Jump to content

Oduševljenje duhovnom literaturom kao izazov... Prva i/ili omiljena duhovna knjiga

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• 8 months later...
  • Одговори 152
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сан Пресвете Богородице и наравно календарче. :)

Затим Свето Евангелие по Јована, па Дејанија Апостолских, па чуда Пресвете Богородице, па поуке преподобног Кирила Пејчиновиќа - Тетовца...

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Biblija. :)))  Kad sam napokon naucila da citam sa razumevanjem,odlucila sam da citam samo velike knjige,najvece.... Ne znam sta mi je tada bilo. Nista zivo nisam razumela. Do Jevandjelja nikada nisam uspela da stignem,jer kako da preskacem tako vazne stvari.

Salim se,naravno.

Moji roditelji nikada nisu bili religiozni,ali sam uvek nailazila na neke casopise,moja Baba je to skupljala,kao i sve ostale stvari uostalom...

Prva knjiga - Misli o dobru i o zlu -Vladika Nikolaj .... 1. srednje.Mnogo mi se dopala.

Nije bitno koja je prva,vec koja je poslednja... 0703_read ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Како да не?! "Нема лепше вере од хришћанске" - еп.Данило Крстић и еп. Амфилохије Радовић

Odlično! To je bila i moja prva pravoslavna knjiga /uz "Sveto Pismo", naravno/  koju sam čitao, još sa šest-sedam godina.  

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Јеванђеље , то је била једина књига која је моја баба имала.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Dugo sam trazila nesto tada (pre 25 i vise godina) ceprkajuci i lutajuci od filozofije (malo) i psihologije (malo vise) do hinduizma i budizma... Pitanje (bes)misla me jako mucilo, u cetiri godine su mi tragicno nastradali rodjak, simpatija i drugarica iz klupe. Smisao se poceo nazirati u prostim Isusovim rijecima koje su osvojile moje srce.

Odmah nakon toga 'Molitve na jezeru' vl.Nikolaja su me dodatno opcinile i utvrdile na putu sledovanja Hristovom nauku. 

Подели на овим сајтовима

Јеванђеље , то је била једина књига која је моја баба имала.

i kod mene isto tako, jedina koju je baba imala i koju sam prvu procitala u osnovnoj skoli :) mala crno-crvena knjiga Novog Zaveta.

A sa krstenjem i ozbiljnim ulaskom u veru, prva knjiga je bila Jovan Sangajski, kroz kog sam i pocela da gledam Boga na pravoslavan nacin.

Подели на овим сајтовима

Imala sam nekih desetak godina kada mi je brat dao da čitam Pravoslavlje i protestantizam od Serafima Rouza...naravno ništa nisam razumela. Potom mi je dao lakšu literaturu Mladost i strasti...i tu nisam imala pojma o kakvim strastima se tu priča :) Na kraju sam pročitala Novi Zavet, Stari mi je bio malo gadan kad sam stigla do Lota i kćerki, pa sam tu prestala..pročitala sam ga mnogo kasnije. A posle sam pročitala i čitam dosta knjiga.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...