Jump to content

Бежање на село да би се побегло од суровог капитализма, у коме се само ради

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Zavisi sa kim pricas. Ako razgovaras sa osobom koja ima zdrav odnos prema zivotu, ima tu zivotnu radost i energiju itd. onda zivot jeste lep i rad jeste kreativnost. Sa druge strane, mnogi ljudi od zivota ocekuju da im se sve samo resi, da im neki "mama i tata" u raznim inkarnacijama obezbede med i mleko, onda ih treba podsetiti da treba f--- da odrastu i preuzmu odgovornost za svoj zivot. Sto jeste tesko i nekad nenormalno bolno, ali je ujedno lepo i kreativno.

Problem u Srbiji je to sto retko ko moze da radi poso koji voli osim ako ne volis daa sedis na salteru, vozis taksi, sluzis po kaficima..

eto ja volim preduzetnistvo i u te vode sam se odenuo.. ali mnogo losije zivim od ovih sto rade po kaficima (trenutno)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Bice bolje brate, samo ne treba padati u ocajanje i bezvoljnost.

Ljudi obicno precenjuju sta mogu da postignu za jedan dan, ali mnogo potcenjuju sta mogu za godinu, pet ili deset. Samo ako si uporan i ne odustajes. Cak i u Srbiji.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пољопривредници сутра блокирају путеве.

Пољопривредници траже од Владе Србије и Републичких робних резерви хитан откуп вишка товљеника свиња по цени од 185 динара за килограм са ПДВ-м, интервентни откуп млека и забрану увоза меса и месних производа и млека и млечних прерађевина до краја 2015. године.

Au kakvo je to ludilo...  :0222_shocked:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Читам све ово и размишљам...

Истина је да се данас село много идеализује и некако врло неозбиљно прилази тој причи - живот на селу.

Ја сам са села и отишао сам од куће јер је просто тако било мудрије. Волим своје село и волео бих да постоји шанса да се вратим, али нажалост, шанса за сада је да одем кући, кобајаги нешто радуцкам, огрубим, постанем киван на систем и још се дохватим интернета... Па само да ме човек заобиђе.

Са друге стране живим сада у граду, не живим лоше, радим као коњ, и нисам незадовољан, међутим, ја и поред свега овога што имам не смем ни да помишљам да имам свој стан.. Дакле, постанар сам. Ако се и деси да узмем кредит, мој живот више неће бити исти. Почеће страхови од немања посла, од отказа, можда изгубим и оно мало достојанства и пристанем на решења која ми не пријају.

Е ту је по мени највећа разлика - у граде те држе у шаци и кад тад мораш да ђускаш онако како ди џеј нареди, а са друге стране, кућа у селу, моја, са свим осталим стварима пропада... Односи пропадају. Оца нисам видео два и по месеца.. Јер имам "живот" у великом граду.

Не знам, нисам паметан. Понекад ми се чини да град ми сами плаћамо, а село се само по себи исплати, али авај, рекох ја и одох да се прошетам лепим улицама велеграда :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Читам све ово и размишљам...

Истина је да се данас село много идеализује и некако врло неозбиљно прилази тој причи - живот на селу.

Ја сам са села и отишао сам од куће јер је просто тако било мудрије. Волим своје село и волео бих да постоји шанса да се вратим, али нажалост, шанса за сада је да одем кући, кобајаги нешто радуцкам, огрубим, постанем киван на систем и још се дохватим интернета... Па само да ме човек заобиђе.

Са друге стране живим сада у граду, не живим лоше, радим као коњ, и нисам незадовољан, међутим, ја и поред свега овога што имам не смем ни да помишљам да имам свој стан.. Дакле, постанар сам. Ако се и деси да узмем кредит, мој живот више неће бити исти. Почеће страхови од немања посла, од отказа, можда изгубим и оно мало достојанства и пристанем на решења која ми не пријају.

Е ту је по мени највећа разлика - у граде те држе у шаци и кад тад мораш да ђускаш онако како ди џеј нареди, а са друге стране, кућа у селу, моја, са свим осталим стварима пропада... Односи пропадају. Оца нисам видео два и по месеца.. Јер имам "живот" у великом граду.

Не знам, нисам паметан. Понекад ми се чини да град ми сами плаћамо, а село се само по себи исплати, али авај, рекох ја и одох да се прошетам лепим улицама велеграда :)

Moj svet - stedi. Stan ti kosta 20 -30 000 evra.. to mozes ustediti za 5 godina.... ili makar veci deo toga a manji deo pozajmi....

recimo da bi skupio za 5 godina 15 000 evra, treb ti 3 000 evra da skupis po godini 3 000 /12 to je nesto oko 250 evr ustede mesecno.... ako ima platu recimo 800 evra.. 600 ti ostaje zaa tebe... 200 da ide u "stednju" za stan. E sad zavisi koliko ti je stan hitan. Bolje steiditi  i ulagati na vreme, nego pozajmljivati pa kupiti kad "zaatreba" kad se zenis sutra dan...

Ako sad placas recimo stan 200 evra, imas 400 evra za trosenje saa tim mozes da preguras mesec. Ti si 88 godiste dakle imas 26 godina.. do 35-te mozes ustedeti za stan bez problemaa... cak i manje od 200 evra od plate da odvjas.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

jesu ovi globalni moderatori filozofi...

Hvala!

Da li ti je sada lakse?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Moj svet - stedi. Stan ti kosta 20 -30 000 evra.. to mozes ustediti za 5 godina.... ili makar veci deo toga a manji deo pozajmi....

recimo da bi skupio za 5 godina 15 000 evra, treb ti 3 000 evra da skupis po godini 3 000 /12 to je nesto oko 250 evr ustede mesecno.... ako ima platu recimo 800 evra.. 600 ti ostaje zaa tebe... 200 da ide u "stednju" za stan. E sad zavisi koliko ti je stan hitan. Bolje steiditi  i ulagati na vreme, nego pozajmljivati pa kupiti kad "zaatreba" kad se zenis sutra dan...

Ako sad placas recimo stan 200 evra, imas 400 evra za trosenje saa tim mozes da preguras mesec. Ti si 88 godiste dakle imas 26 godina.. do 35-te mozes ustedeti za stan bez problemaa... cak i manje od 200 evra od plate da odvjas.

Hm, i meni to sve zvuci logicno kad dobijem platu, a onda ona samo nestane u procesu :D

Подели на овим сајтовима

On zbog ovoga ide na selo a ne da ore i kopa :D

I naravno da ce ovo biti vikend varijanta.

Какве везе има? Има новца, може му се и хоће тако нешто да има, пре свега због своје деце. Подржавам који год да су разлози. Имаш таквих људи колико хоћеш. Здраво је и ако је викендица у питању, да се мало промени средина и удахне свеж ваздух. Шта ту има лоше? Можда му временом дуне, па почне нешто и да обрађује, ко зна.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

За 9 година да се уштеди за стан?? :D Није Никола старлета да само капљу паре... Познајем људе који јако добро зарађују, програмери су, па ни њима није лако да реше стамбено питање.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

+ Nikola nema pojma kako da stedi. Potajno se nada kako ce njegova verna ljuba to vesto da cini za oboje :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

+ Nikola nema pojma kako da stedi. Potajno se nada kako ce njegova verna ljuba to vesto da cini za oboje :D

Навијамо за тебе да нађеш праву верну љубу. :)  До тада, не расипај се, знаш да нам сваке нове године кажу да је ово година штедње. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...