SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Kako bese ono po tome sto ljubav medju sobom imate po tome ce poznati da ste moji ucenici....E moj Isuse brate.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Тек кад докажемо канонску праведност рада Сабора (искључивши дупле стандарде и "миљенике" сабора и синода) тада можемо прећи на питање да ли је и под којим условима било хиротоније Хорепископа од стране само једног епископа кроз векове! Ава вероватно не може ни да доручкује ујутру док не утврди канонску праведност рада Сабора (искључивши дупле стандарде и "миљенике" сабора и синода). Јанко, RYLAH, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 15, 2015 Пријави Подели Написано Мај 15, 2015 Занима ме којом методологијом се доказује "канонска праведност рада Сабора"? (Знам за зилотску методу оцене искрености покајања Папе: ако после јавног покајања на свим медијима "по православном" освешта водицу и иста се не уквари наредних годину дана). Постоји ли онда и "канонска неправедност"? Може ли та метода да се примени и на тзв. Епархију у егзилу, с обзиром да егзилују на канонски устројеним епархијама? Мислим, гледе канона? И на крају, интересује ме канонска исправност конзумације посног еурокрема и шлага у мрсним данима... Милан Ракић, RYLAH, Ламех and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Avo, najjači je početak predavanja koje si postavio 0,28 ...bio je savremenik cara Dušana, srpskoga kralja. ) Јефимија Крунић, Плутон and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Avo, najjači je početak predavanja koje si postavio 0,28 ...bio je savremenik cara Dušana, srpskoga kralja. ) Па добро бре Моци, и доктор наука је некад био магистар. Сад, не пишу сви крај имена све титуле - и др и мр... Ал` воле владика да се зна да је цар био и краљ... Нису сви цареви прво били краљеви... Јефимија Крунић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Незнавени Џуџа Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 (измењено) монах Артемије није у расколу него у прогонству. Он је из политичких разлога протеран са своје Епархије ,конкретно да би се шиптарији дозволило да обнавља наше демолиране Светиње и тако је у ствари "Синод" признао прву институцију шиптарске фантом-државе чак и пре Тадић-францетићеве владе... Што се тиче непомињања Патријарха Иринеја на Богослужењу ? Како да помиње некога ко се одрекао од Христа и пали свеће по Синагогама'?Треба Сабор да размотри то и друга питања као и кршење устава и насилног увођења усташке мисе у Србско Богослужење (рушење иконостаса,молитве на глас као на митингу итд)! Да ли треба да дочекамо да наши епископи закољу брава пред идолом незнаног јунака или незнам чега да би схватили да имамо проблем у врху црквена власти и да је и Црква као и држава под натоокупацијом? монах је критиковао Екуменизам (који је одавно престао да буде дијалог и прерастао у спрдачину где индијанци пуше луле и тамо неки урођеници дувају у неке цеви које испуштају неке,Боже.опрости,ПРЕИСПОДЊЕ звуке) али није прекинуо општење са својом браћом ,него је просто линчован и протеран! монах је органски део Србске Цркве .... Измењено Мај 16, 2015 од RYLAH Ако ћеш већ да говориш на сајту који је и даље у СПЦ, користи праве титуле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Ђорђе Р, Плутон and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 @@Незнавени Џуџа, Што више понављате бајке, можда и поверујете у њих. Артемити - класична секта. Приче без много везе са реалношћу. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 E narode moj, hvatate se kanona,sudite,razilazite i kao zene na pijaci moje je bolje i tacnije ono tamo nije dobro,puj puj. E narode moj, a brod tone i tone i zaboravljamo od silnih skola ,procitanih tekstova i uzora ono "ljubimo bliznjeg svog" zaboravismo. E narode moj,pocesmo biti oni,cuo sam negdje,fariseji,svestenici,knjizevnici koji krenuse da govore medju narod "da se osudi" takvi postadosmo. Zato se djelimo pa cemo svi biti kapetani svojih malih brodova i sumu od drveta vidjeti necemo i bice nam lijepo,imacemo svoje male svjetove,sta nas briga za druge jer mi smo No1.Tako ja svatih ova pisanija vasa.A li molim da zaboravite onu malu bracu, kojoj ne treba znanje i politika da vjeruju da vjeruju jer ova ih pisanija sablaznjuju,vjeruj te mi narode moj. Od Boga vam svako dobro,i da nas Gospod izvide na put pomirenja,razuma i prastanja ipak smo mi prah samo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Дај брате то на ћирилици и направи размака после знакова интерпукције, па ћеш видјети како љепше изгледа. коЖељ њацИ , Плутон and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 E narode moj, hvatate se kanona,sudite,razilazite i kao zene na pijaci moje je bolje i tacnije ono tamo nije dobro,puj puj. E narode moj, a brod tone i tone i zaboravljamo od silnih skola ,procitanih tekstova i uzora ono "ljubimo bliznjeg svog" zaboravismo. E narode moj,pocesmo biti oni,cuo sam negdje,fariseji,svestenici,knjizevnici koji krenuse da govore medju narod "da se osudi" takvi postadosmo. Zato se djelimo pa cemo svi biti kapetani svojih malih brodova i sumu od drveta vidjeti necemo i bice nam lijepo,imacemo svoje male svjetove,sta nas briga za druge jer mi smo No1.Tako ja svatih ova pisanija vasa.A li molim da zaboravite onu malu bracu, kojoj ne treba znanje i politika da vjeruju da vjeruju jer ova ih pisanija sablaznjuju,vjeruj te mi narode moj. Od Boga vam svako dobro,i da nas Gospod izvide na put pomirenja,razuma i prastanja ipak smo mi prah samo. Колико се види из дугих посланица Атемија,он се хвата канона па хиротонише хорорепископе.Зар да се такве ствари не осуде? Силан народ одведе у пропаст. Не мора човек да има никакво хтење срца,никакву претензију да осуди људе који одлазе у секту,природа ствари чини да човек устукне и да препозна нешто што није природно,нешто што није део Цркве,нешто што није Тело Христово. Ђорђе Р, Плутон, Mилена КШ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Силан народ одведе у пропаст. Prema tom narodu treba imati razumevanja jer su dugo uceni da je ekumenizam izdaja pravoslavlja. Npr. kao mladi vernik slicno je propovedao i pisao Njegovoj Svetosti patrijarhu Germanu i Ep. Irinej Backi a i pojedini drugi koji se sada zalazu za isto. Ekumenski dijalog kakav vodi SPC i ostale Pravoslavne Crkve nije izdaja pravoslavlja. No, nakon ranijeg visegodisnjeg ubedjivanja u suprotno sada je mnogo teze to objasniti. feeble, Јефимија Крунић, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 монах Артемије није у расколу него у прогонству. Он је из политичких разлога протеран са своје Епархије ,конкретно да би се шиптарији дозволило да обнавља наше демолиране Светиње и тако је у ствари "Синод" признао прву институцију шиптарске фантом-државе чак и пре Тадић-францетићеве владе... Што се тиче непомињања Патријарха Иринеја на Богослужењу ? Како да помиње некога ко се одрекао од Христа и пали свеће по Синагогама'?Треба Сабор да размотри то и друга питања као и кршење устава и насилног увођења усташке мисе у Србско Богослужење (рушење иконостаса,молитве на глас као на митингу итд)! Да ли треба да дочекамо да наши епископи закољу брава пред идолом незнаног јунака или незнам чега да би схватили да имамо проблем у врху црквена власти и да је и Црква као и држава под натоокупацијом? монах је критиковао Екуменизам (који је одавно престао да буде дијалог и прерастао у спрдачину где индијанци пуше луле и тамо неки урођеници дувају у неке цеви које испуштају неке,Боже.опрости,ПРЕИСПОДЊЕ звуке) али није прекинуо општење са својом браћом ,него је просто линчован и протеран! монах је органски део Србске Цркве .... Пази, ако се хваташ у теолошке расправе (а прича о канонима је теологија) прво се савлада граматика, правопис, онда се много чита, а онда се учини по Христовим речима и делима: "Нисам дошао да укинем него испуним". Дакле, држиш каноне па се позиваш на исте.Ако је тада владика Артемије потписао да оде у м. Шишатовац па се предомислио - већ је сам себе пројавио као онога ко једно сведочи данас а друго сутра (а исти су били епископи и тад и пре и после). И није прогоњен, него је самовољно напустио манастир у који је добровољно дошао и тако погазио СОПСТВЕНУ ПОТПИСАНУ реч, а има канона и за такво понашање епископа. Даље, тврдити да се признаје СПЦ а бити епископ (ЧАК И ДА НИЈЕ РАШЧИЊЕН!) на канонски постављеним епархијама (дакле не једној, него више њих!) је НЕИЗМЕРНО већи преступ од паљења свећа! (обашка што не разумеш да канони нису чланови закона). А у литургику се толико разумеш да ћу ти дати само речи В. Димитријевића: на основу писаних сведочанстава видимо да је тамо негде у 13-14. веку била буна у нашим јужним крајевима због неке новотарије, јер су свештеници почели да затварају Двери и тихо читају молитве! Паметном доста - а имало би много, много више... Него ако наведем више помислићеш да те не сматрам паметним. Срђан Ранђеловић, Ђорђе Р, Милан Ракић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Кључно питање је управо у томе постоји ли у нашој Цркви канонска правда Uistinu, covek uvek sebi odgovara. Kljucno je, slazem se. Iz Artemijeve perspektive jedino kanonska pravda i postoji (Bog je, obrni-okreni, nebitan). Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 E narode moj, a brod tone i tone i zaboravljamo od silnih skola ,procitanih tekstova i uzora ono "ljubimo bliznjeg svog" zaboravismo Ne brini, brod ludaka pristaje sam. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука