Jump to content

Америка постоји 239 година, а у рату је провела 222 године

Препоручена порука

On 14. 6. 2015. at 19:22, 'cloudking рече

Cinjenica je da danasnji moderan zivot u kome svakodnevno uzivamo ne bi postojao da nije bilo amerike.

У реду, не знам шта сам спомињао с тим у вези, ал' добро.

Bez obzira koliko ih mrzimo.

Не мрзим Америку, не знам одакле ти то.

Druga stvar je sto morate prestati sa crno- belim razmisljanjem. Amerika nije ni dobra ni zla...

Па ваљда сам испао шарен. :)  Да гледам црно-бело рекао бих да је баш супер ратовати и да нема ничег лепшег од тога да америчка деца бране своју земљу по Либији, Сирији, Косову, Ираку... И још бих додао да је све то у реду јер ће их сутра поштовати као ветеране.

Дакле, критикујем начин на који Војска С.А.Д. регрутује незреле младиће попут Мурамасе. И то не спомињем само зато јер је реч о Василију који је наш, одавде, па ми је њега жао, а њих тамо није. Искрено ми је жао и сваког америчког детета које сплетом лоших избора део свог живота проведе у бесмисленим ратовима. Такође ми је жао и сваке улице којом шета наоружан и сваке жене и детета које пред њим стрепе.

Ako kaxem da americi dugujemo dosta zbog mnogih danasnjih civilizacijskih tekovina to ne znaci da im oprastam spoljnopoliticka zverstva koja su cinili...

Слажем се. Допринос напретку цивилизације не оправдава рад на њеном урушавању.

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2015. at 20:07, Плутон рече
Дакле, критикујем начин на који Војска С.А.Д. регрутује незреле младиће попут Мурамасе. И то не спомињем само зато јер је реч о Василију који је наш, одавде, па ми је њега жао, а њих тамо није. Искрено ми је жао и сваког америчког детета које сплетом лоших избора део свог живота проведе у бесмисленим ратовима.

Ja nesto mislim da ti vojnici ne idu iz ubedjenja (kao Muramasa :)  ) vec iz finansijskih razloga. Zato ne zasluzuju nesto da se zali za njima.

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2015. at 20:14, feeble рече
Ja nesto mislim da ti vojnici ne idu iz ubedjenja (kao Muramasa  ) vec iz finansijskih razloga. Zato ne zasluzuju nesto da se zali za njima.

Како који, има их разних. То су углавном недовољно развијене личности које у животу бирају линију лакшег отпора. Не зна ни зашто ратује, ни за кога. Кад дође на одсуство, дете и куче не знају како да га заскоче од среће. Он гледа то своје дете знајући да је због њега неко друго спречено да одрасте, неко треће остало без ноге, руке итд. Увече легне, а подсвест му пред сан приказује зверства, крв, силовања...

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2015. at 19:47, Muramasa рече
Na Balkanu uglavnom živi stoka bez pameti i profiteri bez morala.

За разлику од Војске С.А.Д., непрофитне организације са строго поштованим етичким кодексима. Је л' уче то у тијем самурајским школама?

Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2015. at 20:49, Muramasa рече

Nisu to neprofitne, nego amaterske organizacije, mada bih ovo prvo doveo u pitanje.

Inače, samuraji su ratovali za teritoriju, za pirinač i za reputaciju. Isto kao i danas Amerikanci, tako da je to sasvim u skladu.

Видим да у аватару имаш чувеног снајперисту. Да ли си гледао филм о њему?

http://www.imdb.com/title/tt2179136/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@@Muramasa,

Имам једно питање. Да ли би волео да будеш сахрањен тако што ће твоје тело сместити у специјалну капсулу и лансирати, прво у орбиту, а онда другим ракетним погоном послати да упаднеш директно у Сунце?

Већ постоје сахране тако што бацају пепео - тј. посмртне остатке - у океан. Да ли мислиш да би било лепо да неко инвестира у сахране тако што ће умрле послати у Сунце?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2015. at 11:15, Muramasa рече

Zanimljivo poređenje. Da li veruješ da vredi ratovati za ovakve likove?

Апсолутно! Не само за њих већ и за водоинсталатере, тапетаре, каменоресце и цвећаре. Све су то наши држављани и браћа и волимо их. :)

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Да ли би волео ако је то могуће? С тим да мајка и отац могу бити Црква и Бог?

Да ли би волео љубав мајке и оца? Само ми то реци. Плиз.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Значи то си стварно мислио? Зар мислиш да је без смисла загрљај са мајком и оцем? Зар би ту могућност као начин вечног постојања одбацио?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2015. at 11:15, Muramasa рече
Zanimljivo poređenje. Da li veruješ da vredi ratovati za ovakve likove?

За њих двојицу никако не вреди ратовати . Али ако до рата и дође, они и онако не би били угрожени, какав год да је исход . Жртве рата би по обичају били невини , а за њих вреди ратовати .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...