Jump to content

Бежање на село да би се побегло од суровог капитализма, у коме се само ради

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

Fora je, valjda, u tome sto si sam. Niko ne moze da te odmeni (dok ti uradis nesto drugo sto je "iskrslo") + cekanje + komunikacija putem fona i mejlova.

I, sto kaze Nikola, ne mozes da upadnes u kancelariju i izvrsis pritisak na nekoga da ti odradi to sto treba, nego dosta zavisis od tudje samodiscipline i od toga kako se neko snalazi u nepredvidjenim situacijama (jer opet tog nekog niko ne moze da odmeni, niti da mu pomogne kad je frka). Naravno, zavisi od posla...

Добро, сад да не улазимо у то што си се сам и родио па ћеш ваљда и на исту фору сам и умрети итсл. индивидуалности, препозн'о сам Џуманџи у склопу речи овде и данак ка'целаријском амбијенту кроз "паразитски" глагол "(iz)vrsis pritisak". А већ сам 'вуда и пискар'о о тој препознатљивој "водимо обављање вршења" синтакси и како је боље да ти силни "вршиоци" своју услугу искажу правилније, јасније, краће – једним глаголом, притискао уместо "izvrsio pritisak"... јер природи нашег језика више одговара глаголски (вербални) него именички (номинални) стил, који "отежава и умртвљује израз". И ако је већ толико очигледно да нам је свест умртвљена фамозним ка'целаријским амбијентом, шта ли је тек с продуктивношћу? Да ли је у неку руку и она отежана? Не'м појма, можда и Tedtalks нешто из тога закључи па нам свима буде мало бистрије.

Подели на овим сајтовима

Nesam skolovala. :(

Разумем те, само нисам им'о времена. :0212_rolleyes:

Глагол вршити назива се и „паразитски“ глагол, прочитао сам, јер самцијат ништа не значи па се мора допуњавати именицама: „вршити упис“, „вршити кување“ , „вршити осигурање“...? Откуд само толика љубав и обожавање према том „паразитском“ глаголу – вршити? Откуд?! Никад ми није било јасно! Можда многе подсећа на врх, врхунац знања, стручности, пословности..., и то би могли боље да знају они који употребљавају такве склопове речи. Или је по среди угледање на глаголе непотпуног значења: почети, морати..., којима је потребна допуна: морам читати, почео је радити...

http://osvemupodlupom.blogspot.com/2014/11/12.html

Подели на овим сајтовима

Sremac perfekcionista. :)

Na šta bi ličilo da kažeš ušao sam u kancelariju i pritisnuo kolegu/inicu? Odmah bi se pomislilo "uza zid" ili da si stao na nogu. :D

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...