Paladije Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Ma bilo je i vrijeme da se smijeni Fiko, ima jos dosta materijala za smijenu…ali kako bude kome odgovaralo tako ima da lete i ostali iz spila.. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Видим да појединци одреницу "споља" аутоматски изједначавају са појмом "Брисел" или "Вашингтон". То је, наравно, у најдубљој основи тачно, али постоје и хрватски интереси у Србији (од пре другог св.рата па до данас суверено владају на културно-политичком плану Србије!), црногорски, македонски, муслимански, војвођански, итд,итд...нису у питању само интереси ЕУ политике и САД, мада они здушно контролишу и усмеравају поменуте политичке интересе (као што су Британија и Аустро-угарска и Немачка са друге стране, иако увек супротстављене, одувек протежирале хрватски интерес на уштрб српског), већ постоје, како рекох, и интереси поменутих који у већој или мањој мери (не)самостално дејствују. Crveni Baron, александар живаљев, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Не знам да ли је ”неко с поља” утицао и колико, али мислим да је ово што Зосима каже потпуно очигледно. У Србији (не само у СПЦ) увек лети онај ко се некоме замери. Никада није довољно само да неко нешто забрља. Тек кад неко неког крене да жуља, крену да му копају по разлозима за склањање или бар дискредитовање, а свако има барем по нешто. То не значе да некад онај ко је смењен није заиста то и заслужио, али разлози су увек политички (политика унутар једне организације такође спада у политику, не мора Брисел да буде умешан да би се нешто звало политиком). А отприлике је "она" политика утицала на политику унутар организације у овом случају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2015 463 user(s) are reading this topic Sto mu gromova... Pa ni one teme o pederima ne okupe ovoliki narod... Možda misle da će biti neki eksplicitan snimak. Човек Жоја, bgpj, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Катастрофа, ако је истина. Да ли се икада у историји ивако радило? Смене су биле, али под притиском извршне власти, за време Византије. Овакве поступке стварно не разумем. Ако постоји кривица, на суд, рашчињење, епитимија, одлучење, трајно, или привремено, то могу разумети. Али лов у мутном, инсинуације. Мада чекамо званично саопштење Синода. По мени, овакве ствари треба Сабор да решава, пунота Цркве. александар живаљев, МилошБГ, μαρὰν ἀθά and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Vrede li sad oni blagoslovi što je dao silnim političarima? Плутон, александар живаљев, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Možda misle da će biti neki eksplicitan snimak. Ni to nije iskljuceno, pa bila je neka prica o onom monahu iz njegove eparhije koji je jedva sacuvao cast sa vilama ili tako nesto, cele noci strazareci nad sobom. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Видим да појединци одреницу "споља" аутоматски изједначавају са појмом "Брисел" или "Вашингтон". То је, наравно, у најдубљој основи тачно, али постоје и хрватски интереси у Србији (од пре другог св.рата па до данас суверено владају на културно-политичком плану Србије!), црногорски, македонски, муслимански, војвођански, итд,итд...нису у питању само интереси ЕУ политике и САД, мада они здушно контролишу и усмеравају поменуте политичке интересе (као што су Британија и Аустро-угарска и Немачка са друге стране, иако увек супротстављене, одувек протежирале хрватски интерес на уштрб српског), већ постоје, како рекох, и интереси поменутих који у већој или мањој мери (не)самостално дејствују. Не спорим да је политика укључена. Увек је и била. Али ствар је шта ти мислиш под политиком? Све се може тиме именовати данас. Верујем увек и за сваки догађај. Али да има "кајмака" на глави еп. Филарет, има. И то нема везе са политиком у смислу разноразних лобија и утицаја које наводиш. Испада да сада ја могу да побијем 50 људи и ником ништа. То није злочин. А ако то уради неко ко није мио власти, друштву то је злочин. Ја бих рекао да је у оба случаја злочин. Да ли ће бити санкционисан, то је друга ствар и на жалост политиканство (тако бих назвао) на то често бар код нас утиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Занимљиво да је на фејсу већ пар дана уназад трајала кампања подршке Епископу Филарету (конкретно од 9. марта): https://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B0/589094077853766?fref=nf александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Али да има "кајмака" на глави еп. Филарет, има. Има човек својих мана, не сумњам у то...као и многи, многи, многи свештеници, монаси и владике у СПЦ (много гори од њега!), па не видим да су смењени, санкционисани или избачени из Цркве...као што сам видео да су многи у Цркви неправдено оптужени, скрајнути на маргине црквеног живота ни криви ни дужни. Где ли ви људи живите, само да ми је знати и имате ли додира са реалношћу? Gordana ., звончица, lab_man and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Kako ce se zvati nova grana SPC? Filaretovci ili Filareti? mozda Filaretisti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Има...као и многи, многи, многи свештеници, монаси и владике у СПЦ. Да ли треба сада све препустити уз коментар сви су такви, или решавати проблеме? Мислим да треба решавати. Сваки који се нађе на удари ће да говори што од мене кренусте. Погледајте, оног другог и сл. Ал од неког ил нечек мора да се пође. Е сад, о начину решавања и неком оштем стању ствари, сад ко је од нас задовољан? Даље не бих коментарисао. Сви смо тога свеси и примећујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Да ли треба сада све препустити уз коментар сви су такви, или решавати проблеме? Мислим да треба решавати. Сваки који се нађе на удари ће да говори што од мене кренусте. Погледајте, оног другог и сл. Ал од неког ил нечек мора да се пође. Е сад, о начину решавања и неком оштем стању ствари, сад ко је од нас задовољан? Даље не бих коментарисао. Сви смо тога свеси и примећујемо. Видим колико примећујете и колико сте упућени...по природи закључака се то дефинитивно види. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 ma sta ti znas kako je on orjentisan, ja recimo znam da se redovno pricescivao dok je bio u hagu, kao sto smo mogli da vidimo i nakon povratka u srbiju se da vidjeti u crkvi, to sto ti tesko neke njegove rijeci dozivljavas su fenomeni druge prirode.. .bitno da sebi dozvoljavas da ako neko nije "izuzetno hriscanski orjentisan" onda ti lici na antihrista, samo je problem sto nsii ti sam na forumu, ima nas kome to i smeta Dzaabe sto se on pricescivao kada mu je moto da se sveti.... covek koji otvoreno promovise osvetu ne zasluzuje takav orden... i los je za ckrvu. To sto neko ode na liturgiju, prekrsti se ne znaci da je neko ko je istaknuti veliki vernik koj izasluzuje neke posebne pohvale. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Solomon Kane, Bog je taj koji postavlja i smenjuje, On priziva i rukopolaze, ne brinimo jer DUH SVETI vodi i nasu SPC. Млађони, JESSY, Ламех and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука