависи од тога где си рођен и ко су ти преци. Нема никакве везе са уверењима и филозофијом. Можеш да будеш Србин атеиста, православац, католик, муслиман, комуниста, капиталиста, социјалиста, фашиста, либертаријанац... И даље си Србин.

Осим тога, чак и Трамп је објасино да не жели да "свим муслиманима забрани улазак у Америку", већ да жели да направи бољи систем за откривање фанатика при имиграцији. Што уопште није бесмислена идеја, осим што стварно не знам како је изводљива...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Господин Дареалис рече

:smeh1:

Bože dragi više...

Znam, totalno preterivanje... kao da nipodaštavanje jedne etničke grupe/rase može da predstavlja rasizam... baš svašta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Juan рече

А коју идеологију имају амерички гето црнци?

Немају никакву.

Идеологије имају разни покрети и партије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Немају никакву.

Идеологије имају разни покрети и партије.

Али имају насиље. Одакле ако нема идеологије? Па из културе која се изродила из изолованости. Баш као и Арапи. Дакле, народи и сличне групе имају културу која се преноси кроз меме (не ове жабље Даркове). Они на блиском истоку углавном имају племенску. Лепо је то објаснио Омар Шариф у једном интервјуу. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Avocado рече

Tvrdnja da je ideologija američkih crnaca "GIMME WELFARE!" verovatno isto ne predstavlja rasističku tvrdnju... jel da Grizli?

Зар не видиш да је питање било расистичко?

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Grizzly Adams рече

Осим тога, чак и Трамп је објасино да не жели да "свим муслиманима забрани улазак у Америку", већ да жели да направи бољи систем за откривање фанатика при имиграцији. Што уопште није бесмислена идеја, осим што стварно не знам како је изводљива...

Kad neko to uradi ne pri iznošenju ideje, već kasnije kada ga napadnu zbog iznetog, to se na srpskom ne kaže "objasnio" nego "vadio se" ili na engleskom još bolje tj. slikovitije: "backpedaling"...

Nije on "objasnio" nego odustao od prethodno iznete ideje videviši da ne prolazi... i šatro je modifikovao da zamaskira odustanak...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juan рече

Али имају насиље. Одакле ако нема идеологије? Па из кутлуре која се изродила из изолованости. Баш као и Арапи. Дакле, народи и сличне групе имају културу која се преноси кроз меме. Они на блиском истоку углавном имају племенску. Лепо је то објаснио Омар Шариф у једном интервјуу. 

Постоји утицај културе и утицај идеологије. Ја сам овде већ критиковао културу која изазива насиље у САД.

Што се муслимана тиче, ислам обухвата многе различите културе. Од Арабије преко Пакистана до Индонезије, а данас и све могуће народе, расе итд. Оно што је заједничко за све те људе јесте идеологија. Онај што је рођен Американац па прихватио ислам и отишао да се бије са оним дивљацима тамо сигурно то није урадио због културе, што је слушао Металику и Ролинг Стонсе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Grizzly Adams рече

А знаш зашто није? Јер ја те људе волим. Јер сам упознао и другу страну (оне који су се извукли) и знам где могу да буду и желим им најбоље. Мислим, није да волим гангстере, нисам светитељ, него волим оно што су били пре него што су постали гангстери и волим оно што (знам да би) могли да буду. Зато ми се гади сва ова политизација приче кад је у ствари у питању једна велика људска трагедија. Никога заправо за њих није брига, ни леве ни десне. 

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Grizzly Adams рече

Vidim... tačnije takvo da eventualno isprovocira rasizam...

Vidim i da si ti da sasvim ispravan nerasistički odgovor... za razliku od nekog drugog...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Grizzly Adams рече

Што се муслимана тиче, ислам обухвата многе различите културе. Од Арабије преко Пакистана до Индонезије, а данас и све могуће народе, расе итд. Оно што је заједничко за све те људе јесте идеологија.

Одлично! И шта кажеш, зашто су се онда лоше ствари из те идеологије примиле у арапским земљама и Нигерији, а не у Индонезији, рецимо?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Avocado рече

Kad neko to uradi ne pri iznošenju ideje, već kasnije kada ga napadnu zbog iznetog, to se na srpskom ne kaže "objasnio" nego "vadio se" ili na engleskom još bolje tj. slikovitije: "backpedaling"...

Nije on "objasnio" nego odustao od prethodno iznete ideje videviši da ne prolazi... i šatro je modifikovao da zamaskira odustanak...

Јасно да неко ко први пут чује за Доналда Трампа и његове одвале може свашта да помисли. Ствар је у томе да се тај човек није појавио јуче, већ је "пред очима јавности" већ педесет година. И сви знају да је ексцентричан, да може да одвали свашта да би "шокирао" слушаоце, али такође сви знају да није расиста, нити манијак.

Кад би постојао разлог да се та његова првобитна изјава схвати дословно, онда ОК. Само што не постоји. Све што се о њему зна говори управо супротно. И његово додатно "објашњење" тј. "вађење" је потпуно очекивано и логично. Мени, који иначе нисам ни присталица, нити га симпатишем политички, било је одмах јасно о чему се ради. Једноставно сви овде знају ко и шта је Трамп.

Сад, може бити да грешим... Не дај Боже...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Avocado рече

za razliku od nekog drugog...

Nemoj toliko neodređen da budeš, ne valja za jetru... :)

Ali ozbiljno, upravo ovo i gura alt-right i slične stvari. Ovo ga je i stvorilo. 

You cried wolf too many times.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Cried_Wolf )

Подели на овим сајтовима

Расизам није шта кажеш него како кажеш и још важније, са каквим емоцијама и намерама кажеш. Ако кажеш да толико и толико злочина у САД чине црнци, то може да буде: 1) само чињеница, тачна или погрешна, небитно (ако објављујеш неки ради или тако нешто), 2) расизам (опет мање битно да ли је тачан или погрешан број), јер си злурад и хоћеш то да искористиш не да им помогнеш, него да покашеш да их све треба изоловати, побити, спалити или шта већ и како су заслужили то што јесу јер су по природи нижа раса, глупави, некултурни и мање интелигенти, шта све нисам чуо. Тај тон непогрешиво провејава са алт-рајт стране. Ко то не види, или је и сам расиста, или се прави тоша или има нулту социјалну интелигенцију. 

Ако ја кажем да су Срби ваки и наки, то тешко може да буде ”расизам” тј. шовинизам. Кажем јер желим да се ствари промене на боље. Али кад надобудни западњаци кажу то исто са пакошћу, вођени предрасудама, и кад их је апслолутно баш брига за Србе, онда то јесте шовинизам (исте врсте као расизам према црнцима или коме већ).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...