Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Drugi primer je u vezi sa postom. Ja se bavim fitnesom i svake godine (nekad i dva puta godinjse) u trajanju od 2-3 meseca ja sam na rigoroznom rezimu ishrane, Ne jedem losu hranu a ovu koju jedem jedem po strogo definisanom rezimu. Kad se to zavrsi koristi su mnogostruke. Osecam se zdravije, izgledam bolje a i mentalno sam ojacao jer je ceo taj put jedna konstanta borba sa samim sobom i sa zeljama tela za hranom koju sam resio da ne konzumiram. Drugim recima ja, ateista, svake godine postim i to postim daleko duze, i mukotrpnije nego mnogi vernici... al moj post nije religijski inspirisan i motivisan. Ако ти није тешко да напишеш нешто више о овоме, баш ме интересује. Може и посебна тема. Обећавам да нећу направити веће бицепсе од тебе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 А и да се не лажемо, ти си према мени много љубазнији него према неким другим саговорницима. Svakom prema zasluzi! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Ако ти није тешко да напишеш нешто више о овоме, баш ме интересује. Може и посебна тема. Обећавам да нећу направити веће бицепсе од тебе... haha, pa ok... ne znam sta bi te zanimalo od svega? A inace, sad svi imaju vece bicepse od mene, sasusio sam se ko biblijska smokva. Prelezao sam dva gripa jedan za drugim + prehladu (koja jos traje) nisam nista jeo ni pio skoro mesec dana... bas se nesto pitam, sta li sam ja bogu zgresio da me ovako kaznjava пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 haha, pa ok... ne znam sta bi te zanimalo od svega? Пре свега режим исхране. bas se nesto pitam, sta li sam ja bogu zgresio da me ovako kaznjava Ма ниси ништа, то је само превентивно... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Зашто је потребна Црква и обреди, не бих знао тачно да ти кажем а да не буде само моје лично нагађање. Па то је ваљда просто. У Цркви се друже људи који верују у Бога, највише недељом ујутру и кад су већи празници. :-) А обреди имају мултидисциплинарни карактер. =) Важно је дружење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Па ваљда је природно, ако хоћеш да будеш доктор идеш на медицински факултет. Можеш, наравно, и сам да узмеш да учиш из књига, али ћеш свакако боље научити тамо где већ има пар хиљада година искуства, пуно учитеља, колега... Сасвим је природно да човек који верује буде у Цркви. То није некакав "услов", већ природна ствар. Није питање "зашто?", него "зашто не?". Јанко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Prelezao sam dva gripa jedan za drugim Нешто не верујем да је то могуће, ал може бити да грешим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Па то је ваљда просто. У Цркви се друже људи који верују у Бога, највише недељом ујутру и кад су већи празници. :-) А обреди имају мултидисциплинарни карактер. =) Важно је дружење. Не бих знао да му изложим ништа више од онога што је општепознато црквено учење- у Цркви је заједница и причешће, у заједници и причешћу је Христос ("где се скупе двојица у моје име..." и "ко не једе моје тело и не пије моју крв..."). И још гомила цитата из Писма, и целокупно искуство Предања. Ја сам схватио да ме човек пита шта мислим зашто човек не може да духовно напредује без физичких активности, одласка на богослужења, исповести, причешћицања, поста итд. То не умем да објасним, зашто је Бог тако уредио. У ствари имам наравно лично мишљење, али пошто је чисто моје нагађање, не бих га износио. Уосталом, као што је познато, у складу са мојим ружичастим погледом на свет, ја верујем да ће се сви спасти, у и ван формалних граница Цркве али не тврдим да сам у праву, већ прихватам званична учења Цркве. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Па ваљда је природно, ако хоћеш да будеш доктор идеш на медицински факултет. Можеш, наравно, и сам да узмеш да учиш из књига, али ћеш свакако боље научити тамо где већ има пар хиљада година искуства, пуно учитеља, колега... Сасвим је природно да човек који верује буде у Цркви. То није некакав "услов", већ природна ствар. Није питање "зашто?", него "зашто не?". Само ту има једно огромно али. Православни теолози, а они нек ме исправе ако грешим, сматрају да спасење није у томе што ти можеш да научиш и да удрадиш у цркви боље него на неком другом месту, већ само и искључиво у заједничарењу у чаши, тј. причешћу. Другим речима, ван цркве нема спасења. Ако ћеш баш аналогију с факултетом, лекар не можеш да будеш без печата и лиценце, па макар знао не знам шта и не знам колико. Према томе, верујући човек није уопште у цркви да би нешто научио, већ да би заједничарио. Штавише, 90+% хришћана, нарочито православних, кроз историју није о вери знало готово ништа, а ни данас није претерано боља ситуација, мада иде на боље. Једини разлог због кога хришћанин мора да буде у цркви да би се спасио је причашћивање. Ако то знамо, стварно не видим којим интелектуалним акробацијама можемо да изведемо то да и ван цркве има спасења, само је, ето, у цркви лакше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Нешто не верујем да је то могуће, ал може бити да грешим. Ne gresis, svi znamo kako ide imunitet kod gripa ovde ali postoje dve opcije. Prva je da jesam prelezao dve razlicite vrste gripa, (bez zezanja nagovesteno mi je da je moguce da sam prelezao svinjski grip) a druga je da je jedno bilo grip a drugo neka virusna infekcija. Izvinjavam se, ja malo pausalno koristim termin "dva gripa", ali su oba bila kao ni jedan grip koji sam ikada prelezao. 8 dana temperature od toga 4 dana se ne spustam ispod 39c. Nemam pojma, mozda su mutirali od ovog silnog osiromasenog uranijuma Moj nemar je sto sam oba prelezao kod kuce... nisam isao ni na kakve analize pa da sad budem siguran Juanito је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 И ја сам ове године прележао прилично гадан вирус, а од школсих дана их нисам фасовао. Не знам тачно који вирус, али је потврђено да је вирус, а не бактерија. Тако да јесте нешто чудно било ове сезоне... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Па гледамо из различитих углова. Ти тражиш разлог зашто неко "мора" да буде у Цркви, ја тражим разлог зашто да не... За мене је то Христова кућа, позван сам у госте (тј. наследство...) и то ми је довољно. Да се не наљуте, али шта теолози причају ме баш превише и не интересује. Натан and Јанко је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Уф, чувајте се људи... Може то са вирусима да буде и незгодно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Skoro sam citao da 95% tih gripolikih boljki, prehlada, upala grla, nosa i sl. je uzrokovano virusima. Vrlo retko se desava da su krivci bakterije. To je dobro da se zna da se ne poseze za antibioticoma tek tako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Уф, чувајте се људи... Може то са вирусима да буде и незгодно. Одмах сам позвао лекара, који је пратио плућа и остало. Све је било у реду, само висока температура и смлаћеност од понедељка до петка. А пар недеља пре тока мајка прележала бактеријску упалу плућа. Е то је било гадно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука