feeble Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Mogao bi brat Stanoje da se javi pa da obrazlozi ovo pisanje, jer se skoro niko ovde ne slaze sa tekstom. Moguce da je pisano iz ugla misionara, hoteci da kaze da ako cemo priznavati svetitelje svim hriscanima onda pravoslavna crkva nema potrebe da misionari (osim medju nekrstenim). To ja onako nagadjam, ali bilo bi dobro ako moze da se javi Stanoje na temu. Zoran Đurović and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Zoran Djurovic Sta vi oce mislite o ovim argumentima iznetim na pocetku teme? http://www.svedokverni.org/ne-moze-biti-mucenistva-van-pravoslavne-crkve/ Гришо, ево потанко сам на страници бистрио. И о. Никодим Милаш и св. Кипријан говоре да не могу бити мученицима названи они који су СВОЈЕВОЉНО НАПУСТИЛИ ЦРКВУ, и тамо пострадали макар и Христа ради, али као јеретици тврдоглаво остајући у заблуди.То је просто неадекватна паралела за ове људе, они се никад нису одрекли исправног учења јер га нису ни познавали. Дакле, потпуни промашај аргумената. Zoran Đurović and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Остаје ми нејасно ко су? Шта је то "стрници"? Је ли то нека од секти, зашто имају да су при Синоду? Појасни мало више, а онда ћу се осврнути на Лаод. и КК. Evo posto imate fejsbuk,to vam je ova stranica https://www.facebook.com/o.danil.sisojev?fref=ts Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Остаје ми нејасно ко су? Шта је то "стрници"? Је ли то нека од секти, зашто имају да су при Синоду? Појасни мало више, а онда ћу се осврнути на Лаод. и КК. "Стрници" је - "страници". Благослов је дао Митрополит Амфилохије. Ко су, пише на сајту: Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава. Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа. Мисионарски центар се налази у саставу Мисионарског одељења при Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве. Уредник интернет блога „Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ је Станоје Станковић. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Овде се помиње мисионар Станковић: http://www.spc.rs/sr/odrzhan_prvi_sastanak_misionarskog_odeljenja_spc Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ево да те последњи међу аввама приведе познању права. Наиме, SHADOWS OF THE LIGHT, писа: "Zar nije saborni um Crkve neke ljude najpre osudjivao neke kao jeretike pa ih kasnije proglasavao za Svece i mucenike"? Ти одговори: "Таквих случајева је било код римокатолика. Свету браћу Ћирила и Методија су прогласили за јеретике... Па Јованка Орлеанка, дуго времена вештица и јеретик па исто након много векова проглашена за светитељку". Ја, да бих дао пример за Сенке, наведох како је "Саборни ум" осудио Исповедника и Златоустог. Те примере сам навео, а има их још много, због тога што безобзирно лажеш како тога није било на Истоку него само код "римокатолика". Онда, зато што немаш дисциплиновану мисао, делирично помињеш како нешто подмећем, јер је тада "Рим био православан". Па зар је био "римокатолички" кад је осудио св. Браћу? Да ли знаш када су живели Кирил (не називај га по хрватском Ћирило) и Методије? На страну што ништа не знаш о динамикама из овог времена и због чега је дошла ова политичка осуда... Авва би ти саветовао да узмеш неког духовника из градске цркве, да се посветиш посту и покајању, јер ако наставиш у овом смеру, буди сигуран да ће те ђаво узети сасвим под своје и да онда никакав егзорцизам неће бити могућ. Постаћеш један дух са њиме. Већ се авва плаши да је мало касно за тебе - иначе не би хулио на православље које не познајеш и представљао се за експонента истог. Драги авво Зоране, када је у питању отпадање Рима од једне, свете, саборне и апостолске Цркве, тај период није био кратак и може се гледати и овако и онако, тумачити и овако и онако, мада ја мислим да сам био врло јасан. Ко добро познаје историју, знаће о чему причам. И знајте, где је права вера све се стигне поправити а за наше екуменисте се бојим да ће тек они постати истог духа са онима који чекају другог месију. Најгрешнији од свих православних верника се боји да је мало касно за такве - да они хуле и све мање су наши. А то што још увек такви имају благодат, нека се не заваравају, неће то тако вечно трајати. А да изван православља нема уласка у Царство Небеско, то потписујем и даље. Што сам имао рећи рекао сам, ова тема је стварно постала заморна. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Што сам имао рећи рекао сам, ова тема је стварно постала заморна. Фала Богу Zoran Đurović, Плутон, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Познати филозоф Ориген је, бар према писању Јевсевија Кесаријског, живот завршио од последица многог мучења (бичевања...). Свети оци Петог васељенског сабора посмртно због лажних учења предају Оригена проклетству. Исто понављају и оци Шестог васељенског сабора. Ел Џи, je л' си некад промислио зашто се тол'ко чекало да се Ориген „преда проклетству“? Је л' каква формалност спречавала да се то уради пре Петог васељенског сабора? Кирил (не називај га по хрватском Ћирило) Оче, разбијате са овим језичким доскочицама! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Драги авво Зоране, када је у питању отпадање Рима од једне, свете, саборне и апостолске Цркве, тај период није био кратак и може се гледати и овако и онако, тумачити и овако и онако, мада ја мислим да сам био врло јасан. Ко добро познаје историју, знаће о чему причам. И знајте, где је права вера све се стигне поправити а за наше екуменисте се бојим да ће тек они постати истог духа са онима који чекају другог месију. Најгрешнији од свих православних верника се боји да је мало касно за такве - да они хуле и све мање су наши. А то што још увек такви имају благодат, нека се не заваравају, неће то тако вечно трајати. А да изван православља нема уласка у Царство Небеско, то потписујем и даље. Што сам имао рећи рекао сам, ова тема је стварно постала заморна. Брате, био си јасан да су твоје процене свега потпуни промашај. Да се еуфемистички изразим. И заиста савет о. Зорна стоји - пост и покајање. И мани се поређења себе у односу на оне који нису у јединству са Православном Црквом. Бићеш усредсређенији на себе. Без тога, нема ни љубави према Богу и ближњем, ко год он био. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Драги авво Зоране, када је у питању отпадање Рима од једне, свете, саборне и апостолске Цркве, тај период није био кратак и може се гледати и овако и онако, тумачити и овако и онако, мада ја мислим да сам био врло јасан. Ко добро познаје историју, знаће о чему причам. И знајте, где је права вера све се стигне поправити а за наше екуменисте се бојим да ће тек они постати истог духа са онима који чекају другог месију. Најгрешнији од свих православних верника се боји да је мало касно за такве - да они хуле и све мање су наши. А то што још увек такви имају благодат, нека се не заваравају, неће то тако вечно трајати. А да изван православља нема уласка у Царство Небеско, то потписујем и даље. Што сам имао рећи рекао сам, ова тема је стварно постала заморна. Теби није јасно кад пропливаш? Подсетио си ме на оног несрећног бившег попа Славишу Лекића кога сам скоро малтретирао, јер сам јавно показао да лаже, а он уместо да одговори где је то Марадона критикује папу Франциска, он почиње да прича како се прави јагњећа чорба за Васкрс. Тако и код тебе нема: погрешио сам... Настављаш са депласираним причама које би било мучно побијати јер су једнако бесмислене као и оне које сам за пример дао. Немам намере да ти отварам очи. Рекао сам ти шта ти ваља чинити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ljudi koji su rodjeni u drugoj veri, nazalost ispastaju zbog greha svojih predaka koji su se u proslosti odrekli Hrista (ili odbili da Ga prihvate) i prihvatili drugu veru i zato su dalje od spasenja. To ne znaci da im Bog ne da u zivotu sansu da isprave svoju gresku i predju u pravu veru. Ајде ми молим те објасни мени скроз нелогично. Како Бог који је Љубав, створитељ свих људи, који је за све људе разапет и који жели да се сви људи спасу, спашава само оне који су у Православљу? Значи по теби је Он толико суров и неправедан да је толиким људима даровао живот а да им није послао оне који ће их увести у Православну веру, тј у једини пут за спасење? Значи огроман број људи по Амазонији, Пацифику, Африци... Бог је створио и одмах их предодредио за вечне муке јер нису били православни?! Тотално нелогично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Svaki pripadnik inoslavne crkve koji veruje u Hrista je u jednoj vrsti prelesti. Postradati za Hrista van Pravoslavne crkve nije isto. I sam djavo se moze prikazati u liku Hrista. Upravo zahvaljujuci necastivom danas postoji hiljade raznih crkava i svaka propoveda kako je spasenje samo kroz nju moguce. I iza ekumenistickog pokreta stoji necastivi koji pokusava jos vise da ponizi Hristovu Crkvu, kroz tzv. ujedinjenje. Gospod Isus Hristos je osnovao JEDNU Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, ne stotine njih. Svaka crkva koja je otpala od Hristove Crkve se odrekla Hrista i uvela ucenja koja je nametnuo sam necastivi. Npr. rimokatolicka crkva se od velikog raskola sve vise i vise degradirala uvodeci novotarije koje su dovele do apsurda - ucenja o nepogresivosti pape, da ne pominjem indulgencije i cistiliste. Koliko se ta crkva udaljila od Hrista mozemo videti i kroz istorijske primere zverstava koja su pocinjena u ime te crkve jos od krstaskih ratova, pa do ustaskog pogroma. Protestanti koji su se pobunili protiv rimokatolika, umesto da se kajanjem vrate pravoj Crkvi, napravili su jos veci raskol, osnivajuci svoju crkvu i uvodeci princip samo vere i samo pisma. Podsticanje da svako slobodno tumaci Bibliju, a ne Crkva Hristova je dovelo do jos vecih raskola unutar samih protestanata, tako da sad imamo hiljade protestantskih crkvi i sekti u celom svetu. Zar ne vidite u svemu tome delo necastivog? Sveti Duh NE obitava u drugim crkvama van Pravoslavne Crkve. Jedinstvo crkava je moguce samo kroz jednu Hristovu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, a ne kroz papizam, toleranciju, slobodu i druge ekumenisticke prevare. Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Само кад помислим на оног доброг самарићана, који долази по правилу увек после "попа" и опере крв са човека рањеника, да се Бог не постиди и каже како није нашао човека на земљиној кугли иако добро зна да јих је створио. Е па тај "поп" је изгледа загледао да ли рањеник има "крст око врата и књнигу Божјег закона у руци"... Реци брате ко ти је ближи? Ови мученици нису погрешили име Исуса Христа, за мене довољно... Мож рецимо и будиста, да "булазни" Светим Духом надахнуте речи.... (а ја их прочитао и створи се у мени нека љубав просто мирише на православље. Нијесмо ми схватили да је Црква Христос чим дискутујемо о овоме на овакакав начин. Жабе смо! Стефан Ђуричковић, Zoran Đurović and Ламех је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 а за наше екуменисте се бојим да ће тек они постати истог духа са онима који чекају другог месију. А то што још увек такви имају благодат, нека се не заваравају, неће то тако вечно трајати. Авво, ова појава ми је код њих увек била и остала фасцинантна - да виде унапред и знају шта ће бити... Стефан Ђуричковић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Sveti Duh NE obitava u drugim crkvama van Pravoslavne Crkve. Ко ти је то рекао? Погрешно учење нема благодат Светог Духа али види ти сам сада шта си написао..... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука