Jump to content

Данас када постајем владика...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Елем моја другарица Џеси ђакониса....
znas ti zasto se druzis sa mnom..... :0102_laugh:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ava ne spava, odličan tekst... nacrtao i obojio

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Дакле, у постављању хорепископа Николаја ниједан канон није повређен, као што неће бити повређен ни постављењем и других хорепископа, уколико црквене прилике у Епархији рашко-призренској у егзилу то буду изискивале.

(sa stranica Istina je samo jedna...)

Bice ih jos izgleda

Подели на овим сајтовима

Битно је да си претекао Тасу

:D

Када га пренесете, а онда се ја јавим: Извинте владико, молићу лепо, али ви сте преписивали од мене:)))))))))

Подели на овим сајтовима

Када га пренесете, а онда се ја јавим: Извинте владико, молићу лепо, али ви сте преписивали од мене :)))))))))

Не бих сад баш да Вам кварим ову еуфорију госн. Đuroviću, али кад сте већ толико задовољни собом крајње је и време да се договоримо око нарушених ауторских права (зло)употребом анимације (а данас се свако задовољство плаћа па се тако и за све остале детаље обратите мом адвокату RYLAH-у).

Подели на овим сајтовима

Ево, ава је сочинио одговор на Артемијев акт. Писао сам дан и по и претекао владику Атанасија. Овде га имате: https://www.pouke.org/forum/topic/38922-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%BE-%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BC-%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%9A%D1%83-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE/

A jel' i vladika Atanasije nesto pisao na ovu temu?

Подели на овим сајтовима

Bice ih jos izgleda

šta ćeš - eparhija je u exit-u LOL

p.s. strašno je kolko je video tužan

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Вашара ли у Стрмоглавцу, то ви је чудо.

U gradu Strmoglavcu
čudan je vašar jako
prodavac, kupac, roba
sve vam je naopako

na samoj kapiji grada
ispod kamenog luka
kozica, dobra Belka,
prodaje starog vuka.

Evo i miša starog,
sa puškom, nije varka,
doziva, mami kupce,
prodaje mačka Marka.

A samo korak dalje
novoga čuda eto
nekakav mačor strogi
kupcima nudi pseto.

Kupusna glava stoji
krotka je poput sveca
o vratu drži oglas
Nudim četiri zeca.

Magarac Njako Njakić
kupcima nudi lava.
Pošto ga daješ kume?
pita ga strina krava.

Jarića dvoje imam!
grlat krokodil zja
debeli, teški, masni.
Oba kupujem ja!

S tezge krekeće žaba:
prodaću tebi rodu,
trske, vetar i sunce.
Meni - muve i vodu!

Žirafa važno šeta
nebeski poduporanj
ne može stana naći
traži crkveni toranj.

Kamilu, pustinjsku lađu,
spopao čudan bes,
kroz vašar cupka, viče:
dođite, učim ples.

Iz šatre zove lija
ima lukavo oko
odlično čistim perje
dođite, gospa koko.

Oko kineskog zmaja
buljuk se dece plete
a on za dinar, za dva
izvodi vatromete

Beskućna kuca skita
tužno joj svetle zene
svakoga uz put pita
Zašto ne kupiš mene?

Na kraju dolazi stražar
gospodin Motka Noj,
uvis palicu diže
Svršen je vašar! Stoj!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

33 минута... брате мили, још мало па ко цела литургија - значи потребна му је скоро вечност да би објаснио овај чин. Кад сам чуо да је почео од Растка и 1191. одустао сам одмах ЛОЛ

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево слушам га како завлачи овај несрећни народ. Ко фол прича о Светом Сави (а што је уобичајена матра оваквих несрећника) и о Литургији, и онда наводи како се у СПЦ служи другачија Литургија него за време светог Саве. као пример наводи песму "Достојно и праведно" (он додаје и јест, мада то не треба), и да ми тако служимо као код римокатолика. 

Наравно, види се да појма нема Литургику и нема појма да је додатак "поклањатисја Оцу и Сину и Свјатому Духу, Тројицје јединосушњеј и нераздјељњеј" потпуно неприродни додатак из 14-15 века. Да је то истина, погледајте грчке служебнике где се и данас пева "аксион ке дикеон" тј. "достојно и праведно".

Када се настави молитва која се чита после ове песме "достојно и праведно" јасно је зашто нема никавог оправдања певати онај наставак". Анафора је принос Богу Оцу.

Подели на овим сајтовима

• Гости

А још жешћа је фора да тзв. "Грешни Милоје" има свој јутјуб канал који се зове "крив је". 

Човек је толико незнавен, појма нема шта прича. Стоји испред Богословије Свети Сава и не прави разлику измеђђу Богословије и Богословског Факултета. Каже да је ректор Богословије вл. Иринеј Буловић :) Наравно, да није ни ректор Богословије, а није ни декан Факултета.

Лупа ко Максим по дивизији. Но, шта га брига. Пошто има паре може да има и свога "владику". Није лошо. Макар и сеоског, хоро(р)епископа тзв. Николаја. 

Утриповао се човек много, жимити.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...