kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 спасењу. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем спасењу, као што су римокатолици од Другог ватиканског сабора. Ваљало би покренути тему о неким канонизацијама проведеним у новије време. За почетак треба почети с оном мађарског краља Стефана Првог, коју је провела Цариградска патријаршија. jel mozes da kazes kakva je to ideja Ламех је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ако се не смирите сви, оде тема под кључ Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 спасењу. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем спасењу, као што су римокатолици од Другог ватиканског сабора. Ваљало би покренути тему о неким канонизацијама проведеним у новије време. За почетак треба почети с оном мађарског краља Стефана Првог, коју је провела Цариградска патријаршија. Cek sad. Je l ti to sada sumnjas u odlike crkve i samim tim hulis na crkvu i svetitelje a vec si sam pisao o tome koliko je to strasno i opasno?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Знам ко је. Читао сам код оца Рафаила (Карелина) о "несторијанству" светог Исака. То је продукт каснијих несторијанских фалсификата. Митрополит Иларион (Алфејев) је на жалост допринео томе преводом таквих наводно светитељевих дела. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ако се не смирите сви, оде тема под кључ Sta fali ovoj temi? Niko nikoga tu ne provocira nego se vodi normalna diskusija. Tema je odlicna. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LazarG Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ово су људи рођени у том учењу. Нису они учинили раскол. За тебе би требали бити ближи него незнабошци. Под један - ти изгледа не знаш разлику између јереси и раскола, миксујеш их по вољи. Под два, ти си очигледно следбеник закона и канона, џаба саме Речи Христове... И под три - "каквим судом судите, тако ће вам се судити". А ти настави, они одоше пред Онога кога су исповедили. Разлика између цитирања правила и канона, и исповедања Христа животом - то су ти земља и Небо. Опит, брате, а не бубање... Bravo ! Шта рећи него ... секташки дух. На жалост и несрећу, у неким људима се дух секташтва одомаћио и осмелио - међу лаицима, свештеницима и епископима. А одомаћило се и „смирење“ и послушање у непознавању духа светих Отаца. Но границе Цркве ипак одређује Бог а не секташка свест и савест. Јер сваки онај који поверује и исповеди божанство Христово биће спашен ( Свети Силуан ); ови Новомученици повероваше и исповедише пред клање божанство Христово; и узе их Голубица Очева и уведе у пределе мученика; а коптска црква их унесе у диптих светих; слава Богу који не гледа на лице но на срце човечије. А шта рећи за мајке њихове; њима су децу поклали а нема ни лелека ни поклича; а код нас када те неко попреко погледа и лелек и поклич. Сви ми такви, први ја, можемо само да се постидимо пред мајкама Новомученика. Ево прилике за Екуменизам на делу: да их све хришћанске цркве унесу у диптихе светих Новомученика. П.С наши епископи још увек служе ПАРАСТОС патријарху Павлу а при том га сви називају светим?! Тужно, комично и иритантно. Где је Павле био за живота тамо је и по смрти - јер где је благо ваше онде ће бити и срце ваше. А где је благо коптских Новомученика виде цели свет, а да ли баш сви? Bravo! I jedno mi nije jasno. Zasto se ponasamo kao analiticari tragedija? To gde ce njihove duse zavrsiti ne odredjujemo ni mi, ni Sveto pismo, niti bilo koji zakon koji poznajemo ili cemo poznavati. Lako je procitati nesto i suditi na osnovu toga ... ostavimo ih da pocivaju u miru ... Драшко, Јанко, Zdravko Vokić and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ово је страшна хула на Цркву и светитеља. Несторијанац никада не би био канонизован, нарочито не у то доба. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем. Дедер ти мени, православни брате, објасни шта сам те питао?! Ко је Христос у којег ти верујеш? Који је однос природа у Христу? Шта значи то да је Христос из две природе, у две природе и две природе? Својим речима! Не копи - пејст. А у погледу преп. Исака Сиријског, Црква га сматра и прославља као светог. А да је јерархија Цркве где је он живео била несторијанска, којој је и он припадао, провери у црквеној историји. Да ли је у потпуности подржавао ставове тог учења, лично не знам. Друга ствар коју исто тако не познајеш јесте та да је у време преп. Исака та подељеност и паралелна структура јерархије није била у потпуности присутна. Него је било наизменце, час на катедру неког града дође јеретички епископ, час православни (из нашег угла гледања). А на избор епископа и на "гушење" јереси у Ниниви Византија није могла у то време да утиче, Дакле, било је присутно несторијанско учење, између осталог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ово су људи рођени у том учењу. Нису они учинили раскол. За тебе би требали бити ближи него незнабошци. Под један - ти изгледа не знаш разлику између јереси и раскола, миксујеш их по вољи. Под два, ти си очигледно следбеник закона и канона, џаба саме Речи Христове... И под три - "каквим судом судите, тако ће вам се судити". А ти настави, они одоше пред Онога кога су исповедили. Разлика између цитирања правила и канона, и исповедања Христа животом - то су ти земља и Небо. Опит, брате, а не бубање... tako je brate! Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ovaj text je totalni promašaj, autor je zanemario ono glavno, milost i ljubav Božiju prema nama... Gde su one reči Gospodnje "Duh diše gde hoće..." Драшко, Јанко, Zdravko Vokić and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Za mene su koptski mucenici svetitelji..ostvarili su svoju logosnost i hristolikost u potpunosti..a sta je receno i kako je receno na Laodikijskom saboru to je vec druga tema..i nevjerujem koliko su pojedini likovi ovde tvrdovrati kanonisti..ljudi moji pa svi smo stvoreni po obrazu i podobiju Bozijem…Duh dise gdje hoce..hocete li Duha staviti na parce hartije i zatvoriti knjigu da ne pobjegne? Милан Ракић, Mилена КШ and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Један оф топик: Када већ поменусмо св. Исака, да ли је доступно шта о њему на српском осим Подвижничког слова? Или бар на енглеском? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 A ovo je volja Oca koji me posla da od onog što mi dade ništa ne izgubim, nego da ga vaskrsnem u poslednji dan. 40 A ovo je volja Onog koji me posla da svaki koji vidi Sina i veruje Ga ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. Znaci nek im je vecna slava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ово је страшна хула на Цркву и светитеља. Несторијанац никада не би био канонизован, нарочито не у то доба. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем. Prijatelju, nemas ti pojma ko je bio Origen i koliko je on ucinio za Crkvu..koliko je bio ispred svog vremena..da si upola kao on ili svi mi da smo kao znameniti Origen sada bi bio raj na zemlji..drugo, vidim da ne znas sta je prava ljubav prema Bogu koliko Bog ljubi sve ljude..neka jos si zelen..mozda jednom tvoj Bog iz kanona da , da shvatis neke stvari.. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 На православном интернету се у протеклом периоду појавило мишљење да су Копти-монофизити, који су пострадали од руке припадника терористичке „Исламске државе“, пострадали за Христа, да њихово страдање представља мученички подвиг. Њихово зверско убиство (и то још пред камерама) изазива тугу, саосећање и саучешће у трагедији која је задесила и њих и њихове породице. Међутим, овај тужни догађај и осећања која се јављају, никако не могу бити повод за пренебрегавање онога што је учење Свете Цркве на ову тему. На жалост, ови људи нису били чланови Цркве и њихова смрт их није учинила члановима Царства Небеског. У питању није лични став или презир према људској трагедији, већ јасно учење Лаодикијског Сабора као и древног учитеља и Оца Цркве, Светог Кипријана Картагинског. Људи у Цркви се налазе пред избором – да ли ће, када чују учење Цркве, смирено прихватити и преклонити ум или ће остати упорни у свом мишљењу (на тај начин и ставу) да саборни ум Цркве греши. Треба бити опрезан да се не одбаци јасно сведочанство Духа Светога дато кроз учење Сабора и Светих Отаца, да неприхватањем тог учења не похулимо на Духа (Мт. 12:31). http://www.svedokverni.org/ne-moze-biti-mucenistva-van-pravoslavne-crkve/ Станоје, зна ли се ко је аутор овог текста? kordun and feeble је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ово је страшна хула на Цркву и светитеља. Несторијанац никада не би био канонизован, нарочито не у то доба. Nije Crkva pogresila, a ni Isak nije bio nestorijanac. Znas li koja Crkva ga je izrodila? Znas li ciji je episkop bio i u kojem gradu? Znas li kome je pripadao manastir u kojem je proveo dugi niz godina i upokojio se, ko su mu bili sapricasnici? E sad, oni nisu bili nestorijanci, a evo i dokaza: ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука