Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 3 минута, Срђан Шијакињић рече Али капирам не да мислиш да је увредљива сама андерлајинг идеја да једно друштво укапира да му је у интересу да репродуктивни део популације има више деце, јер у супротном неће имати ко да им плаћа пензију када остаре То ми је најодбојније. Значи ја треба да правим децу да би онда они били робовска радна снага? Да раде да некоме плаћају пензију? Па што нису зарадили сами? Шта су радили цео живот? То је баш један веома ружан поглед на човека... Tumaralo., Лубеница, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече Нисам био, верујем твојим и причама других људи... Нажалост, било би лепо да бар понешто пресликамо. Да се научимо неком минималном реду, па макар се и роботизовали мало... Робот не зна ред, робот је програмиран. Програмер му одреди шта му је ред. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 5 минута, Juanito рече Али плавуша из првог спота... Бар имаш изговор. Не радим ја то због себе, ја то због Данске радим. Ма лепе су жене, али ово је злоупотреба сексуалности. Проклете комуњаре, ништа им није свето... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Управо сада, Grizzly Adams рече То ми је најодбојније. Значи ја треба да правим децу да би онда они били робовска радна снага? Да раде да некоме плаћају пензију? Па што нису зарадили сами? Шта су радили цео живот? То је баш један веома ружан поглед на човека... Добро, нисам хтео да улазимо сада у питање поштења самог система... Али у Данској то тако већ функционише неко време, капирам да постоји нека врста међугенерацијског споразума по коме данашња генерација даје за ранију, уместо да оставља за сопствену старост, рачунајући на то да ће млађи одвајати за њих... Из угла појединца који има другачији поглед на живот, то што си рекао може бити одбојно, али из угла генерације која је радни век провела у систему какав је у Данској (претпостављам да јесте, можда лупам, нисам гуглао да потврдим), сасвим је ок да се подстичу међусобно и млађе од себе да подижу популацију, да би имао ко да их испоштује Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 4 минута, Juanito рече Робот не зна ред, робот је програмиран. Програмер му одреди шта му је ред. Ја лично не бих имао ништа против да нас неко мало испрограмира, искрено. Не мислим да би било горе него у овом хајдучком систему. Кад већ причамо о крајностима... Додуше, са резервом да нисам живео на северу, па причамо мало напамет. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Па не знам како то зависи од система. Ако ја правим децу онда је то зато што их волим, желим да живе и испуњавају своје жеље и снове. А не туђе пензије. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече Ја лично не бих имао ништа против да нас неко мало испрограмира, искрено. Не мислим да би било горе него у овом хајдучком систему. Кад већ причамо о крајностима... Додуше, са резервом да нисам живео на северу, па причамо мало напамет. Па испрограмирај се ко ти брани. Само немој друге на силу да програмираш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Управо сада, Juanito рече Па испрограмирај се ко ти брани. Само немој друге на силу да програмираш. Па не знам шта подразумеваш под програмирањем, али испрограмирао бих људе само да не туку жене, да се не боду по кафанама, не возе мортус пијани, да се не понашају као да су императори ако су службеници у државној управи итд. Капирам да таквих појава има много мање у Холандији или Данској. Ако је добра инфо, чујем да су им затвори скоро празни тренутно... Не знам да ли мислиш на такве ствари када говориш о програмирању, али елиминација таквих појава би вредела роботизације. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 8 минута, Grizzly Adams рече Па не знам како то зависи од система. Ако ја правим децу онда је то зато што их волим, желим да живе и испуњавају своје жеље и снове. А не туђе пензије. Па то је опет из угла појединца, при одлуци да ли ће и зашто имати дете. Али из угла једне генерације, сасвим је природно да су спремни да воде кампању да људи у земљи добијају децу и због тога да би њима неко вратио све оно што су током живота морали да уложе у систем. Уосталом, нико не би ништа давао да не очекује да му се врати. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 25 минута, Juanito рече Кад они кажу да су им људи блискији или срећнији, то значи нешто потпуно другачије од онога што ми под тим подразумевамо. Šta to kod njih znači? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 3 минута, Срђан Шијакињић рече Па то је опет из угла појединца, при одлуци да ли ће и зашто имати дете. Али из угла једне генерације, сасвим је природно да су спремни да воде кампању да људи у земљи добијају децу и због тога да би њима неко вратио све оно што су током живота морали да уложе у систем. Уосталом, нико не би ништа давао да не очекује да му се врати. Па нису моја деца дужна да њему враћају. Нек му врати тај коме је дао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Па нису моја деца дужна да њему враћају. Нек му врати тај коме је дао. Океј, ја могу и да се сложим донекле са овим, али све време причамо из перспективе Данца који је провео један део свог радног века дајући за старије од себе, јер се подразумевало да ће млађи од њега плаћати исто што и он. Сасвим ми је разумљиво да он подржава идеју да сви, укључујући и њега, издвоје помало, да његова пензија не би била угрожена. Шта друго човек да ради? Једино да се одсели у неки систем у коме није приморан да одваја за туђе пензије... Или да се одрекне луксуза па да плаћа паралелно пензионо. Али што би то радио када је гледао како старији од њега уживају и без тога. Најлогичније је да апелује на друге да рађају децу, да би и он добио оно што је неко другом обезбедио. Причам крајње поједностављено, али тако ја видим ствари. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече Шта друго човек да ради? Шта ме брига. пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече Најлогичније је да апелује на друге да рађају децу, да би и он добио оно што је неко другом обезбедио. Па ја би се пре обесио на бандеру него да сад својем детету кажем "ајде ти рађај децу да би имао ко мени да плаћа пензију"... Све то значи да им систем не ваља и да треба да га мењају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече Све то значи да им систем не ваља и да треба да га мењају. Може бити, а и не мора. Северњаци се углавном жале на социјалну анкциозност и тешко уклапање у друштво понекад, не на то да им систем није фер. Али то је већ друга тема, која се своди на крају на то да ли су порези и доприноси пљачка или нису. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 interesantna tema...ja sam isplanirao prvo dvoje. isplanirao u mjesec. Imam u planu još 3 najmanje i znam tačno kad i zašto baš tad. Do tad se molim da Bog blagoslovi moju namjeru. Ne znam za druge ali meni bi bila frka da pravim djecu na slijepo. Priznajem da bih bio zabrinut za egzistenciju cijele porodice, naravno, ne samo materijalno već isto tako i na duševno-duhovnom planu. Cilj nije rađanje i cilj nisu djeca već je cilj, barem za mene, realizacija hrišćanskog života, života pred Bogom, sa Bogom i u Bogu. A u Bogu je sve moguće. Moguće je i umrijeti i vaskrsnuti. sretan praznk svima Desiderius Erasmus, Natasa., Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука