Jump to content

Бежање на село да би се побегло од суровог капитализма, у коме се само ради

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

А зашто је генерално лоше бити ”подстанар”, тј изнајмљивати стан/кућу?

To ti je rudiment starog vremena kada je na selu kuca znacila samostalnost, a nekih drugih opcija i nije bilo.

U savremeno doba samostalnost je nesto sasvim drugo.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Оће газда дизбаци напоље кад му се не свидиш. И да поскупи кирију кад поскупе крем бананице.

Па добро, нису баш сви такви. А и ако те избаци, нађеш нови стан. Ако повећа кирију, покушаш да нађеш нешто повољније. Наравно, подразумева се да се моје питање односи на ситуацију у којој релативно лепо зарађујеш. Не контам зашто је толико битно битни власник куће, уместо (рецимо) уложити у путовања или бизнис или шта год ти срце жели. У само две земље, од свих у којима сам био до сада, сам видео да људи много пате од тога - Србија и САД. Ето, бар у нечему смо слични.

Подели на овим сајтовима

+ Nikola nema pojma kako da stedi. Potajno se nada kako ce njegova verna ljuba to vesto da cini za oboje :D

Preporucujem da procitas: http://www.amazon.com/Cold-Hard-Truth-Women-Money/dp/1476734445

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Preporučujem da pogledaš:   :)

https://www.youtube.com/watch?v=8rMPea0lm9U   

У само две земље, од свих у којима сам био до сада, сам видео да људи много пате од тога - Србија и САД. Ето, бар у нечему смо слични.

Lepo je imati svoj corner of the universe...   :) 

Подели на овим сајтовима

А зашто је генерално лоше бити ”подстанар”, тј изнајмљивати стан/кућу?

Pa kako zasto? Prvo u Srbiji to nije regulisano kao na zapadu da mozes iznajmiti kucu stan i da mozes u njemu ziveti dok god si ziv i placati mesecnu rentu.

Drugo kad imas svoje i skucis se sve je lakse,prvo nije to bas lako ako ti vlasnik da otkaz preselis se,ako ti se ne svidja ovo ono tralala. Covek si pustis koren negde i jednostavno nije to bas tako lako.

Takodje ako ces dozivitno iznajmljivati kucu ili stan,sta ces kad dodjes i ako dodjes uopste u penziju i kad ne budes mozda mogao da izdvajas te pare,ovde ljudi ne mogu da odvoje pare za racune a gde je jos 200,300 eura za stan.

Mladjo sto se stana tice u Beogradu ti je nekih 1000 eura kvadrat,za 30.000 eura mozes kupiti jedino garsonjericu od 25 do 30kv.

I sto se opet tog tvog posla tice pravljenja ajvara i ostalog,drzava ako bi imao neku vecu proizvodnju  i sve vise te bilo na trzistu itekako znala da ti doaka i da ti zatrazi izvestaj tehnologa,sertifikate,dozvole raznorazne...jel razumes sad?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Lepo je imati svoj corner of the universe...   :)

Али је још лепше имати цео свет и бити слободан да једноставно одеш. Једино што бих купио, да имам брдо пара, је једно карипско острвце. :)

Подели на овим сајтовима

Али је још лепше имати цео свет и бити слободан да једноставно одеш. Једино што бих купио, да имам брдо пара, је једно карипско острвце. :)

Hope it happens, bro   :)

Подели на овим сајтовима

Hm, i meni to sve zvuci logicno kad dobijem platu, a onda ona samo nestane u procesu :D

Stednja je kao i sve drugo navika. Ko moze da posti - stednja je laganica. Kreni baby steps, od svake plate odvoj recimo nesto mal

26 godina x 10 kalorija, e brate dosta mu je 260 kalorija dnwevno, treba biti rentabilan ko kinez a ne rasipnik ko sunce, svi bi da budu ko bogovi to ti je...

Zato profit znaci odricanje i rizik. Sto si spremniji da se odrices i da rizikujes, to povecavas sebi sanse da profitiras.

Ko troskari - taj ce tesko da profitira. A i kad profitira, tesko ce da odrzi neko bogastvo.

o, paa postepeno povecavaj.

Dakle, kao i jezik, finasijski odgovorno ponasanje se vezb, trenira, uci, im svoja pravila i svoje navike koje moras da koristis stalno.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ко размишља о куповини стана, сад је прави тренутак. :)

"Građani, kupite stan u BG na vodi"

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=12&nav_id=967741

Сигурније ми делује ово. Сад, шта знам, не разумем се нешто у некретнине.

Подели на овим сајтовима

Па добро, нису баш сви такви. А и ако те избаци, нађеш нови стан. Ако повећа кирију, покушаш да нађеш нешто повољније. Наравно, подразумева се да се моје питање односи на ситуацију у којој релативно лепо зарађујеш. Не контам зашто је толико битно битни власник куће, уместо (рецимо) уложити у путовања или бизнис или шта год ти срце жели. У само две земље, од свих у којима сам био до сада, сам видео да људи много пате од тога - Србија и САД. Ето, бар у нечему смо слични.

Da bi mogao ovako da razmisljas, onda bi stvarno trebalo da mnogo zaradjujes.

Sa druge strane, mozda sam komformista. A i cinjenica je da kod nas iznaljivanje stanova nije uopste jeftino (kao i sve ostalo pritom) u odnosu na druge cene. Recimo u Becu (nije bas da mozemo da poredimo, ali ajde) drzava nudi svoje stanove po jako pristojnim cenama za njihov dzep, gde si kao stanar zaista siguran. To Beograd, a ni ostatak Srbije ne nudi, osim ako nisi iznajmio penthouse i placas ga jedno 1500e...

A nas covek em mora da izdvoji oko 300 minimum (stan + racuni), pa da ima i 1000e platu, ovo nije povoljno. Sta ako odluci da dokupi neki komad namestaja?

I na kraju - sta ako ostane bez posla, ko ga stiti od momentalnog izbacivanja iz stana?!

Ja recimo mogu da se vratim kuci, a onda ukapiram da mi je kuca propala jer sam svoj novac ulagao u neki tudji prostor i na kraju ostao bez njega. A cak sam i srecan sto imam kucu, pa tako i gde bih se mogao vratiti u slucaju da..

E zato je prednost imati nesto svoje.

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Da bi mogao ovako da razmisljas, onda bi stvarno trebalo da mnogo zaradjujes.

Sa druge strane, mozda sam komformista. A i cinjenica je da kod nas iznaljivanje stanova nije uopste jeftino (kao i sve ostalo pritom) u odnosu na druge cene. Recimo u Becu (nije bas da mozemo da poredimo, ali ajde) drzava nudi svoje stanove po jako pristojnim cenama za njihov dzep, gde si kao stanar zaista siguran. To Beograd, a ni ostatak Srbije ne nudi, osim ako nisi iznajmio penthouse i placas ga jedno 1500e...

A nas covek em mora da izdvoji oko 300 minimum (stan + racuni), pa da ima i 1000e platu, ovo nije povoljno. Sta ako odluci da dokupi neki komad namestaja?

I na kraju - sta ako ostane bez posla, ko ga stiti od momentalnog izbacivanja iz stana?!

Ja recimo mogu da se vratim kuci, a onda ukapiram da mi je kuca propala jer sam svoj novac ulagao u neki tudji prostor i na kraju ostao bez njega. A cak sam i srecan sto imam kucu, pa tako i gde bih se mogao vratiti u slucaju da..

E zato je prednost imati nesto svoje.

Pa svi ljudi, ogromna vecina, provedu zivot u gradjenju svoje kuce ...

Da liu kao kod nas ili na zapadu sa kreditom koji posle otplacuju 25-30 godiuna sve jedno ..

A ko ti kaze da ne treba kucu imati reci i ti njemu da mu ne trebaju kola jer ima gradski bus i taksi ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само кратка опаска на ово ван теме. Где би Београду био крај да има нормалан јавни (масовни) превоз, ихааааај... :)

Pa imajhu ga ostali evropski gradovi a opet svaka kuca ima barem 2 auta...

Подели на овим сајтовима

Што је наравно глупост и иживљавање. То је моје мишљење. Ако неки град има развијен и оптималан систем јавног масовног превоза шта ће ми ауто ако сам становник тог града? Ако хоћу на излет или викенд негде ван, изнајмим брате ауто на два дана и ћао. Мислим ја сам ту мало екстравагантан за српске услове у којима је немати ауто катастрофа. За мене су бицикл и јавни превоз мајка Мара. Ево ти пример, Шабац је град потпуно раван што се каже, Мачва, нема горе-доле, а врви од аутомобила, гужве су лудачке, не можеш да возиш брже од 30 ко у Маратонцима :), паркин са обе стране улица, улице тесне, тотално лудило. А град толики да га пешке за 45мин пређеш са краја на крај.

Pa sta ce ti i sporet onda? Skuvas rucak kod komsije ...odes u restoran ..

Ni bicikl ti ne treba, dosta su 2.-3 na jednu zgradu ...

I onda dodje komunizammmmmm ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...