Ел Џи Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 ovde zapravo i nije problem poznavanja ispravnog učenja, nego pripadnosti odredjenoj crkvi. dakle nije tu problem dal su oni poznavali ispravno učenje, ne znamo ga ni ti ni ja, pa ni najboji teolozi ne mogu da znaju totalno ispravno, jer se i oni međusobno razilaze u nekim stavovima... ali ako bi nekog od nas ubili zbog hrista, moglibi nas kanonizuju, ne jer znamo ispravno učenje, nego jer smo deo pravoslavne crkve Овде лежи један део проблема: у непознавању Православља (Ортодоксије=Правоверја)! Други део проблема су они (екуменисти из наших редова) који релативизују Православље и шири границе икономије у бесконачност. Такви преузимају на себе део одговорности за пропаст јеретика јер тиме релативизују и њихову јерес и тие их утврђују у јереси. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 "Hajdete i proučite što znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva.“ (Mt 9,13) Pazi da te ne iznenadi kada ti oni budu sudili. Ugodno je iz fotelje mučenike slati u pakao. Pa zar to nije radila Katolicka Crkva?Kakvu je milost pokazivala Katolicka Crkva prema jereticima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Овде лежи један део проблема: у непознавању Православља (Ортодоксије=Правоверја)! Други део проблема су они (екуменисти из наших редова) који релативизују Православље и шири границе икономије у бесконачност. Такви преузимају на себе део одговорности за пропаст јеретика јер тиме релативизују и њихову јерес и тие их утврђују у јереси. E tu si u pravu. Problem je u nepoznavanju pravoslavlja. Ajde momak, poštedi nas i nauči nešto o svojoj veri pa onda dođi i piši. Драгана Милошевић, Стефан Ђуричковић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 ovde zapravo i nije problem poznavanja ispravnog učenja, nego pripadnosti odredjenoj crkvi. dakle nije tu problem dal su oni poznavali ispravno učenje, ne znamo ga ni ti ni ja, pa ni najboji teolozi ne mogu da znaju totalno ispravno, jer se i oni međusobno razilaze u nekim stavovima... ali ako bi nekog od nas ubili zbog hrista, moglibi nas kanonizuju, ne jer znamo ispravno učenje, nego jer smo deo pravoslavne crkve Нисам сигуран, да мученике Христа ради Црква не може прогласити као мученике..... Овде имам проблем у разумевању, јер сав циљ Православне Цркве јесте Христос а ови људи пострадаше имена његовог ради. Где могу ту наћи негирање да нису пострадали уједно и Цркве Христове ради? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Pa zar to nije radila Katolicka Crkva?Kakvu je milost pokazivala Katolicka Crkva prema jereticima? Pametnom dovoljno što rekoh. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 "Hajdete i proučite što znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva.“ (Mt 9,13) Pazi da te ne iznenadi kada ti oni budu sudili. Ugodno je iz fotelje mučenike slati u pakao. Треба прочитати и речи пре и после цитата. Шта пише: "12 Иисус же слышав рече им: не требуют здравии врача, но болящии: 13 шедше же научитеся, что есть: милости хощу, а не жертвы? не приидох бо призвати праведники, но грешники на покаяние." Грешнике (јеретике овде) треба звати на покајање. То је права жртва. Екуменисти се слабо жртвују. Када би се тако жртвовали, жртвовали би и своје позиције. Који су спремни на такву жртву, знају шта је права љубав. Љубав је не само дати живот, него се и бринути за спас нечије душе. Зато волим црквенословенски превод где се помиње душа: "12 Сия есть заповедь моя, да любите друг друга, якоже возлюбих вы: 13 болши сея любве никтоже имать, да кто душу свою положит за други своя." (Јован 15:12-13). Од мене доста на ову тему. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Овде имам проблем у разумевању, јер сав циљ Православне Цркве јесте Христос а ови људи пострадаше имена његовог ради. Где могу ту наћи негирање да нису пострадали уједно и Цркве Христове ради? Jeste hristos cilj, tj ostvarenje zajednice s njim... ali ipak oni ne mogu sa nama da učestvuju na liturgiji jer ne ispovedamo jednodušno s njima veru, tj oni su deo druge crkve, ne pravoslavne. tako da su oni postradali i za Hrista i crkvu, ali monofizitsku, ne pravoslavnu... kao što može biti neki mnogo dobar monah iz katoličke crkve, i može da ima blagodat kakvu oćeš, neće njega pravoslavna crkva da proglašava prepodobnim... nego katolička. što ne znači da on nije prepodoban i da neće biti u carstvu božijem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Jeste hristos cilj, tj ostvarenje zajednice s njim... ali ipak oni ne mogu sa nama da učestvuju na liturgiji jer ne ispovedamo jednodušno s njima veru, tj oni su deo druge crkve, ne pravoslavne. tako da su oni postradali i za Hrista i crkvu, ali monofizitsku, ne pravoslavnu... kao što može biti neki mnogo dobar monah iz katoličke crkve, i može da ima blagodat kakvu oćeš, neće njega pravoslavna crkva da proglašava prepodobnim... nego katolička. što ne znači da on nije prepodoban i da neće biti u carstvu božijem. Опет ми није јасно, да неко пострадавши крвљу својом Христа ради, уједно није пострадао и за Православну Христову Цркву. Је ли то регулисано канонима или догмом? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Је ли то регулисано канонима или догмом? Mislim da se dogmom ovakve stvari ne rešavaju, a verujem da postoji neki kanon, samo ja sad ne znam da ga navedem, ako neko zna neka navede... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Треба прочитати и речи пре и после цитата. Шта пише: "12 Иисус же слышав рече им: не требуют здравии врача, но болящии: 13 шедше же научитеся, что есть: милости хощу, а не жертвы? не приидох бо призвати праведники, но грешники на покаяние." Грешнике (јеретике овде) треба звати на покајање. То је права жртва. Екуменисти се слабо жртвују. Када би се тако жртвовали, жртвовали би и своје позиције. Који су спремни на такву жртву, знају шта је права љубав. Љубав је не само дати живот, него се и бринути за спас нечије душе. Зато волим црквенословенски превод где се помиње душа: "12 Сия есть заповедь моя, да любите друг друга, якоже возлюбих вы: 13 болши сея любве никтоже имать, да кто душу свою положит за други своя." (Јован 15:12-13). Од мене доста на ову тему. Vidiš, momak, da tačno - treba pročitati i ostalo, a to ostalo je govor farizejima i pismoznancima, "teškim" tradicionalistima, kojima je slovo zakona iznad svega a ljubavi nemaju ni malo. Ubrajaš se u pravednike, kao što su i farizeji činili, ali, gle jada - Pismo kaže: " Jahve s nebesa gleda na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman Boga da traži. No, svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro - nikoga nema." (Ps 14,2-3) Što će reći i ti si od onih - nikoga nema. Isus kada govori ovo citirano, govori da je došao sve da spasi jer su svi sagrešili i nema pravednih. I došao je da spasi one koji to priznaju. Oni koji se ne smatraju grešnicima nego pravednicima i uzimaju za pravo da drugima sude - neće biti spašeni jer im Isus i ne treba! A kako sad to?! Pa ti si propovedao pravoslavlje čisto k'o suza!! Pa zato što Isus za takve "pravednike" ima jedan odgovor na njihovo čuđenje: "Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'“ (Mt 7,22-23) Proveri u toj tvojoj ruskoj Bibliji, sasvim sam siguran da isto piše. Zoran Đurović, kordun, туриста and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Пострадали су крвљу имена Христовог ради а не ради учења одређене Цркве. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Познати Арије умире у највећим мукама, по црквеном предању по казни Божијој, а и он је веровао у Христа, али каквог? Да је Христос Син Божији али ипак створен од Бога. Страдали Копти такође верују у Христа, али каквог? У Христа који нема људску вољу, само божанску. Неки олако преносе модерни релативизам на верски план. Видиш батице, немаш појма!! Не верују они да он има једну вољу, него да има две природе у теорији, тј. да су обе присутне у Христу али да је људска она која своја својства и дејство препушта божанској. Другим речима (можда јасније) да је људска природа прилично пасивизирана и подвргнута божанској. Ово је онако ад хок и најкраће могуће о вери монофизита данас. А дедер нам ти сада напиши овде, не бацајући цитате, него својим речима, какво је то православно исповедање Христа? Шта значи да је Христос из две, у две и да је две природе?! Јок, онај муслиџа је требао да га пита: пријатељу, дедер прочитај халкидонски орос, или неко од Севирових исповедања па да ти отфикарим главу?! А можда је и дошао пред Христа па овај га питао да до танчина објасни како се то он оваплотио и да анатемише све од Диоскора па на овамо! verum est in beer, milan., Драшко and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Пострадали су крвљу имена Христовог ради а не ради учења одређене Цркве. Ma jasno je to, i s tim se slažem, i zato oni jesu mučenici Hristovi.Ali da bi se neko uvrstio u sinaksar svetih bitno je i kojoj je crkvi pripadao. Mučeništvo tih ljudi ističe ona crkva čiji su oni bili članovi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zdravko Vokić Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Жртвовање само по себи не може бити улазница у живот вјечни, јер кад би ми могли заслужити спасење, не би Господ плаћао цијену.Умирање са Христовим Именом на уснама заслужује наше дивљење, а Богу оставимо да суди по срцу ових људи. Драгана Милошевић, Zoran Đurović, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Жртвовање само по себи не може бити улазница у живот вјечни, јер кад би ми могли заслужити спасење, не би Господ плаћао цијену. Умирање са Христовим Именом на уснама заслужује наше дивљење, а Богу оставимо да суди по срцу ових људи. Pa naravno da će bog svima nama da sudi, i svetiteljima, ali to ne znači da zbog toga treba da izbacimo iz prakse proglašavanje nekog za svetitelja ili mučenika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука