Гости Guest Написано Март 1, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Мени је "ок" ово што говори Ел Џи. Тему чита много људи, те ће и они сами увидети ко говори истину. Увидеће и који су аргументи које износе и једни и други, видеће се истинитост у речима и једних и других. Мени је као православном хришћанину драго да су вест о трагичној смрти Копта мученика објавили званични православни сајтови као што су Светигора, Беседа, Поуке... Они су за мене мученици који су живот свој положили само зато што су хришћани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 "И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја." Нека Господе, немој ти да се мучиш и да судиш, ми зилоти ћемо то боље. Ми најбоље знамо ко је мученик а ко не, и коме је шта у срцу, и коме си ти опростио и за кога пострадао. Ми све видимо, дао Бог интернет. Не квари нам мучеништво наше да пресуђујемо ко иде у Рај а ко не. Brother of Egyptian Christians Murdered by ISIS Prays for Killers Live on SAT-7: http://www.sat7usa.org/brother-prays Рекао бих да суде и они који их овде проглашавају мученицима. Није ли и то суђење? Твој текст апсолутно важи и овако: Нека Господе, немој ти да се мучиш и да судиш, ми зилоти екуменисти ћемо то боље. Ми најбоље знамо ко је мученик а ко не, и коме је шта у срцу, и коме си ти опростио и за кога пострадао. Ми све видимо, дао Бог интернет. Не квари нам мучеништво наше да пресуђујемо ко иде у Рај а ко не. Да ли су мученици, или не Господ зна, и ако буде желео, откриће нам. Чини се да нам је мало сопствених мученика, него би да прослављамо туђе мученике. Многи недужни римокатолици страдаше од руке православних, у последњем рату на територији бивше СФРЈ, па би онда поједини могли и њих прослављати. Сигурно је било побожних хрвата, који недужно страдаше од српске руке, осветничке, ето прилике да их неки прославе као хришћанске мученике, јер страдаше само зато што су римокатолици, а не православни. Злочина је било на свим странама, и недужних жртава. Али да ли су сви недужно страдали хришћани, хришћански мученици? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Meni bi bilo drago da se svi dobri ljudi, ljudi koji su stradali zbog svoje vere, bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost, odnosno svi koji su nastradali mucenickom smrcu samo zato sto su druge vere- nadju u carstvu Bozijem...pa ma gde to bilo. Ne osvrcem se ni na kanone ni na to sto kaze ovaj ili onaj sabor...jednostavno iz srca govorim. To mi je merodavno. ( A i u kanone i sabore se ne razumem, niti imam zelju a ni potrebu da se razumem, niti je koga briga razumem li se u to ili ne, znam sta je do mene da o tome vodim brigu, a kad pred Boga izadjem, ako to sto sam za zivota cinila, nije dovoljno da zasluzim da se nadjem u Carstvu Nebeskom, neka Bog cini sa mnom sta hoce, i onako je uvek volja Bozija) Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ми антиекуменисти јесмо за дијалог, љубав и јединство, али не по цену истине. Sad ne znam u čemu je razlika izmedju ekumenista i antiekumenista? Zoran Đurović, Deki992, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Рекао бих да суде и они који их овде проглашавају мученицима. Није ли и то суђење? Твој текст апсолутно важи и овако: Нека Господе, немој ти да се мучиш и да судиш, ми зилоти екуменисти ћемо то боље. Ми најбоље знамо ко је мученик а ко не, и коме је шта у срцу, и коме си ти опростио и за кога пострадао. Ми све видимо, дао Бог интернет. Не квари нам мучеништво наше да пресуђујемо ко иде у Рај а ко не. Да ли су мученици, или не Господ зна, и ако буде желео, откриће нам. Чини се да нам је мало сопствених мученика, него би да прослављамо туђе мученике. Многи недужни римокатолици страдаше од руке православних, у последњем рату на територији бивше СФРЈ, па би онда поједини могли и њих прослављати. Сигурно је било побожних хрвата, који недужно страдаше од српске руке, осветничке, ето прилике да их неки прославе као хришћанске мученике, јер страдаше само зато што су римокатолици, а не православни. Злочина је било на свим странама, и недужних жртава. Али да ли су сви недужно страдали хришћани, хришћански мученици? A ukrajinski pravoslavci nedužno stradali od ruskih pravoslavaca? A ruski pravoslavci nedužno stradali od ukrajinskih pravoslavaca? To su oboji i krvnici i žrtve? Ili ako nisu jedni mučenici onda ni ti drugi nisu krvnici? Ili su jedni više pravoslavni a drugi manje pravoslavni? Ili kako je to s tim u stvari kod vas? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 1, 2015 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ми антиекуменисти јесмо за дијалог, љубав и јединство, али не по цену истине. Прво дијалог у истини па онда љубави. Тако и треба да буде, с тим што једно друго не искључује. Ми смо ту НАЈПРЕ да сведочимо љубав, а у љубави и истину. Дакле, ако је то антиекуменизам онда сам ја потпуни антиекумениста. Никако нисам синкретиста (тј. мешања вера), већ искучиво да истинујемо у љубави. Да ли сам добро разумео ово што си написао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Овако: @ Ел Џи Брате, јел' ти то све нас паушално у исти кош? Значи, ако имаш личну примедбу на иједан мој став као екуменистички изволи изнеси. "Ако слагах докажи, а ако не - зашто ме бијеш?" Јесу ли мученички пострадали? Јесу! Јесу ли Христа ради страдали од муслимана? Јесу! Нико није рекао да су тиме заслужили да уђу у наше диптихе, али ТИ им не даш ни у наручје Христово! Ја верујем да хоће, ти веруј како хоћеш. Ако сам због тога екумениста алал ти твоје православље. @Ђорђе Р. Не можемо их ПРОСЛАВЉАТИ, али их можемо сматрати мученицима побогу. И да, сви недужно страдали хришћани ЈЕСУ пред Богом мученици. А како ће то Господ примити и разврставати, то само Он зна. У име Бога, немојте зарад формализма припадности укидати хришћанину мучеништво. Јел ти стварно верујеш да Бог АМА НИКОГ ван православља неће спасити??? Осврни се око себе, па размисли о онима који су иконе Божије а који никад нису ни срели православље, као ови печалбари. Бог хоће да се сви спасу, верујеш? А какав је тај твој Бог ако их је створио а знао је да се никад неће срести са православљем, унапред их отписао? А они га ипак исповедају као Бога и у смрти? Па онда су они већи и од таквог бога (намерно мало слово, јер то није Бог). Mirjam, Дијана., Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 др Никодима (Богослављевића): Jel to bese onaj sto je pricao kako ce treci svestki rat da pocne 2012,a da ce Hristos da dodje 2018. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Treba prvo da definisemo sta je Bog pa na osnovu toga da izvodimo zakljucke o bilo kojoj temi. Ovako laicki kada citam ovqkve diskusije, cini mi se kao da se govori o vise razlicitih bogova, sa razlicitim osobinama. Znaci, svaki stav, svaki citat prvo treba staviti u kontekst poimanja Boga, ako ga izvucemo zasebno iz celokupnog smisla, moze dobiti totalno suprotno znacenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Sad ne znam u čemu je razlika izmedju ekumenista i antiekumenista?Разлика из нашег угла не постоји, разлика је, што рече мали брат робот, у томе што нас неки виде као синкретисте. Верујем да нису добро прочитали ни аву Јустина који каже за себе да је екумениста, али само ако истинујемо у љубави. И томе дао једно потпуно ново име, да не би мешали са протестантским синкретистичким екуменизмом - ИКУМЕНИЗАМ.Дакле, ја смем слободно да тврдим да је на овом форуму огромна већина ИКУМЕНИСТА (од којих сам и ја), али да је већина теолошки неписмена да би знали разлику. Заиста је мали број оних који би се уједињавали без пардона и обзира... Морао сам, праштајте... Дејан је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Брате, јел' ти то све нас паушално у исти кош? Значи, ако имаш личну примедбу на иједан мој став као екуменистички изволи изнеси. "Ако слагах докажи, а ако не - зашто ме бијеш?" Јесу ли мученички пострадали? Јесу! Јесу ли Христа ради страдали од муслимана? Јесу! Нико није рекао да су тиме заслужили да уђу у наше диптихе, али ТИ им не даш ни у наручје Христово! Ја верујем да хоће, ти веруј како хоћеш. Ако сам због тога екумениста алал ти твоје православље Како ме овде спуцала реченица: И нећете стићи у све градове Израиља а Царство Божје ће већ доћи. Не морају Православни Израиљи све да уведу у Цркву и да буду у сваком гради на васцелој земљиној кугли. Црква наша је Христос а једини је Он који је свуда и све испуњава. Дух Свети дише где Он хоће. Mirjam, kordun, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Таквих случајева је било код римокатолика. Свету браћу Ћирила и Методија су прогласили за јеретике а ћирилицу за ђавољи изум, па после, након многих векова их је папа прогласио уз светог Венедикта за заштитнике Европе. Па Јованка Орлеанка, дуго времена вештица и јеретик па исто након много векова проглашена за светитељку. Заправо, Јованка Орлеанка је изјавила (парафразирам по сећању) када је осуђена да такву (лицемерној и грешној) цркви не припада, да верује у Христа... Она би се још могла на неки начин "прошверцати" међу мученике за Христа. Јованка Орлеанка је тежила правди и очито тражила праву Цркву Христову, а та је наша Православна црква. Саборна Источна православна црква је прогласила Максима Исповедника јеретиком, уточиште је налазио у Риму. Иста црква је прогнала Јована Златоустог, Рим га бранио. И, шта ћемо сад? Мали ли су ови свеци? Mилена КШ, Плутон, Paladije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ovi likovi.. tipa el dzi ...nzn kako da ih nazovem, ali recimo " antiekumenisti"..toliko odisu sektaskim mentalitetom da jednostavno mogu 'ladno da se svrstaju u isti kos sa Jehovinim svjedocima jer nema nikakve razlike po tvrdovratosti...jedna uskogrudnost..i ogranicenost..ali najvise pogadja sto takvi likovi misle da brane pravoslavlje... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Не можемо их ПРОСЛАВЉАТИ, али их можемо сматрати мученицима побогу. И да, сви недужно страдали хришћани ЈЕСУ пред Богом мученици. А како ће то Господ примити и разврставати, то само Он зна. У име Бога, немојте зарад формализма припадности укидати хришћанину мучеништво. Јел ти стварно верујеш да Бог АМА НИКОГ ван православља неће спасити??? Осврни се око себе, па размисли о онима који су иконе Божије а који никад нису ни срели православље, као ови печалбари. Бог хоће да се сви спасу, верујеш? А какав је тај твој Бог ако их је створио а знао јњ да се никад неће срести са православљем, унапред их отписао? А они га ипак исповедају као Бога и у смрти? Па онда су они већи и од таквог бога (намерно мало слово, јер то није Бог). Овде имамо две ствари, мучеништво, и спасење изван православља. О спасењу мислим да није наше да судимо, него на Господу. Ко ће где после васкрсења мртвих ми не можемо знати. Замо само да многи од оних који су чак и чуда чинили призивањем имена Господњег неће завршити у "рају". А сад како ће судити онима који за његово име нису чули, или су чули, али васпитани и одрасли где се то име на погрешан начин прослављало, то тек ми не можемо знати. А причати нешто о чему не знамо је мислим беспотребно. Мучеништво подразумева прослављење од стране цркве. Мученици су светитељи, заступници наши пред Господом. Дакле, питање није да ли се људи могу спасити ван цркве. Него, да ли може бити светитеља који нису чланови цркве. За ово сам сигурно да не може бити. То не значи да можда неки од њих неће бити ближи Господу, од нас самих. Светитељство подразумева заједништво у Чаши спасења, у Литургији. Ми са тим људима немамо такву заједницу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Мени се чини да тај Ел Џи је најобичнији провокатор који се овде забавља. Не верујем да неко може толико да буде отупљеног мозга, а ако би заиста тако мислио, онда је зрео за егзорцизам. Paladije, Ламех, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука