cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 A monasi npr.? A da... zaboravio sam na tu ekipicu. Od par milijardi hriscana njih stotinak ovladalo svojim mislima. Kad uzmes u obzir da je skor jos i veci kod nehriscana i ateista, dodje ti da se zapitas... ne tebi, ti si hirscanin, ti se ne zapitkujes... ti sledis :bleh: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 .... Људска потреба за религијом је неоспорива. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 I ja se slazem da treba biti gospodar svojih misli ali s obirom na dosadasnji ucinak mislim da religija, ono bas, veze nema kako da izadje na kraj s tim problemom a resenja koja nudi su neprakticna i neefikasna... Inace bi vernici bili ljudi sa najsredjenijim mislima... Ovo je non sequitur sto si sada rekao. Prvo to ne mozes da proveris objektivno nego iskljucivo introspekcijom. Pocnes da praktikujes nesto od toga, eto recimo kao Heris, pa nakon nekog vremena vidis rezultate. Zar ne mislis da je neozbiljno da ti koji se nisi nesto narocito posvecivao prakticnom radu sa tim stvarima tako decidno govoris koliko je to ucinkovito a koliko nije?! Ne mora biti samo religija moze biti i neka new age zen prica ali da ima taj cisto prakticni element. Naravno hriscanstvo ide daleko dublje i dalje od same kontrolse misli ali to je jedan od vaznih segmenata. ИгорМ, Јанко and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Људска потреба за религијом је неоспорива. Ali ovo nije religija. Inace termin religija je dosta problematican i koristimo ga jer eto moramo ali ovde se radi o necem drugom. Ovo su veom konkretne i prakticne stvari ta transformtina iskustva. Ali njih niko ne moze da ti pokaze "prstom" to mora da probas da bi videla koliko funkcionise ili ne. Naravno ako te zanima. Јанко and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ovo je non sequitur sto si sada rekao. Prvo to ne mozes da proveris objektivno nego iskljucivo introspekcijom. Pocnes da praktikujes nesto od toga, eto recimo kao Heris, pa nakon nekog vremena vidis rezultate. Zar ne mislis da je neozbiljno da ti koji se nisi nesto narocito posvecivao prakticnom radu sa tim stvarima tako decidno govoris koliko je to ucinkovito a koliko nije?! Ne mora biti samo religija moze biti i neka new age zen prica ali da ima taj cisto prakticni element. Naravno hriscanstvo ide daleko dublje i dalje od same kontrolse misli ali to je jedan od vaznih segmenata. Zasto moram licno da probam da bih proverio ucinkovitost? Zasto ne bih pogledao ljude koji to vec praktikuju a bogu hvala uglavnom samo takvih i ima u Srbiji. Dakle ako imas zemlju sa 80-90% vernika, poklonika religije koja sredjuje misli" ocekivaces da bar vecina u tome uspe. A ako u tom sistemu ti godinama svog odrastanja imas problem da pronadjes i jednu jedinu osobu sa tim osobinama mislim da je bezbedno izvesti zakljucak koji sam izveo u prethodnom postu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Брате, ако си ти пример нехришћана који су овладали својим мислима онда..... Ne secam se da sam ikada ustvrdio tako nesto... ali ti si slobodan da sam izmisljas moje stavove pa da se onda protiv njih sablaznjavas i boris al mene ne moras da uvlacis u to zar ne? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Zasto moram licno da probam da bih proverio ucinkovitost? Zasto ne bih pogledao ljude koji to vec praktikuju a bogu hvala uglavnom samo takvih i ima u Srbiji. Dakle ako imas zemlju sa 80-90% vernika, poklonika religije koja sredjuje misli" ocekivaces da bar vecina u tome uspe. A ako u tom sistemu ti godinama svog odrastanja imas problem da pronadjes i jednu jedinu osobu sa tim osobinama mislim da je bezbedno izvesti zakljucak koji sam izveo u prethodnom postu. Samo sto oni ne praktikuju. Od tih 90% redovno na liturgije odlazi 5% a od tih 5% 0.5% aktivno radi na sebi kod kuce u smislu da ima ozbiljne molitvena pravila kojih se pridrzava i vodi dnevnik svojih pomisli da moze da iskontrolise ucinkovitos. Tako da to je jedan od razloga zasto ne mozes proveriti jer ti svi sto tvrde da su hriscani ni znaju da bi trebali to da rade. Ako dobiju neku ideju o askezi oni trce kod raznih staraca u manastire i nose neke papircice sa zeljama (za sta da se taj starac moli itd) i tako bi da on bude asketa umesto njih. E to tako ne ide i ne vodi nicemu. Јанко, ИгорМ and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 A da... zaboravio sam na tu ekipicu. Od par milijardi hriscana njih stotinak ovladalo svojim mislima. Kad uzmes u obzir da je skor jos i veci kod nehriscana i ateista, dodje ti da se zapitas... ne tebi, ti si hirscanin, ti se ne zapitkujes... ti sledis :bleh: Odakle ti da ja 'ne zapitkujem nego sledim' ? Bas bezvezne predrasude iz kuhinje AS... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Samo sto oni ne praktikuju. Od tih 90% redovno na liturgije odlazi 5% a od tih 5% 0.5% aktivno radi na sebi kod kuce u smislu da ima ozbiljne molitvena pravila kojih se pridrzava i vodi dnevnik svojih pomisli da moze da iskontrolise ucinkovitos. Tako da to je jedan od razloga zasto ne mozes proveriti jer ti svi sto tvrde da su hriscani ni znaju da bi trebali to da rade. Ako dobiju neku ideju o askezi oni trce kod raznih staraca u manastire i nose neke papircice sa zeljama (za sta da se taj starac moli itd) i tako bi da on bude asketa umesto njih. E to tako ne ide i ne vodi nicemu. Ja se potpuno slazem sa ovim sto si napisao i ne sumnjam da je tacno. Ali onda izjava "Vecina pravosalvnog stanovnistva u Srbiji" ne bi smela da ima neku politicku tezinu. A i dalje ima. I to toliku da je resila par ozbiljnih crkvenih drzavnih problema a i dan danas se koristi kao argument za poturanje raznih religisjki obojenih misljenja... Ja ne mogu da se bavim imaginarnim brojkama mene zanimaju konkretne brojek a one kazu 80-90% stanovnistva u Srbiji je pravosalvno i sa tim brojkama zelim da baratam kad pricamo o "ucinku". Kad kao crkva jednog dana izadjete u javnost i kazete " U srbiji zapravo ima 0.5% pravosalvaca" ja cu onda na osnovu te brojke da formiram novo misljenje koje se ni milimetar nece razlikovati od tvog... Veruj mi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 (1) како то да тачност (исправка) превода не долази до теолога (рецимо Јанка) за све ове деценије и векове? То јест ... теолошко тумачење (осуда) дружења са Десанком ... се шири на МИСЛИ (слике у глави приликом дружења са Десанком, које наводно потичу од ђавола) ! (2) смета ли вам што се изричито набрајају педери као грешници ? или је и то само сликовито речено? Ne nabrajaju se 'pederi kao gresnici', nego homoseksualno ponasanje, odnos... Ne znam da li je, samo kazem sta pise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ali ovo nije religija. Inace termin religija je dosta problematican i koristimo ga jer eto moramo ali ovde se radi o necem drugom. Ovo su veom konkretne i prakticne stvari ta transformtina iskustva. Ali njih niko ne moze da ti pokaze "prstom" to mora da probas da bi videla koliko funkcionise ili ne. Naravno ako te zanima. да разумемо се. Моје "религија" и твоје објашњење - говоре о сличним/истим стварима. Трансформативна искуства су могућа на "личном плану" и у више димензија. Једино што изгледа да припадници Религије Те-и-Те уобразе да имају оно право. Уопште, религиозни људи из неког разлога мисле да они нерелигиозни не могу да имају тзв духовно искуство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ja ne mogu da se bavim imaginarnim brojkama mene zanimaju konkretne brojek a one kazu 80-90% stanovnistva u Srbiji je pravosalvno i sa tim brojkama zelim da baratam kad pricamo o "ucinku". Je l' ovaj podatak sa popisa stanovnistva? "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ne nabrajaju se 'pederi kao gresnici', nego homoseksualno ponasanje, odnos... Ne znam da li je, samo kazem sta pise ти се сад заебвш. да, не набрајају се педери због жутих патика. набраја се оно што их чини педерима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Пази - не треба никад изгубити из вида да бисмо ми (мој муж и ја) можда били јако блиски породични пријатељи са многима од вас (рецимо Гризли&Супруга). Другим речима: овде на форуму дијалог понекад добија обрисе борбе, а у стварности (уживо) би се одлично слагали. CecaV and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 . Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука