Jump to content

Бежање на село да би се побегло од суровог капитализма, у коме се само ради

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Е јест ти поређење. 

Pa jeste malo poredjenje van centra ali u sustini je sliucno. Zasto bi posedovanje kola u gradu sa razvijenim javnim prevozom bilo manje neobicno od posedovanja kuhinje u gradu sa gomilom restorana?

Ne samo sporet vec celu kuhinju i prostoriju stana mislim?

Znas li koliko to kosta? 10-15 kvadrata, plus namestaj, plus troskovi ...plus moras da kuvas celoga zivota ..

Hocu da kazem da je ljudska potreba za nezavisnoscu ono sto cini da covek ima svoju kucu, svoj auto, svoj bicikl ... bez obzira na javni prevoiz , restorane i stanove za iznajmljivanje ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ко размишља о куповини стана, сад је прави тренутак. :)

"Građani, kupite stan u BG na vodi"

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=12&nav_id=967741

Koji ce mi stan u Beogradu na vodu, kada imam kucu u Krusevcu  na Rasini?!

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hocu da kazem da je ljudska potreba za nezavisnoscu ono sto cini da covek ima svoju kucu, svoj auto, svoj bicikl ... bez obzira na javni prevoiz , restorane i stanove za iznajmljivanje ..

Da ti aminujem komplet post jer je dobar? Ali tesko...  zato ne podrzavas to da covek bude nezavistan po pitanju svojih para i odluka, vec da placas - kolektivno (na silu) a ne nezavisno da odlucujes.... dajes pravo drugima da odlucuju na racun mojih i tvojih para samo zato jer su "vecina" ...

Подели на овим сајтовима

Da bi mogao ovako da razmisljas, onda bi stvarno trebalo da mnogo zaradjujes.

Sa druge strane, mozda sam komformista. A i cinjenica je da kod nas iznaljivanje stanova nije uopste jeftino (kao i sve ostalo pritom) u odnosu na druge cene. Recimo u Becu (nije bas da mozemo da poredimo, ali ajde) drzava nudi svoje stanove po jako pristojnim cenama za njihov dzep, gde si kao stanar zaista siguran. To Beograd, a ni ostatak Srbije ne nudi, osim ako nisi iznajmio penthouse i placas ga jedno 1500e...

Da li si svestan da ti razliku u ceni placaju gradjani beca kroz poroze? Treba dakle biti svestan da ti drugi ljudi placaju taj "jeftiniji" stan... pa ako si ti miran sa tim, super, ja ne bih bio.... da kupujem nesto jeftinije jer ga je neko drugi platio.

Подели на овим сајтовима

Da li si svestan da ti razliku u ceni placaju gradjani beca kroz poroze? Treba dakle biti svestan da ti drugi ljudi placaju taj "jeftiniji" stan... pa ako si ti miran sa tim, super, ja ne bih bio.... da kupujem nesto jeftinije jer ga je neko drugi platio.

E ajde i ti ne pricaj bajke. Sigurno je da vise placaju poreze, ali da isti novac dajemo proporcionalno i mi i oni za osnovne zivotne uslove prosto nije istina. Dakle, porezi su jaci, ali su im jace i mogucnosti za ustedjevinu. U BG nije to moguce. Mislim, sad i ja lupam, jeste, ali trebalo bi da zaradjujes bar 1500e, placas stan 300, a ostalo raspodeljujes. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

p.s. Nisu svi stanovi, zapravo nije vecina, od 300e u BG komotni za 4oroclanu porodicu. Sto zbog opremljenosti, sto zbog  velicine stana. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Izracunaj ti kolika stasnarina treba da bude da bi se kroz 50 godina ( amortizacija ) otplatio stan o zaradilo na njemu? Uracunaj u troskove i kamatu na novac ulozen u kupovinu stana.

Nista nikoga ne kosta u Austriji samo sto drzavi nije zinulo dupe na profit vec gleda kako da ljudi pristojno zive jer drzava nije niko drugi do ti ljudi u stanovima ..

Подели на овим сајтовима

Проценат власника кућа у укупној популацији:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate

Очекивало би се да, што је земља развијенија, то већи проценат има кућу. Заправо, није уопште тако. 

Подели на овим сајтовима

Проценат власника кућа у укупној популацији:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate

Очекивало би се да, што је земља развијенија, то већи проценат има кућу. Заправо, није уопште тако. 

Samo sto ne znas za podatak da iz drzavnog stana u Italiji recimo, nema sansi da budes izbacen a uz put i deca nasledjuju stanarsko pravo ... nesto slicno kao kod nas sto je bilo ..

Tako da ti ta lista malo sta pokazuje ako nemas potpune infirmacije ...

Ovi u italiji su house owner itekako iako stan nisu kupili ..

Ili se ova lista odnosi iskljucivo na kuce a ne i na stanove ...

Подели на овим сајтовима

Bas sam pricala sa prijateljicom: cini mi se da ima para tamo gde se proizvodi/usluzuje ono najnepotrebnije za zivot, tipa, pravljenje onih vestackih noktiju, frizeraji za kerove takodje imaju dosta posla.

Inace, svidja mi se politikologija i msm da bi mi "lezalo" da budem narodni poslanik.

Gledam, obicno sedi 3 i po coveka, znaci, ne moras da dolazis na posao i tako to...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Pa ja nikad ne bi kupio stan u onom mirisljavom Beogradu, d`izvinete. Bolje je kupiti kucicu u nekom selu, gore - Banovci, Belegis, pa to lepo urediti i napraviti prijatan zivot. Mada opet treba odgovarajuci posao, auto itd.

Kod Amera skoro niko ne zivi "u gradu" kao kod nas, svi se guraju u predgradja koja su super uredjena i cista. Mada to ni u kom slucaju nisu "sela", da ne bude zabune.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kod Amera skoro niko ne zivi "u gradu" kao kod nas, svi se guraju u predgradja koja su super uredjena i cista. Mada to ni u kom slucaju nisu "sela", da ne bude zabune.

Jedino što ta predgrađa nisu prilagođena za šetnju, što je ogroman problem.

Подели на овим сајтовима

Наравно да му се свиђа.

И како ја сад да убедим своје окружење у ту причу кад су они сви у америчким филмовима видели да се живи ван града а да се у град путује само на посао, и што каже Барон хоће сви по два аута, и то оно мушко-женска варијанта аута :) Срби заправо више желе и живе "амерички сан" од Амера :)

Шалу на страну, то је будућност. Све је практично на страни приче коју чика заступа.

Ne znam, ja znam da Grizli dok je bio ovde ziveo neki pakao, a tamo ... u odnosu na ovde zivi san.. doduse samo zivi normalan zivot.... radi posteno i zaradjuje koliko radi..... i radi ono sto mu prija...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...