Jump to content

Oduševljenje duhovnom literaturom kao izazov... Prva i/ili omiljena duhovna knjiga

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Одговори 152
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

????? ??????

Постављена слика

Takodje!

Mada.... Bila je druga?ija 'korica' (naslovna strana) tada...

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

"Сузе за свет"

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

А Ти мени "Добротољубље 1.том", јер у то доба се није могло скори нигде наћи.....

Па после редом.....до близу стотине...а можда и која више...

joooj:)

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Не могу да се сетим.

Мислим да сам прво прочитао црквени календар, па онда неки часопис, па тек онда неку апологетику, или катихизис, нем се сећам баш најбоље, давно је то било.

Знам да сам међу првима читао "нема лепше вере од Хришћанске" , катихизис , тумачење литургије, и сл.

А неке сам моро да преписујем или макар битне делове, јер их тада није било у продаји.

Калиста сам прочитао у цугу(за један дан) , једног лета то је било доста после тих првих књига, стајао сам у олтару када ми је књига допала шака и нисам изашао из олтара док је нисам прочитао.То је убедљиво најбрже прочитана књига у мом животу.

Подели на овим сајтовима

??? ??????????? ????? ???? ??? ??????????

?? ?? ???? ''??????? ? 365 ?????''. ???? ??? ???? 11,12 ???. ?????? ?? ??????...

??, ??????? ?? ???? ? 365 ?????, ??? 10 ?????? ?????? ?? ??? ?????.... 0442_feel

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

''Мисли о добру и злу''

Владика Николај Велимировић

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

У детињству  сам  дошла у додир  са  православним  календаром, црквено  издање,

који  је  увек  стајао  у  фијоци  великог  бакиног  креденца.

Када  бих  на  зимском  распусту  дошла  у  посету  баки  и  деди, данима  бих  читала

из  тог  календара,  дане,празнике,  поуке,  пијачне  дане  и  вашаре.

Календар  је  имао  и  римокатоличке  дане и  празнике,  што  ми је било  посебно  драго.

тако  сам  сазнала  да  је  мој  рођендан,  дан  посвећен  Светој  Цецилији.

Хвала  баки и  деди који  су  увек  имали тај  календар, који је био моја прва  православна,

али  и  хришћанска  књига. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...