зеленизуб Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Fora je, valjda, u tome sto si sam. Niko ne moze da te odmeni (dok ti uradis nesto drugo sto je "iskrslo") + cekanje + komunikacija putem fona i mejlova. I, sto kaze Nikola, ne mozes da upadnes u kancelariju i izvrsis pritisak na nekoga da ti odradi to sto treba, nego dosta zavisis od tudje samodiscipline i od toga kako se neko snalazi u nepredvidjenim situacijama (jer opet tog nekog niko ne moze da odmeni, niti da mu pomogne kad je frka). Naravno, zavisi od posla... Добро, сад да не улазимо у то што си се сам и родио па ћеш ваљда и на исту фору сам и умрети итсл. индивидуалности, препозн'о сам Џуманџи у склопу речи овде и данак ка'целаријском амбијенту кроз "паразитски" глагол "(iz)vrsis pritisak". А већ сам 'вуда и пискар'о о тој препознатљивој "водимо обављање вршења" синтакси и како је боље да ти силни "вршиоци" своју услугу искажу правилније, јасније, краће – једним глаголом, притискао уместо "izvrsio pritisak"... јер природи нашег језика више одговара глаголски (вербални) него именички (номинални) стил, који "отежава и умртвљује израз". И ако је већ толико очигледно да нам је свест умртвљена фамозним ка'целаријским амбијентом, шта ли је тек с продуктивношћу? Да ли је у неку руку и она отежана? Не'м појма, можда и Tedtalks нешто из тога закључи па нам свима буде мало бистрије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 "паразитски" глагол Nesam skolovala. Никола Поповић, Juanito and зеленизуб је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Џу царе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Nesam skolovala. Разумем те, само нисам им'о времена. Глагол вршити назива се и „паразитски“ глагол, прочитао сам, јер самцијат ништа не значи па се мора допуњавати именицама: „вршити упис“, „вршити кување“ , „вршити осигурање“...? Откуд само толика љубав и обожавање према том „паразитском“ глаголу – вршити? Откуд?! Никад ми није било јасно! Можда многе подсећа на врх, врхунац знања, стручности, пословности..., и то би могли боље да знају они који употребљавају такве склопове речи. Или је по среди угледање на глаголе непотпуног значења: почети, морати..., којима је потребна допуна: морам читати, почео је радити...http://osvemupodlupom.blogspot.com/2014/11/12.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Sremac perfekcionista. Na šta bi ličilo da kažeš ušao sam u kancelariju i pritisnuo kolegu/inicu? Odmah bi se pomislilo "uza zid" ili da si stao na nogu. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Na šta bi ličilo da kažeš ušao sam u kancelariju i pritisnuo kolegu/inicu? Kontas moj trud. Pa, hvala. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Ignjatije Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Za koju godinu ćemo svi plakati za selom... Килер метиљавих попова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука