Благовесник Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 @@Crveni Baron, И човек је ту, и његова слободна воља, али и Божије допуштење. Замисли како би било да је другачије... Crkva je Bogocovecansko telo. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 13, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Јасне су ствари: Одавно се већ о овоме прича, чинио је ствари недостојне Епископа (на пример штрајк глађу, отимање новца од свештеника и црквених општина), а изашло је и писмо о. Николаја које су управо објављивали они сајтови који сада бране Филарета. Има брдо писама незадовољног свештенства (и то не из села већ из градова) да се врши над њима класичан мобинг. Зар то није довољно за овакву одлуку? Мислим да није. Ништа од тога није довољно за смену. То не значи да је лепо било шта од тога радити. Јер то све то се о владици Филарету могло видети и пре избора за епископа. А ако им је приликом избора било небитно како ће управљати епархијом, не може ни сада бити битно. Изгледа да нам не ваља ако свештеници пливају у новцу, а исто тако и ако се жале да немају довљно. Мени је већи проблем у оним епархијама, где им је допуштено да се бахате, и разбацују са новцем, него где живе тешко, као и своји парохијани. Али ни једно ни друго не може бити разлог за смену. Ту би морали да буду веома јасни критеријуми. Они се знају из канона, али се они слабо читају и примењују. Или да се донесу нови канони, који ће се примењивати уместо оних које је "прегазило време". drakce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 13, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Едит: Ко је Мирослав Јовановић? Видим да је свештеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Јасне су ствари: Одавно се већ о овоме прича, чинио је ствари недостојне Епископа (на пример штрајк глађу, отимање новца од свештеника и црквених општина), а изашло је и писмо о. Николаја које су управо објављивали они сајтови који сада бране Филарета. Има брдо писама незадовољног свештенства (и то не из села већ из градова) да се врши над њима класичан мобинг. Зар то није довољно за овакву одлуку? PA onda je dovoljno i da se episkop Grigorije na isti nacin smeni jer isto postoje dosta prica vezano za njegovu eparhiju,proneveru novca,podizanje velikog novca u kreditima eparhije,surovanje sa politicarima, promovisanje u politickom smislu kroz politicke emisije,takodje postoji nezadovoljstvo pojedinaca i da ne idem u rekla kazala price naroda u toj eparhiji o tome sta se jos radi... O smenjivanju zbog strajka gladju pre skoro 10 godina da ne pricam,dobro da ne nadjemo tom logikom za episkopa Andreja Cilerdzica sta je radio pre 10 godina pa da kazemo eto to je razlog za neku smenu. Ako cemo istim arsinima onda bi za skoro svakog (ne svakog,skoro svakog) episkopa mogli pronaci ovakve rupe u eparhiji koje bi bile dovoljno za smenu. Da li je episkop nepogresiv? da li ima gresaka ili je bezgresan? pa naravno da nije nepogresiv i naravno da sigurno u upravljanju eparhijom ima dosta propusta i to ne vazi samo za episkopa Filareta nego i sve ostale od a do s,ali je problem sto arsini bi u slucaju da je ova vest tacna pokazali razliciti i da sto za jednog vazi za drugog ne vazi,a to je opasno stanje u crkvi. To vodi ka raskolu,pojavljivanju razlicitih frakcija,grupacija,smlacivanju vernog naroda i svemu ostalom. Ja bi i dalje da se mi rukovodimo patrijarhom Pavlom koji znamo kako je vodio crkvu i koja je sa svim manama svojih episkopa ipak bila vezivno tkivo. drakce је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 @@Crveni Baron, Немој да будеш као монофизити- само Бог. И човек је ту, и његова слободна воља, али и Божије допуштење. Замисли како би било да је другачије... Tako je, to jejereticki, da budemo kao monofiziti, bolje i ovako nego da nam stanje u Crkvi bude kao kod njih. Boze sacuvaj. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ја би волео да Црква некога смени искључиво из Црквених разлога, где не сме бити ни трунке сумње у то , да постоје ванцрквене интересне сфере за такав чин. И да додам, разлози, морају бити потпуно јавни и лако доступни свима. Без тога Црква није цело Тело. Иначе ја сам давно прихватио и почео да живим по речима,: И оно што је тајно у мраку сакривено сазнаће се. А истинска светлост и транспарентност, без унутар Црквених тајни и јесте: Град који на гори стоји не може се сакрити. Црква мора бити у свом раду доступна свима, јер није институција, него је Жива Реч, Логос, који нам се коначно оваплотио и постао видљив и потпуно подобан нама, односно исправније речено ми Њему Zoran Đurović, Mилена КШ, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Грешни Милоје је изопштен из Цркве, из оне Цркве у којој ми живимо, једне једине! Шта год он ради или буде урадио у оваквом статусу је безвредно. Izopšten je iz političkih razloga. Čovek je delatni hrišśanin, a bezvredan je samo ljudima koji imaju "sinod" umesto srca. Аурор, feeble, drakce and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Izopšten je iz političkih razloga. Čovek je delatni hrišśanin, a bezvredan je samo ljudima koji imaju "sinod" umesto srca. Ja se, lomim, da li da se slazem sa tobom.. ono.. i janiti su "delatni hriscani" ali promovisu nepravoslavno ucenje.. pa tako nekako i gresni miloje. Ламех је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 A zasto je smenjen, zna li se? Ili ce Srbi gatati u pasulj da saznaju razlog ili razloge? I ko ga je postavio? I zasto ga je postavio ako ne valja? drakce је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Izopšten je iz političkih razloga. Čovek je delatni hrišśanin, a bezvredan je samo ljudima koji imaju "sinod" umesto srca. Ovo je sa njegove slike: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Izopšten je iz političkih razloga. Čovek je delatni hrišśanin, a bezvredan je samo ljudima koji imaju "sinod" umesto srca. Čuo sam da je mučenik bio izbačen i iz Komunističke partije... Ne znam da li je iko u istoriji bio izbačen iz komunjarske partije i ekskomuniciran iz Crkve. Плутон, Crveni Baron, александар живаљев and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Ima li neka zvanicna potvrda ovog smenjivanja ili su Novosti jedini izvor? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 http://www.radiomileseva.rs Evo jedini link na sajtu SPC za Milesevsku Eparhiju ... Imaju super muziku ... Preporucujem slusanje svima, prijatno ce se iznenaditi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drakce Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Вест је тачна, све док се не објави деманти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука