мирођија Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 У данашње време бити и постојати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Sici u sebe i sagledati sebe.......ali odbaciti??Zar nije vece? naravno da je veće :smiley: pitanje je šta je za vas hrabrost, na to pitanje sam odgovorila kako će čovek odbaciti sebe radi Hrista ako ne može da sagleda sebe? Ako misli da sve što ima ima zahvaljujući sebi a en Hristu, ako se dići sobom, svojom mudrošću, svojim talentima 8084.gif ..jer ništa nije moje... a uzsputno naši odgovori su objavljeni u samo minut dva razlike tako da su maltene istovremeno postavljeni 0104_cheesy čovek se boji mnogo toga, gladi, poraza, rata, bede, bolesti..kada prestaje da se boji..upravo onda kada odbaci sebe radi hrista a oprosti ne može se odbaciti svoja ličnost ako se ne sagleda i ne shvati dokle god mislimo da smo mudriji, bolji,m talentovaniji od drugih nismo odbacili sebe Hrista radi jer sluga sam ja, sluga si ti 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
neko Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Povezan proces da.A kad kazemo da smo hriscani pretpostavljam da se samosagledavamo svakodnevno,kako bi se inace ispovedali? Ali odbaciti sebe (kako su svetitelji)mislim da je najveca hrabrost.... Globalizuj se,a onda propadas! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 17, 2010 Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Hvala sto ste citirali mog pradedu vojvodu Marka Miljanova Popovica a to sam i sam zeleo da napisem, odnosno da naglasim, da je hrabrost nerazdvojna od junastva a junastvo od cojstva... to se jednostavno prozima i ne moze postojati po sebi jer je ka drugome upucena; dakle, ono je egzistencijalna kategorija i kao takva - svakodnevicom se potvrdjuje i na nju smo svi pozvani jer je u biti to podviznistvo svoje vrste. Mislite o tome... Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Znaci, odatle vama tako lep dar za pisanje 8084.gif 0409_feel https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Молим модераторе да пребаце тему тамо где би требала да буде. Не сналазим се најбоље на форуму још увек па нисам био сигуран где да је поставим. Шта је по вама храброст? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 hrabrost je kad neko vikne BA a ovaj se ne uplaši nego ga pogleda samo onako Olovka piše <3 0110_hahaha ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Ова тема већ постоји на: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4703.0.html Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Аха, значи то је већ тема за аристократију. takeoff @smile Храброст подразумева одважност у име врлине али не у име глупости и греха. Мислим да је ово одлична дефиниција. Супротстављање страху зарад борбе против самог страха нема ту димензију. Поменули смо и чојство и јунашто. Има једно размишљање Светог Нектарија Егинског: "Мужевност је средина између дрскости и кукавичлука". Можда је мужевност оно од чега настају чојство и јунаштво. Али ајде да погледамо пример Аврама који приноси Исака на жртву. Да ли је Аврамов поступак био храбар? Ја бих рекао да јесте. А да ли је био пример чојства и јунаштва? Изгледа да су чојство и јунаштво пред Богом ипак ниже ствари у односу на храброст? Или тачније речено на ВЕРУ. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Аха, значи то је већ тема за аристократију. :bla: @smile Храброст подразумева одважност у име врлине али не у име глупости и греха. Мислим да је ово одлична дефиниција. Супротстављање страху зарад борбе против самог страха нема ту димензију. Поменули смо и чојство и јунашто. Има једно размишљање Светог Нектарија Егинског: "Мужевност је средина између дрскости и кукавичлука". Можда је мужевност оно од чега настају чојство и јунаштво. Али ајде да погледамо пример Аврама који приноси Исака на жртву. Да ли је Аврамов поступак био храбар? Ја бих рекао да јесте. А да ли је био пример чојства и јунаштва? Изгледа да су чојство и јунаштво пред Богом ипак ниже ствари у односу на храброст? Или тачније речено на ВЕРУ. ... Зависи шта је за тебе чојство и јунаштво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Аха, значи то је већ тема за аристократију. :bla: @smile Храброст подразумева одважност у име врлине али не у име глупости и греха. Мислим да је ово одлична дефиниција. Супротстављање страху зарад борбе против самог страха нема ту димензију. Поменули смо и чојство и јунашто. Има једно размишљање Светог Нектарија Егинског: "Мужевност је средина између дрскости и кукавичлука". Можда је мужевност оно од чега настају чојство и јунаштво. Али ајде да погледамо пример Аврама који приноси Исака на жртву. Да ли је Аврамов поступак био храбар? Ја бих рекао да јесте. А да ли је био пример чојства и јунаштва? Изгледа да су чојство и јунаштво пред Богом ипак ниже ствари у односу на храброст? Или тачније речено на ВЕРУ. ... Зависи шта је за тебе чојство и јунаштво. Ih, gdje nam je sad oglo ( potomak slavnog Marka Miljanova) da nam koju reče o tome :bla: Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Evo ga,evo Vuk na ovcu svoje pravo ima ko tirjanin na slaba čovjeka al tirjanstvu stati nogom za vrat to je ljudska dužnost najsvetija! "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Evo ga,evo Vuk na ovcu svoje pravo ima ko tirjanin na slaba čovjeka al tirjanstvu stati nogom za vrat to je ljudska dužnost najsvetija! :bla: :bla: klapklap Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Evo ga,evo Vuk na ovcu svoje pravo ima ko tirjanin na slaba čovjeka al tirjanstvu stati nogom za vrat to je ljudska dužnost najsvetija! :bla: :bla: klapklap klapklap klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Мислим да је храброст (између осталог) када своје грешке (грехе),којих се стидиш и за које се кајеш,изнесеш пред друге,са циљем да својим примером спречиш њих да да почине то исто,мада знаш да може да буде (зло)употребљено против тебе самог. (једва срочих,али се надам да ме разумете) Зато осећам велико поштовање према нашем Меди. Што се тиче чојства и јунаштва,кажу да је јунаштво-победити другог (јачег), а чојство-победити себе. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Мислим да је храброст (између осталог) када своје грешке (грехе),којих се стидиш и за које се кајеш,изнесеш пред друге,са циљем да својим примером спречиш њих да да почине то исто,мада знаш да може да буде (зло)употребљено против тебе самог. (једва срочих,али се надам да ме разумете) Зато осећам велико поштовање према нашем Меди. Што се тиче чојства и јунаштва,кажу да је јунаштво-победити другог (јачег), а чојство-победити себе. :bla: "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука