Jump to content

Да ли Бог воли фудбал?  

21 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Бог воли фудбал?

• Да
      17
    • Не
      5

Препоручена порука

eh i vi ste mi navijači,

za svoj tim u startu kažete da je slabiji 1000000001010.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' />

Па знаш како, да је уместо Манчестера била екипа МИЛАНА, не верујем да би се смејао после меча.... 0102_laugh

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

eh i vi ste mi navijači,

za svoj tim u startu kažete da je slabiji womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' />

Па знаш како, да је уместо Манчестера била екипа МИЛАНА, не верујем да би се смејао после меча.... ;)

0212_rolleyes

greengrin greengrin

ili recimo ekipa Javora  greengrin

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Нема шта да се прича,ови "свемирци" су стварно најбољи тим,икад...

Али заиста, утакмица је била достојна два велика тима, није се стајало 90 мин, готово без фаулова,мислим само један картон,све је било врхунски... 0212_rolleyes

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Једини шут у оквир гола био је Рунијев погодак. А кажу да у просеку два шута на гол имају противници против садашње екипе Барселоне.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Једини шут у оквир гола био је Рунијев погодак. А кажу да у просеку два шута на гол имају противници против садашње екипе Барселоне.

0212_rolleyes Два шута у просеку? Много бре.... joooj И то вероватно из слободњака.

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

Нема шта да се прича,ови "свемирци" су стварно најбољи тим,икад...

Али заиста, утакмица је била достојна два велика тима, није се стајало 90 мин, готово без фаулова,мислим само један картон,све је било врхунски... joooj

0212_rolleyes

bila su dva zuta kartona ako se ne varam

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

NK-Hajduk-Split-logo.jpg

Идеја о оснивању настала је, у прашком кафићу У Флеку, од групе сплитских студената технике, који су студирали у Прагу: Фабијан Калитерна, Луцијан Стела, Иван Шакић, Вјекослав Иванишевић, после утакмице у којој су гледали утакмицу полуларних тамошњих клубова Спарте и Славије.

Клуб је основан у Сплиту 13. фебруара 1911. као Прво хрватско ногометно друштво у Далмацији. Оснивачи су били поменути студенти и Владимир Шоре. Први председник је био професор Круно Колумбатовић.

Кпупски успеси

-Првенство Краљевине СХС/Краљевине Југославије (2) 1927 и 1929.

-Првенство Бановине Хрватске (2) 1940/41.и 1941. Ово је правилније назвати Првенство Хрватског ногометног савеза, јер су у том првенству те године учествовали и сарајевски и суботички клубови.

-Првенство НР Хрватске (1) (то првенство је било квалификационо такмичење за улазак у Прву лигу Југославије) 1946.

-Првенство ФНР Југославије/СФР Југославије (7) 1950, 1952, 1954/55, 1970/71, 1973/74, 1974/75., 1978/79.

-Прва лига Хрватске (5) 1992., 1993/94., 1994/95., 2000/01., 2003/04. и 2004/05.

-Куп Маршала Тита (9) 1966/67., 1971/72., 1972/73., 1973/74., 1975/76. (играло се две сезоне!), 1976/77., 1983/84., 1986/87., 1990/91..

-Куп Хрватске (4) 1992/93., 1994/95., 1999/00., 2002/03.

-Суперкуп Хрватске (6)  1992., 1992/93., 1993/94., 1994/95., 2003/04., 2004/05.

СТАДИОН

Хајдук своје утакмице игра на Градском стадиону на Пољуду од 1979. Од 1911. до 1979. утакмице је играо на игралишту званом "Код старе Плинаре", где данас игра РК (Рагби клуб) Нада. Терен се изворно звао "Краљева њива". Откако је преселио на Пољуд, старо игралиште се у сплитском говору назива "Стари Плац" или "Старо Хајдуково". Стадион се налазио крај родилишта не би ли сваком новом Сплићанину то било прво што угледа. На северној трибини стадиона налазила се навијачка група Торцида, на њему је одиграно 3148 утакмица, пало 9542 голова и освојено 11 првенстава и 6 купова.

По мени највећи хрватски клуб и једини клуб који је могао да парира Звезди по популарности. Иако је данас проткан усташком идеологијом, Хајдук је увијек важио за клуб са љевичарским идејама, тако да је и сам Тито навијао за њих. За разлику од Динама и Партизана, клубова који су опстајали као обиљежје једног града и подсјетник на хрватски национализам (Динамо) и једног клуба који је покушао да у себи оживи југословенску идеју (Партизан), Звезда и Хајдук су били клубови за које су се навијачи лијепили, не првенствено због политичке већ због фудбалске идеје...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Каква је ово зафрканција хаххааххахха smej.gif smej.gif

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...