Gresni rab Boziji Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 (измењено) Једно је сигурно: познајеш Оце колико и ортографију! Зато, олади. Бише паметнији фарисеји и књижевници... вели: Од тада га ништа више не питаху. Tvoje postove Bog dragi nemoze da razume ****** koliko volis da nas Bog sacuva, Gordost u punom smislu vrati se nazad citaj moje odgovore nauci nesto, odluto si brate mnogo... Измењено Јун 16, 2015 од verum est in beer Пази на речник и пази како се обраћаш свештенику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Tvoje postove Bog dragi nemoze da razume lupetanja koliko volis da nas Bog sacuva, Gordost u punom smislu vrati se nazad citaj moje odgovore nauci nesto, odluto si brate mnogo... https://www.pouke.org/forum/topic/17461-%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE/ Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/17461-%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE/ Мораћу да те ставим на моју ФБ! Супер је! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/17461-%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE/ Dobra stranica w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 На овом делу пута, једино што могу да закључим је да ће бити написана нова Књига постања - по Марку У њој, Адаму и Еви неће требати да једу са Дрвета Живота да би вечно живели. Не, само да разговарају са Богом и не једу са Дрвета познања добра и зла... Да ли је могуће да се тако очигледна ствар протестантизује до непрепознатљивости: да се (за уписане у Књигу Живота) учешће у Вечности-у-Другоме може остварити само и једино кроз Једење (од) самог (Дрвета) Живота??? Заиста не разумем како се мисли поставити Христос у центар без Литургије, коју нам је Он сам оставио за време кад не буде присутан на онај начин како је био са Апостолима? Може ли ми то ико од ове браће који слушају негдашњег епископа Артемија појаснити? Мада, извор идеје се да видети... О. Сава је то лепо описао, али ваља и просто рећи - за те људе центар Литургије и разлог зашто се служи Литургија НИЈЕ Причешће. Самим тим центар Литургије НИЈЕ сједињење са Христом. Зато и траже други пут како би се сјединили са њим - ван Литургије... Где је то пре и ближе Христос присутан од Литургије? Ово је одвајање неодвојивог... Zoran Đurović, Milan Nikolic and feeble је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/17461-%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE/ Моцарт, ја бих се забринуо кад би ме Грешни Милоје лајковао као тебе!:::::::)))))))))) Само што ће Ветеринар узети штап у руке и Грешног Милоја ишибати да му не пада на памет да лајкује екумењарске бурлеске! Ако неко није видео каквом радошћу исијава Ветеринар, може да га овде испрати: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Ти, надрогирани, мисле да су фини, паметни, исправни. Супер фарисеји, како их је Бог дао... И, како сада да раздрмаш таквог? Нећу да ти шапућем на уво него да се дерем! Да се пробудиш. Не разумем ако неко не види колико смо пропали. Да смо народ који изумире. И правимо се фини, паметни, јунаци... Колико пута испребијаше Јеремију и бацише у јаму? Но, вероватно ова слика не значи ништа за вас јер не читате Писмо јер је то небитно. Битно је да сте "Небески народ", мада само као хипи-комуна. На то вам указујем; на нужност да се уозбиљимо. Скиде се Пророк и рече: Овако ће вас гологузе да одведу у робље! Очајан сам што видим да се то остварује. Ићи ћете да водите туђе ратове, да гинете по туђим ратиштима, да радите за Кинезе и др. за никакве паре... Није ли то ропство? А ви наставите да слушате паметне, фине и праведне Ti se oce ovde deres bez ikakve agumentacije i ispravnosti tvog stava i bez ikakvog ucesca Bogocoveka za zivot koji nam predlazes. Jasno se zna da su Srbi nebeski narod i jasno se zna, da ono sto je cukundeda Jovan onomad izgovorio, da s ne moze letet ni sa celicnim krilima, nije jeres jer je cinjenica a ovi avioni si djavdjavovo delo, jer da nisu cukundeda Jovan bi to omah znao. Inace Srbi su nebeski narod, jer ko smo bre mi da, pricamo, diskutujemo, ucimo, raygovaramo imamo svoje misljenje? Ko smo bre mi? Jeremija? Tacno se zna, da je tu vladika,kralj,predsednik,misnistri,poslanici,salterusa, i sta ti da se bunis na salteru? Ko si bre ti? Jeremija? Medjutim, nije dobro, da se srbi drogiraju i opijaju, tako imaju puno vremena da razmisljaju, da vladika pogresi i ogresi se u onog popa, odoh ja da mu bratski kazem.... i oma ovde dolazi BRAT, si ti lud? si ti jurodiv? si ti Jeremija? Medjutim nije dobro da se srbi drogiraju i opijaju, tako imaju puno vremena da razmisljaju, da kralj pogresi i ogresi se u onog predsednika vlade, odoh ja da mu kao gradjanin sa odgovornoscu kazem.... i oma ovde dolazi BRAT, si ti lud? si ti jurodiv? si ti Jeremija? Medjutim nije dobro, da se srbi drogiraju i opijaju, tako imaju puno vremena da razmisljaju, da ministar pogresi..... Medjutim nije dobro, da se srbi drogiraju i opijaju, tasko imaju puno vremena da razmisljaju..... Nebeski narod nema para za alkoholna pica, kojima i godina proizvodnje odredjuje kvalitat, niti za snezno beli prah, jer nebeski narod ima jacu, mnogo jacu drogu a to je, da neko drugi uvek razmislja za njega. Shalterski radnik ,direktor, poslanik, ministar, predsednik vlade, predsednik drzave, kralj, vladika, samo Hristos nece, moze mu se jer kako kaze, pouke org, tako je u mogucnosti. Lepo je srbin smislio nebo... mekani oblaci i po vasceli dan, od boka na bok, bok narod sto bi rekli .... bok bok ako ti ne primetis komsija ce. U prelesti su oni koji takvo nebo zamenjuju i uzbunjuju, da srbinu treba knjiga, misljenje pojedinca, stav pojedinaca cvrst kao Hristov kamen (vera petrova), stav koji bi makar mogao biti i pogresan ali ne i ni topao ni hladan, onako bljutav, koji lici na nebo koji su samo srbi izmislili a to je da uvek neko drugi razmislja umesto njih. Ja verujem, da postoji i ona druga Srbija, ona koja ima svoju glavu i onda kad gresi i onda kad je u pravu. Svoju glavi i kad sapuce i kad se dere. Hristos moze oprostiti, samo onome koji ima svoju glavu i svoj greh a ne onome koji tudjom glavom razmislja, cak i tu je Hristos "nemilosrdan". Zoran Đurović and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Nebeski narod nema para za alkoholna pica, kojima i godina proizvodnje odredjuje kvalitat, niti za snezno beli prah, jer nebeski narod ima jacu, mnogo jacu drogu a to je, da neko drugi uvek razmislja za njega. Shalterski radnik ,direktor, poslanik, ministar, predsednik vlade, predsednik drzave, kralj, vladika, samo Hristos nece, moze mu se jer kako kaze, pouke org, tako je u mogucnosti. U prelesti su oni koji takvo nebo zamenjuju i uzbunjuju, da srbinu treba knjiga, misljenje pojedinca, stav pojedinaca cvrst kao Hristov kamen (vera petrova), stav koji bi makar mogao biti i pogresan ali ne i ni topao ni hladan, onako bljutav, koji lici na nebo koji su samo srbi izmislili a to je da uvek neko drugi razmislja umesto njih. Ja verujem, da postoji i ona druga Srbija, ona koja ima svoju glavu i onda kad gresi i onda kad je u pravu. Svoju glavi i kad sapuce i kad se dere. Hristos moze oprostiti, samo onome koji ima svoju glavu i svoj greh a ne onome koji tudjom glavom razmislja, cak i tu je Hristos "nemilosrdan". Амин! Да, то је 11 заповест Божија: спасићеш се ако други мисли за тебе! А то што пише у Јовановом Јеванђељу: Ко не једе тело моје... то је ватиканска и ЦИА интерполација, а они Право Јеванђеље и Праву историју Срба држе у њиховим бункерима под кључем! Јанко, Volim_Sina_Bozjeg, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Braco draga odgovorio sam! Vratite se nazad dve tri stranice procitajte imacete sta pametno da naucite, moji su odgovori utemeljeni cvrsto na Pravoslavnim stavovima i ucenjima svetih Otaca kojih se drzi sveta Srbska Pravoslavna crkva, a to sto filozofirate i fantazirate odnosno obmanjujete sebe i slicne sebi to je vas problem to se naziva prelost ,gordost... Свака част. Zoran Đurović and Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Хоћу и ја да пророкујем нешто за Дневник. Предосећам овакве анатеме: Ко чита и поставља јеретичка учења грешног Зорана, ако је епископ или презвитер нека се свргне, ако је чиновник нека му се заплени имовина, а ако је прост грађанин нека се протера. Дакле, свако ко указује на његова учења, ко их одобрава, лајкује, тај нека је анатема. Zoran Đurović and Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Јанкова је племенита жеља, али мислим да ови који разоваплотише Христа немају ишта сувисло да кажу. Зато ћу вам поменути једну анегдоту како је Ава продужио литургију! Елем, Ава бејаше млади ђакон на централном гробљу (Браће Јерковића), па га тамошњи попови зваху ђашко. Црква је била посвећена св. Јовану и ту су долазили разноразни тридентинци. Ава је пред Јеванђеље говорио оно: Право стојмо, чујмо... а ови, фрп, падну на колена. Завлачили ми се и под налоњ (то вам је оно на расклапање где се стави Јеванђеље кад се чита), а онда је Ава склањао покривало и вирио доле питајући особу: Што ми се завуче овде? Иди у публику. Виде Ава да не може да изађе на крај са традицијама које је одлучио да искорени. И онда, пошто се на њему ипсуњава она Митрополита Амфилохија: Залудни мозак је ђавоље потркалиште, узе да прошири литургијски текст: Право стојмо, не клечимо, чујмо св. Јеванђеље! Рекоше попови Ави: Ђашко, не мењај литургијски текст, али је Ава био непослушан, тако да се овај гнусни тридентински обичај угаси у тој цркви! Иначе, крваво је било када је Пт. Павле требало да служи за славу тамо. Наиме, попови, разумни људи, ми рекоше: Немој ти да служиш, пт. долази са својим ђаконима. Ава рече: ок., мада сам служио више пута са пт. - Добро, али прескочи овај пут, број би био непаран. Држаху Аву стално на оку. Примаче се време причешћу, Ава узе орар и запути се Павлу на благослов. Кад то виде о. Рајан (тако је Ава звао Ратка), паде у ћошку нља колена и склопи руке као католици на молуитви, преклињићи тихим гласом Аву да не направи неки скандал::::)) После литургије, Рајан каже Ави: Одузео си ме човече, мислио сам да не направиш неки скандал! Истече година дана 19. јула на коју је Ава био распоређен да служи при овој цркви, а они тај дан узеше за преславу (св. Сисоја) захваливши му се на плодној сарадњи рекавши: Сврати кад год хоћеш, само не мора да служиш, али ћемо те частити једнако! Јанко, horatio, Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Амин! Да, то је 11 заповест Божија: спасићеш се ако други мисли за тебе! А то што пише у Јовановом Јеванђељу: Ко не једе тело моје... то је ватиканска и ЦИА интерполација, а они Право Јеванђеље и Праву историју Срба држе у њиховим бункерима под кључем!Koliko praznih reci u tvojim porukama... Mnogo pricas malo kazes, Vrhunac praznoslovlja i gomila jeresi, u prethodnim porukama vrhunski stepen samoobmanjivanja i fantazerstva da nas Bog sacuva... Ti i robot mozete da zajedno pod ruku pa da se registrujete kao nova verska organizacija... Косингас је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjam Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Не разумем зашто губите време расправљајући се са људима, који немају основно познавање историје Цркве, а камоли богословско знање. Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 16, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Не разумем зашто губите време расправљајући се са људима, који немају основно познавање историје Цркве, а камоли богословско знање. Da, potpuno si u pravu. ne treba gubiti vreme, ALI ima onih koji citaju i ne ukljucuju se u diskusiju i zele nesto da nauce. Ako ne bismo nista pisali i ako bi bi bilo samo nezrelih, besmislenih komentara, bojim se da bi onda i sve ovo, pa i ovaj sajt izgubio smisao. Neka, ima onih koji ce nesto i procitati i nauciti. Zato sam se iskreno zahvalio o. Zoranu na odlicnim komentarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Хоћу и ја да пророкујем нешто за Дневник. Предосећам овакве анатеме: Ко чита и поставља јеретичка учења грешног Зорана, ако је епископ или презвитер нека се свргне, ако је чиновник нека му се заплени имовина, а ако је прост грађанин нека се протера. Дакле, свако ко указује на његова учења, ко их одобрава, лајкује, тај нека је анатема. Не знам зашто, али ми се чини да ово не може да буде пророштво:::::)))))) Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука