Jump to content

Америка постоји 239 година, а у рату је провела 222 године

Препоручена порука

Да ли би волео ако је то могуће? С тим да мајка и отац могу бити Црква и Бог?

Да ли би волео љубав мајке и оца? Само ми то реци. Плиз.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Значи то си стварно мислио? Зар мислиш да је без смисла загрљај са мајком и оцем? Зар би ту могућност као начин вечног постојања одбацио?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo poređenje. Da li veruješ da vredi ratovati za ovakve likove?

За њих двојицу никако не вреди ратовати . Али ако до рата и дође, они и онако не би били угрожени, какав год да је исход . Жртве рата би по обичају били невини , а за њих вреди ратовати .

Подели на овим сајтовима

Ti isti nevini koji su glasali za ova go**a i ovu drzavu koja nam ne dozvoljava da posedujemo oruzje i da vezbamo u miru?

Има будала, истина , али шта је са онима који нису гласали или они који су били наивни ? Мислиш да ико сем оних полтрона на разноразним позицијама воли ову и овакву државу ? Па људи су и гласали за горепоменутог кловна јер су мислили да ће да промени нешто .

Подели на овим сајтовима

Da, samo bih izabrao nebice.

По новом закону о оружју, свако лице које подноси захтев за одобрење за набавку оружја, мораће да има лекарско уверење, и то на сваких пет година. Надам се - за тебе - да неће постављати оваква питања.

Иначе, од марта следеће године почиње се са применом новог закона. Ту спада и слободна продаја ваздушног оружја. Хоћеш ли искористити прилику да купиш неку добру ваздушару?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva logika. Dakle, ako ne želim večni život po hrišćanskim standardima, ja sam automatski poremećen, a ne neko ko veruje u zmije koje govore.

Мислио сам на слична питања, не баш таква. Имаш право.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Vrlo teško pitanje. Ne bih umeo da odgovorim.

Pazi, volim i ja Japan i njihovu kulturu i samuraje, ali tad ne bih stao na njihovu stranu jer ako gledamo uporedno njih i Amere, ovi drugi su barem tezili nekakvoj civilizaciji, dok su Japanci pravili haos po Kini i celoj Istocnoj Aziji sa svojom nacionalistickom ideologijom. Ameri jedino nisu trebali baciti atomske na Japan, ali su ih ovako civilizovali, naucili da ne osvajaju teritoriju jer nemaju gde pirinac da gaje, nego da usvoje kapitalizam pa da na trzistu kupuju pirinac od Kine, a njima davaju neke svoje izmosljotine. 

Подели на овим сајтовима

Nego, jel kod nas moze samostrel da se nabavi bez dozvole? Ja sam se uvek lozio na tu spravicu, to dok sam igrao Half Life, znao sam da ga prelazim celog samo sa samostrelom, ukljucim cheat i uzmem samostrel i rokam kombajne zaheftavajuci ih od zidove. 

Моћи ћеш то да купиш у слободној продаји од марта следеће године, с тим што за оружје са јаким тетивама натезне силе преко 450 N, после куповине мораш у року осам дана да поднесеш пријаву о потврди држања тог оружја. То би била Ц категорија, док слабије оружје од тога можеш такође да купиш уз личну карту али не мораш ништа да пријављујеш у МУП, а то значи Д категорија.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Занимљив текст из Блица:
(http://www.blic.rs/Vesti/Svet/570616/ZMAJ-OD-PAPIRA-Ako-neka-vojska-moze-da-pobedi-americku-to-je-ova-Ali-oni-to-ne-zele)

ZMAJ OD PAPIRA Ako neka vojska može da pobedi američku, to je ova. Ali, oni to ne žele

...

Prema godišnjem izveštaju američkog Ministarstva odbrane, "Kina nije svetska vojna sila, niti ima aspiracije da to i postane".

Međutim, nastavlja se u izveštaju, "to ne znači da Kina ne predstavlja pretnju po Sjedinjene Američke Države".

Povod za sastavljanje detaljnog izveštaja o kineskim vojnim kapacitetima je nedavni sukob dve zemlje u vodama Južnokineskog mora, gde Amerikanci "brane interese svojih saveznika od kineske agresije".

...

Ono što je najbitnija razlika između Kine i SAD jeste to što Kina nema aspiracije da se bori van svojih granica, dok Amerikanci ratuju širom planete već decenijama. Kinu zanima isključivo ono što se dešava unutar njenih granica.

Посљедња наведена реченица објаснила.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Један од могућих одговора зашто толико ратују је зато што у администрацији С.А.Д. раде озбиљни психијатријски случајеви којима је време мира једноставно досадно. Ту нема оне ратне грознице, оне ужурбаности, нема занимљивих извештаја са ратних подручја, војних трачева...

Џорџ Џ.В. Буш је чак хтео да поднесе оставку, није знао како да се носи са тим краткотрајним периодима мира.

Не само он, наравно. Овако Ленс Прајс, тадашњи директор комуникација у Блеровој партији описује овог Вучићевог пријатеља са јутарњих кафица.

“I couldn’t help feeling TB was rather relishing his first blooding as PM, sending the boys into action. Despite all the necessary stuff about taking action ‘with a heavy heart,’ I think he feels it is part of his coming of age as a leader.”

Чланак се завршава цитирањем Богатства Народа, Адама Смита.

In great empires the people who live in the capital, and in the provinces remote from the scene of action, feel, many of them, scarce any inconveniency from the war; but enjoy, at their ease, the amusement of reading in the newspapers the exploits of their own fleets and armies. … They are commonly dissatisfied with the return of peace, which puts an end to their amusement, and to a thousand visionary hopes of conquest and national glory from a longer continuance of the war.

Као пример за ову болест могу се узети и представници република СФРЈ током ратова деведесетих, који су се, ћаскајући уз виски, играли са војском, цивилима и територијама.

George H.W. Bush Was So Bored by Peace He Wanted to Quit

Подели на овим сајтовима

Ево још један психијатријски случај. Колико ова изјава опасно звучи...

Američki sekretar za odbranu Eš Karter rekao je da je američka vojska spremna da se suprostavi Rusiji i Kini kako bi zadržala aktuelni međunarodni poredak.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...