Jump to content

Да ли је Бог духовит?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Otac Rafailo, (mislim da ima tema o njemu) je jedan od duhovnih gorostasa danasnjice.

Beskompromisan, ostar i bez pretenzija da bude duhovit, a jeste i to izuzetno. U jednom od najboljih predavanja "Centralni problem", govori o smrti.

Tema ni malo smesna, ali sam se toliko smejala da su mi suze vrcale....kad, onako crn, ozbiljan, preozbiljan s gromkim glasom i dramskim pauzama

kaze

kako ne bi bilo lose uopste pocesce stanemo na ivicu groba,

da se zamislimo

pa ne bi bilo lose ni da se malo ZAKLATIMO

onako...slobodan pad :))))))))))))))))))))))

Подели на овим сајтовима

Јел а кад читате светогорца Пајсија не смејете се?

Гарантујем да се смејете неким његовим одговорима. Има ли туге код Светих? Нема.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Покајање. Живот у атмосфери константног покајања. Може ли тако да се каже?

Upravo. Sem što reč "pokajanje" danas asocira na patetisanje, ridanje, posipanje pepelom, što uopšte ne mora da ima veze sa pokajanjem u punom i pravom smislu te reči. Zato je izraz metanoja, tj. prevedeno preumljenje mnogo prikladniji.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Otac Rafailo, (mislim da ima tema o njemu) je jedan od duhovnih gorostasa danasnjice.
Ne delim mišljenje, svakako da zaslužuje poštovanje ali ga ne bih zvao gorostasem.

Naravno da Bog ima smisla za humor, svi veliki duhovnici su imali razvijen smisao za humor.

Подели на овим сајтовима

Mozda bi i bio kad bi imao razloga ...ovako ...sa nama kakvi smo ,tesko.

Tj.Ima vise povoda da place,bas kao i Sveti Justin Celijski... Sto je Sveti Justin toliko plakao,kad je on bio dobar. Valjda zbog drugih koji su bili losi ...

P.s. Pominjete ovde raskol i to sto se desilo. Ne znam o cemu se tu radi i nije moje da sudim,Ali,cak i ako su ti ljudi u raskolu ,sta god im to znacilo , mi ne treba da im se podsmevamo.Neko rece da 1 naocare i 1 odezdu nose 2 episkopa,pa zar to nije ljubav.To je lepo,mi ne treba tome da se smejemo i da zbijamo segu...to je odraz naseg krajnjeg nevaspitanja i bezobrazluka. Mi smo svi ljudi. i treba da postujemo druge.

Ko zna,mozda jednog dana patrijarh kaze oprosti mi brate,a Vladika A kaze,ne oprosti ti meni...pa patrijarh ta ja sam kriv...A vladika,ne i ja sam kriv...I tako pocnu da placu,zagrli se i pomire..  1324_womens ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ne delim mišljenje, svakako da zaslužuje poštovanje ali ga ne bih zvao gorostasem.

Naravno da Bog ima smisla za humor, svi veliki duhovnici su imali razvijen smisao za humor.

Meni jeste:)

Ko su za tebe savremeni duhovnici sa prostora bivse yu koji mogu, eventualno da ponesu taj epitet danas?

Подели на овим сајтовима

Meni jeste:)

Ko su za tebe savremeni duhovnici sa prostora bivse yu koji mogu, eventualno da ponesu taj epitet danas?

Kod nas čim te plaše paklom, nameću tvrd post i zabranjuju da ideš na plažu, automatski si gorostas.

Ekstremni moralizam je vrlo opasan, svi raskolnici od početka Crkve pa do današnjeg dana su moralisti.

Otac Sava Janjić, Otac Timotej, pokojni Justin Savinski, ima ih još.

Подели на овим сајтовима

ti to vidish sa svoga aspekta, ja verovatno sa svog, jer suvise je danas duhovnika koji podilaze vernicima, mislim, sve ovo sto si nabrojao ublazavaju, melju tvrdo meso u keks za bebe, ali kako smo raslabljeni, to ima takodje svoje mesto pod duhovnim nebom.

Otac Rafailo nema celofana, masnice, nema ni izlog, direktno, ostro i istinito.

kako god da ga karakterisemo, ne mozemo pobeci od toga da govori istinu.

Sporan je samo nacin:)

Подели на овим сајтовима

Sporan je samo nacin:)

Кад се говори истина начини нису спорни :)

Не слажем се у много чему са оцем Рафаилом, отац Гаврило ме је помало  разочарао.

Подели на овим сајтовима

Cak ni otac Joil nije govorio protiv plaze, cak je dao blagoslov da trudna zena uziva na plazi, a ne da uradi abortus da ne bi stranci rekli da je kao krmaca (njegove reci).

Ето, видиш да има смисао за хумор :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...