Vaske Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Мислим да је храброст (између осталог) када своје грешке (грехе),којих се стидиш и за које се кајеш,изнесеш пред друге,са циљем да својим примером спречиш њих да да почине то исто,мада знаш да може да буде (зло)употребљено против тебе самог. (једва срочих,али се надам да ме разумете) Зато осећам велико поштовање према нашем Меди. Што се тиче чојства и јунаштва,кажу да је јунаштво-победити другог (јачег), а чојство-победити себе. Misliš junaštvo je braniti sebe od drugih, a čojstvo druge od sebe.Fino si rekla ovo za hrabrost :bla: Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Misliš junaštvo je braniti sebe od drugih, a čojstvo druge od sebe.Tako stoje stvari Vale... :bla: "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Misliš junaštvo je braniti sebe od drugih, a čojstvo druge od sebe. Е,да баш тако,јасно речено! :bla: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Храброст права је када живиш мушки. 4chsmu1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Храброст права је када живиш мушки. Јел ако си мушко или ако си женско,па живиш мушки? 0409_feel 4chsmu1 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Аха, значи то је већ тема за аристократију. 0409_feel @smile Храброст подразумева одважност у име врлине али не у име глупости и греха. Мислим да је ово одлична дефиниција. Супротстављање страху зарад борбе против самог страха нема ту димензију. Поменули смо и чојство и јунашто. Има једно размишљање Светог Нектарија Егинског: "Мужевност је средина између дрскости и кукавичлука". Можда је мужевност оно од чега настају чојство и јунаштво. Али ајде да погледамо пример Аврама који приноси Исака на жртву. Да ли је Аврамов поступак био храбар? Ја бих рекао да јесте. А да ли је био пример чојства и јунаштва? Изгледа да су чојство и јунаштво пред Богом ипак ниже ствари у односу на храброст? Или тачније речено на ВЕРУ. ... Зависи шта је за тебе чојство и јунаштво. Па ето то што сте рекли, бранити себе од других и друге од себе. Како се то види код Аврама? Од Исака се бранио није, нити је Исака бранио од себе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Junaštvo-Branio je i Isaka i sebe Čojstvo-Branio je Boga od sebe tanning A zaista je trebala velika hrabrost za ovo "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Junaštvo-Branio je i Isaka i sebe Čojstvo-Branio je Boga od sebe 1340_womens A zaista je trebala velika hrabrost za ovo Па сад... Огло ајд мало појасни, од кога је бранио Исака и себе и зашто је имао да брани Бога од себе? То је јединствен пример који говори пре свега о вери. Бог је могао да му каже да крене сам у рат против хиљаду војника, могао је да му да голим рукама крене на чопор лавова, али није. Позвао га је да уради нешто противно свим људским моралним законима управо да би показао да је вера изнад тога. Људи са вером, људи са поверењем у Бога, молитвени људи, су увек и храбри и мудри. Оно шта ми видимо као храброст или мудрост последица је, или боље речено плод, њиховог живота са Богом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Junaštvo-Branio je i Isaka i sebe Čojstvo-Branio je Boga od sebe 0409_feel A zaista je trebala velika hrabrost za ovo Па сад... Огло ајд мало појасни, од кога је бранио Исака и себе и зашто је имао да брани Бога од себе? То је јединствен пример који говори пре свега о вери. Бог је могао да му каже да крене сам у рат против хиљаду војника, могао је да му да голим рукама крене на чопор лавова, али није. Позвао га је да уради нешто противно свим људским моралним законима управо да би показао да је вера изнад тога. Људи са вером, људи са поверењем у Бога, молитвени људи, су увек и храбри и мудри. Оно шта ми видимо као храброст или мудрост последица је, или боље речено плод, њиховог живота са Богом. Pa sam si odgovorio,jedinstven primjer o vjeri. "Vera je tvrdo pouzdanje u ono o čemu se nadamo, osvedočenje o onome što ne vidimo" (Jevr. 11, 1) nadam se da sam pomogao ovim objašnjenjem,jer neću više pisati na ŽRU.A čitati hoću,naravno,kao gost Svako dobro "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Април 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Junaštvo-Branio je i Isaka i sebe Čojstvo-Branio je Boga od sebe 0203_cool A zaista je trebala velika hrabrost za ovo Па сад... Огло ајд мало појасни, од кога је бранио Исака и себе и зашто је имао да брани Бога од себе? То је јединствен пример који говори пре свега о вери. Бог је могао да му каже да крене сам у рат против хиљаду војника, могао је да му да голим рукама крене на чопор лавова, али није. Позвао га је да уради нешто противно свим људским моралним законима управо да би показао да је вера изнад тога. Људи са вером, људи са поверењем у Бога, молитвени људи, су увек и храбри и мудри. Оно шта ми видимо као храброст или мудрост последица је, или боље речено плод, њиховог живота са Богом. Pa sam si odgovorio,jedinstven primjer o vjeri. "Vera je tvrdo pouzdanje u ono o čemu se nadamo, osvedočenje o onome što ne vidimo" (Jevr. 11, 1) nadam se da sam pomogao ovim objašnjenjem,jer neću više pisati na ŽRU.A čitati hoću,naravno,kao gost Svako dobro Oglo, zasto vise necete pisati, zasto vise i na taj nacin ne zelite ucestvovati. Zasto ste doneli tu odluku da i sebe i nas lisite medjusobnog napredovanja sto dijalogom se ostvaruje. Zasto? Pitam vas, i kao svestenik, i kao brat, i kao administrator. Dakle, ZASTO? Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Храброст је када суздржаваш своју силу зарад другог иако можеш бити доминантан - по узору на Бога који има силу да све учини али Он неће све Својом силом да учини... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miki Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Најљепша чињеница у овом свијету је да су у њему живјели и живе невјероватне људске величине: свеци, национални јунаци, људи који су жрвовали своје животе за отаџбину и за друге, људи са тешким болестима, људи који живе у незамисливим условима за живот, људи који су жрвовали све године живота за неко заједнично добро својих потомака, велики људи који се не боји ничега осим Господа, дјеца без родитеља... Господе, да и нама дио њиховог достојанства и храбрости! Често размишљам о овоме и то је чињеница која ме међу највише импресионира на овом свијету! Радујем се до Неба када и сретнем такве "велике људе"! Господе, да и нама дио њиховог достојанства и храбрости! vaistinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjam Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Hrabrost je odbaciti sebe...radi Hrista.И за мене је ово највећа храброст. Ова реченица обухвата све. vaistinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 Hrabrost je odbaciti sebe...radi Hrista.И за мене је ово највећа храброст. Ова реченица обухвата све. vaistinu Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 16, 2010 Пријави Подели Написано Април 16, 2010 То је тренутак који препознаш тако што одбациш све страхове и кренеш отворених очију, право на оно што те угрожава, не мислећи о тренутку, већ само о томе како ћеш завршити започето, без освртања. То се не може испланирати нити рачунати у проживљено, храброст је потпуна новост која нас посећује изненада и на коју не можемо никако утицати. Нешто као бити кадар стићи и утећи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука