Jump to content

Вишедетне породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 7. 2017. at 18:09, Grizzly Adams рече

А има и она друга филозофија обмањивања где се велича само број и људи цене према томе колико су деце направили. Па се "многодетна породица" без икакве основе људима подмеће некакав идеал и велика врлина.

А да се размножава може свако. За то не треба ни памет ни врлина.

Expand  

Ovo prvo je opća pojava i zato puno opasnija , a ovi drugi su u vrlo maloj manjini .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 628
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 11. 7. 2017. at 18:18, Juanito рече

А могла би нешто и да ради... Већина њих су здраве и праве младе девојке. 

Expand  

Pa i radi-prosi, više tako zaradi nego da pere klozete. Plus što svi primaju socijalnu pomoć, ko je lud da radi. Možda nije popularno reći to otvoreno-ali takva im je psiha i vaspitanje.

Подели на овим сајтовима

svaka kampanja za ili protiv je loša, neka svako radi po svojoj savesti

Sad je napisah i svoje mišljenje u nastavku i greškom sve obrisah ali poenta jeste da ne mislim da porodice sa više dece srećne i vesele mogu materijalno da ugroze društvo ili državu.

Uvek će biti ljudi koji vole da podržavaju takve porodice ali biće i onih kojima smeta ta materijalna nesigurnost tih porodica i koji ne žele da im pomognu.

No ni jedni ni drugi svoje mišljenje ne mogu smatrati za obavezujuće, te stoga svaka kampanja protiv te slobode koju svaki čovek ima a to je da rodi koliko god dece želi ako je zdravstveno u mogućnosti jeste lično pravo koje ničim čak i "dobronamernim" komentarima ne bi trebalo da ugrožavamo.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:18, Juanito рече

А могла би нешто и да ради... Већина њих су здраве и праве младе девојке. 

Expand  

Ова није толико млада, девето дете. А реално, шта да ради уз бебу уз себе? Да је запослена, била би на константном породиљском - до четвртог детета. После тога ни породиљског нема, па једино да води дете на посао, али није Мариса Мајерс. Не знам, не питам. Ионако немам много да јој дам, највише дечју одећу.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:38, Paradoksologija рече

Не знам, не питам. Ионако немам много да јој дам, највише дечју одећу.

Expand  

Znaš da se ja slabo oduševljavam ili barem ćutim kad to doživim ali ovaj odgovor me je u srce dirnuo toliko je iskren istiniti i sadrži kompletnu suštinu teme.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:25, Volim_Sina_Bozjeg рече

svaka kampanja za ili protiv je loša, neka svako radi po svojoj savesti

Sad je napisah i svoje mišljenje u nastavku i greškom sve obrisah ali poenta jeste da ne mislim da porodice sa više dece srećne i vesele mogu materijalno da ugroze društvo ili državu.

Uvek će biti ljudi koji vole da podržavaju takve porodice ali biće i onih kojima smeta ta materijalna nesigurnost tih porodica i koji ne žele da im pomognu.

No ni jedni ni drugi svoje mišljenje ne mogu smatrati za obavezujuće, te stoga svaka kampanja protiv te slobode koju svaki čovek ima a to je da rodi koliko god dece želi ako je zdravstveno u mogućnosti jeste lično pravo koje ničim čak i "dobronamernim" komentarima ne bi trebalo da ugrožavamo.

Expand  

Ja bi rekao da su u pitanju dvije jednako opasne krajnosti .

Ovih koji sve znaju, planiraju , kontroliraju, određuju točan broj..( ovo je po meni opasnije jer je masovno i u trendu tz. Odgovorno - proračunati. 

I ovih drugi koji možda misle da izvršuju neku posebnu misiju.( takvih je stvarno jako malo) . Pričamo o kategoriji vjernika.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:46, kopitar рече

Ja bi rekao da su u pitanju dvije jednako opasne krajnosti .

Ovih koji sve znaju, planiraju , kontroliraju, određuju točan broj..( ovo je po meni opasnije jer je masovno i u trendu tz. Odgovorno - proračunati. 

I ovih drugi koji možda misle da izvršuju neku posebnu misiju.( takvih je stvarno jako malo) . Pričamo o kategoriji vjernika.

Expand  

Слажем се да су штетне крајности, али овако може да испадне да је погрешно уопште планирати. А с обзиром да имамо пуно познатих фактора - висину прихода, изгледе за њихово повећање или смањивање, трошкове живота и оквирну представу колико кошта неки пристојни минимум, не мора човек да буде опсесиван и прорачунат, да би извукао солидне закључке по овом питању. Глупо је калкулисати да ли ће - у ситуацији када двоје деце имају све што им треба - треће дете имати то исто - наравно да хоће, па можда и четврто, али имати двоје деце и бити на некој позитивној нули, па онда родити још четворо је просто непромишљено, из моје перспективе.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:59, Срђан Шијакињић рече

Слажем се да су штетне крајности, али овако може да испадне да је погрешно уопште планирати. А с обзиром да имамо пуно познатих фактора - висину прихода, изгледе за њихово повећање или смањивање, трошкове живота и оквирну представу колико кошта неки пристојни минимум, не мора човек да буде опсесиван и прорачунат, да би извукао солидне закључке по овом питању. Глупо је калкулисати да ли ће - у ситуацији када двоје деце имају све што им треба - треће дете имати то исто - наравно да хоће, па можда и четврто, али имати двоје деце и бити на некој позитивној нули, па онда родити још четворо је просто непромишљено, из моје перспективе.

Expand  

Na tebi se vidi izvršeno uticaj ovog " trenda" , jednostavno nije tako.. ako može dvoje što bi se tako drastično promijenio sa troje...naravno prvo ako imaš dvoje možeš razmišljati o trećem a ne odmah ja to nemogu.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 14:58, Grizzly Adams рече

А може бити да људи који имају лоше навике, неодговорни су, не планирају, не воде рачуна о својим могућностима и слично буду због тога сиромашни. А из истог разлога имају пуно деце.

Expand  

А може бити да сиромашни људи имају више времена за децу. Богати обично посвећују свој живот јурећи за профитом.

У сваком случају, такве породице би требало да имају далеко веће повластице да би се поспешило рађање деце.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 18:59, Срђан Шијакињић рече

Глупо је калкулисати да ли ће - у ситуацији када двоје деце имају све што им треба - треће дете имати то исто - наравно да хоће, па можда и четврто, али имати двоје деце и бити на некој позитивној нули, па онда родити још четворо је просто непромишљено, из моје перспективе.

Expand  

Sve je to ok to je tvoj život tvoja perspektiva, razumljivo sasvim, ko je sad u mogućnosti da ti kaže ajde Srđane ispuni meni perpektivu pa rodi još i četvrto jer mislim da možeš izgurati biće bolje ili šta več...?

Niko pametan, takođe niko pametan ne može da zahteva od drugog da mu objašnjava što se drugi odlučio da ide u svesni finansijski minus da bi rodio četvrto...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 19:06, kopitar рече

Na tebi se vidi izvršeno uticaj ovog " trenda" , jednostavno nije tako.. ako može dvoje što bi se tako drastično promijenio sa troje...naravno prvo ako imaš dvoje možeš razmišljati o trećem a ne odmah ja to nemogu.

Expand  

Не не, ја сам управо рекао да ако може двоје, може сигурно и троје, па можда и четворо, али теееешко може шесторо. Погледај молим те још једном тај пост.

А највише на мене утиче кад примим плату па дохватим дигитрон :D

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 19:06, Ненад Р. рече

А може бити да сиромашни људи имају више времена за децу. Богати обично посвећују свој живот јурећи за профитом.

Expand  

Подразумева се. Ако немаш децу имаш више времена да се посветиш послу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 19:07, Volim_Sina_Bozjeg рече

Niko pametan, takođe niko pametan ne može da zahteva od drugog da mu objašnjava što se drugi odlučio da ide u svesni finansijski minus da bi rodio četvrto...

Expand  

Нико и не треба да захтева, али овде тренутно и не говоримо о конкретним људима и конкретним одлукама него о општем погледу на питање колико треба узети у обзир материјалну ситуацију приликом добијања деце.

У том смислу можемо рећи да је одређен став бољи или лошији за појединца, породицу, њихово окружење и друштво у целини.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2017. at 19:08, Срђан Шијакињић рече

Не не, ја сам управо рекао да ако може двоје, може сигурно и троје, па можда и четворо, али теееешко може шесторо. Погледај молим те још једном тај пост.

А највише на мене утиче кад примим плату па дохватим дигитрон :D

Expand  

Kako znaš da ne može..vrlo je jednostavno peto pa šesto.:cheesy3:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...