Tumaralo. Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 ... treba da se potrudimo da budemo živi (al da pritom sačuvamo sebe zbog drugoga)... A sta bi sa-> "Ko voli život svoj izgubiće ga, a ko mrzi život svoj na ovome svetu sačuvaće ga za život večni" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 .. блажени Августин рекао: "Воли и чини шта хоћеш". Identicnu stvar je izrekao i Aleister Crowley Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Identicnu stvar je izrekao i Aleister Crowley Само без овог "Воли..." а то апсолутно мења суштину. JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 uh....ne moramo na svakoj temi da se vrtimo oko istih stvari.... Џуманџи and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Само без овог "Воли..." а то апсолутно мења суштину. There is no law beyond Do what thou wilt. Love is the law, love under will. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 love under will Ово ми није баш јасно... Звучи слично али сумњам да се овде ради о хришћанској љубави. Његов лик и (не)дело само површно познајем па боље да се уздржим од даљих коментара о њему. Наставак расправе на теми: Сатанизам. Ето још једног разлога за компликацију - сујета. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Ово ми није баш јасно... Звучи слично али сумњам да се овде ради о хришћанској љубави. Његов лик и (не)дело само површно познајем па боље да се уздржим од даљих коментара о њему. Pa jasno.. kad se uzme u celini njegov lik i nedelo niko priseban ne bi pozelo da se bavi istim. Ali samo taj Avgustinov citat, uzet sam za sebe, je skroz u Kraulijevom duhu. Zbog "cini sta hoces". Licno, zadrzao bih se na "Sve mi je slobodno, ali nije sve na korist; sve mi je slobodno, ali sve ne ide na dobro." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 @Jessy, a ja bas namerno stavila u deo "nas forum" da bi mogli da caskamo. Ako se dobro secam utiska koji sam stekla (i nick-a clanice) - od svih forumasa samo je Danka psiholog. E, a šta ti misliš? P', ono, standard ( ) : zelja za kontrolom, strah od neizvesnosti, precenjivanje sebe, svojih sposobnosti rezonovanja (neprihvatanje zablje perspektive (odnosno, kao da smo bog(ovi) pa predvidjamo tokove "sudbine")) + osecaj prepameti & osecaj "dovrsenosti"... Ovo poslednje da pojasnim ( i sebe zbunjujem u poslednje vreme ): dovrsenost u smislu da je "to-to", da bi isto uradili i za 50 godina, da isto mislimo (previdjamo da tek treba da budemo). Ili sto bi rek'o Ludovikos: "Mi jos uvek ne znamo sta je covek, otkrice nam se tek u Eshatonu". Тања1 and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Само једна дигресија, а и пример како човек може да се умрси у мреже овог света. Пошто смо поменули Кроулија... Овде има више о њему. @Jessy, a ja bas namerno stavila u deo "nas forum" da bi mogli da caskamo. Ako se dobro secam utiska koji sam stekla (i nick-a clanice) - od svih forumasa samo je Danka psiholog. Нема везе, тема је психолошка и зато сам је пребацио тамо где припада, бар на први поглед. На други се може уочити да је проблематика духовне природе (гле чуда )... Данка се већ дуго не појављује овде а ако наиђе још неко стручан утолико боље. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Aha, ti si to uradio. A sta bi sa-> "Ko voli život svoj izgubiće ga, a ko mrzi život svoj na ovome svetu sačuvaće ga za život večni" ? Ko voli svoj zivot u kom je...neslobodan od bioloskih datosti, sto bi se reklo: zivi "under the laws". Npr. dvojica koja ne umeju da plivaju, a dave se, u jednom trenutku ce poceti da potapaju jedan drugog da bi se zadrzali na povrsini/uhvatili vazduha, zato sto je to prirodni instikt.Recimo, nakon sto se apostol Petar odrekao Hrista, Gospod ga je pitao "Simone, sine Jonin, ljubis li me" ("izgubio" je "titulu" Petra (Kife), kada se uplasio prevladala je pala ljudska priroda, zato je kazano tako ukazuje na bioloskog oca, a ne na Oca). Sto se Avgustinovog citata tice - jedan mi je od najomiljenijih. Slicno je i Sv. Isak Sirin rekao: "...A kada zavolimo Boga ne plasimo se vise nicega". U principu, ne shvatam to "radi sta hoces" kao imperativ, nego se podrazumeva da si opusten. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 U principu, ne shvatam to "radi sta hoces" kao imperativ, nego se podrazumeva da si opusten. Слажем се. Што више љубави имаш све си неспособнији за зло. А ако си неспособан за зло шта год да учиниш биће добро. То би било као неки логички образац усавршавања у врлини и једноставности. Добар пример са Петром... Још један добар је онај када је Петар ходао по мору. Док је једноставно очима и умом гледао у Христа био је слободан чак и од закона физике. Чим је посумњао уплашио се, изгубио Христа из вида и почео да тоне. То се понавља са сваким од нас кад почнемо да паметујемо којекуде... Како је лако да човек падне у свако доба... Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με! http://www.forumprijateljbozji.com/showthread.php?3741-%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%94%D1%83%D1%88%D0%B5 JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Да ли одговор на то питање треба (може) да буде једноставан или (мора да буде) компликован? Снежана, Данче*, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Имам неке своје теорије (можда под утицајем Роберта Дарлинга, ко би га знао) : 1) Компликовани смо по природи, карактеру (мој случај) 2) Бојимо се......било једноставности (зар може да буде једноставно?) било тога да нешто не "сасечемо" једноставношћу (а често су то небитне ствари које треба да "сасечемо") 3) Најтеже је доћи до једноставности. То је бар нама музичарима/свирачима тако (бар мени)....гооодинама се нешто тупи, ради док се не дође до најпростијег, једноставног решења....а често је то све из главе (тј. начина размишљања или приступа материји) И за крај, мудре речи Св Јована Кронштатског "Молећи Господа или Пречисту Мајку Божију, или Анђеле, или Светитеље, треба имати такву веру, какву је имао капернаумски капетан (Лк.7,6 и даље). Он је веровао, да као што су њега слушали његови војници и испуњавали његове речи, тако ће, тим пре, по свемогућој речи Свеблагог Господа, бити испуњена и његова молба. Ако су створења својом ограниченом снагом извршавала оно шта је он од њих тражио, па зар неће испунити и Сам Владика Својом свемогућом силом молбе слугу Својих, који се Њему са вером и надом обраћају! Зар неће Бог и, снажне благодаћу пред Њим, верне слуге Његове,-Пречиста Мајка Божија, Анђели и Свети људи, испунити наше молбе које приносимо, са вером, надом и љубављу! Заиста, и ја верујем са капетаном, да ако будем молио како треба и шта ми треба било ког Светитеља: дај ми ово -и даће;дођи ми у помоћ-и доћи ће;учини ово-и учиниће.Ето какву снажну веру треба имати! Џуманџи, JESSY, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јул 21, 2015 Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Zato jer su najjednostavnije stvari najteze za dokuciti....um ima potrebu da komplikuje...dusi je sve jednostavno....ko komplikuje dela iz uma, onaj koji dela iz srca tezi jednostavnosti. I onda se sretnu dve osobe, jedna dela iz srca a druga iz uma i eto komplikacije. Vecina misli " nemoguce da je tako, suvise je jednostavno" a da....bas je tako i jednostavno je. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Да ли одговор на то питање треба (може) да буде једноставан или (мора да буде) компликован? Pa, ne moras odmah odgovoriti, mozes i govoriti. Make it simple - add more options. um ima potrebu da komplikuje... Hmm, i ja mislim da to postane potreba, losa navika (kao cigarete) koje je tesko osloboditi se. Eto kako su deca radosna u svojoj prostoti. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука