Jump to content

Да ли је Бог духовит?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тежа реч може још више да раслаби.

Нисмо сви једнаки ни по даровима ни по манама.  Тако да не важи исти лек за све.

Неко је поменуо покајање као извор радости илити духовитости. У праву сте.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

slusam malo pre predavanje oca Rafaila, tema "tuga" i na pola, dok pegluckam i slushuckam krenem do frizidera da pojedem ovece parce torte (ide post, valja akumulirati:P)

i u momentu otvaranja frizidera iz kompa zagrmi glas oca Rafaila kako od STOMAKOUGADJANJA sve pocinje

pa nema kratko kod njega, nego dok te ne satera u cosak bez dushe:)))))

mislim, pojela sam ja to ali kad sam iskljucila komp na momenat

mnogo volim ta predavanja...ne znaci da treba da silujemo sebe zato sto smo daleko od duhovnog nivoa o kom se govori, nego da tome treba da stremimo, sve to da imamo kao neku zvezdu vodilju, da ne odustajemo, pa koliko ko gde stigne, dobro jest.

ali kako me vide iz Budve ovamo na sever da sam potegla da leshim frizider, ne znam.......::))))))))))))))

Подели на овим сајтовима

Јесте, има Бог и своју духовиту страну. На пример оно кад је пустио шуљеве на оне мученике што су хтели да мазну Ковчег Завета.

Поред свега на располагању, Бог је изабрао баш шуљеве, да их опамети. :-))) 

Подели на овим сајтовима

Да, о. Јоил има изражени смисао за хумор, а нарочито кад прозива новотарце, еволуционисте и пушаче. :D  Занимљив и добар човек.

zanimljiv za psihologe i dobar za izbegavanje

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Kad te opsednu necisti duhovi, pa pocnes da se salis, a neki sveti otac to vidi kao skvernoslovlje, pa kaze da imas duhove.

Da te pitam nešto, al pošteno da kažeš. Jesi prdnuo nekad u crkvi?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

zanimljiv za psihologe i dobar za izbegavanje

Такав утисак он и жели да остави на вас што терате спрдњу са вером. Само сте из другог света, па не разумете, а њега је баш брига за време и трендове.

Немо' да замериш, али није лепо то што си рекао. Људи који га познају сведоче другачије, а да не причамо колико је помогао многима.

Подели на овим сајтовима

Такав утисак он и жели да остави на вас што терате спрдњу са вером. Само сте из другог света, па не разумете, а њега је баш брига за време и трендове.

Немо' да замериш, али није лепо то што си рекао. Људи који га познају сведоче другачије, а да не причамо колико је помогао многима.

И ја сам чуо од многих да је добар човек... Уосталом и делује добродушно, али осећај за мисионарење у минусу.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Da, slažem se da nije lepo ali je možda tačno. Kome je pomogao - ne znam. Daj Bože da ih je mnogo ali treba reći koju i o onima koje je od slobodnih transformisao u robote - a takve znam lično. Uvukli se u ljušturu lažnog mira i pobožnost pa ne mogu ni unutra mirni da budu ni napolje, od straha da ne sagreše.

Možemo da nastavimo razgovor na temama o njemu

https://www.pouke.org/forum/topic/939-otac-joil/

https://www.pouke.org/forum/topic/20324-sta-prica-otac-joil/

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Pogledaj Iron Man 2 i videćeš da je bolje biti kao Tony Stark nego kao Justin Hammer.

Мож' да будеш као Брус Вејн . Други ти конструишу разне напредне справе а ти трошиш време на набацивање мишића и напредовање у борилачким вештинама . 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...