С.Војводић Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Помаже Бог! Хтео сам да Вас питам нешто: Каки крст (и ланац) се треба носити? Од злата или сребра или врста дрвета... Незнам одговор и хтео би да сазнам какав став СПС има. Поздрав, С.Војводић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Само нека је освештан па нека је и од мермера. Караконџула, С.Војводић, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 11:39, С.Војводић рече Незнам одговор и хтео би да сазнам какав став СПС има. Evo ovde program SPS ali mislim da nema nista o nosenju krsta Salim se, znam da je greska u pisanju, i slazem se sa ovim sto rece Nikolaj. С.Војводић, Караконџула, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.Војводић Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 11:48, НиколајСвесрпски рече Само нека је освештан па нека је и од мермера. Знаћи нема везе који материјал само да је освештан. Хвала Вам на одговор НиколајСвесрпски! On 29. 11. 2014. at 11:57, feeble рече Evo ovde program SPS ali mislim da nema nista o nosenju krsta Salim se, znam da je greska u pisanju, i slazem se sa ovim sto rece Nikolaj. Хехе, нисам видео! Треба да стоји СПЦ (Српска Православна Црква) а не СПС (Социјалистичка Партија Србије). Хвала Вам феббле! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 11:39, С.Војводић рече Каки крст (и ланац) се треба носити? Животни. Zero, Adelaida, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ништа испод 5 кила! ПС. Немојте ми замерити на овој слици. Било је јаче од мене. Ја иначе носим дрвени крстић на обичном канапу. Natasa., Аристарх, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 11:39, С.Војводић рече Помаже Бог! Хтео сам да Вас питам нешто: Каки крст (и ланац) се треба носити? Од злата или сребра или врста дрвета... Незнам одговор и хтео би да сазнам какав став СПС има. Поздрав, С.Војводић Бог ти помого! То "треба" ћемо под наводнике а можеш ако желиш. Прави је крст онај о коме Христ говори: Ако хоће ко за мном ићи, нека се одрекне себе, и узме крст свој и за мном иде. (Mт 16,24.) Paradoksologija, Zero, Ana B. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 11:48, НиколајСвесрпски рече Само нека је освештан па нека је и од мермера. Па није "освештаност" нека магија,па да крст онда има смисла?! Освештане свеће,календари,иконице,крстићи,бројанице...,или у преводу купујте код нас,маркетиншки трик... Зар је срамота имати крстић рецимо од неког сељака,који га је издубио са дрвета свог шумарка, а ми га купили на сеоском вашару? Zero, Veliki Marko, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 17:35, Зосима рече Па није "освештаност" нека магија,па да крст онда има смисла?! Освештане свеће,календари,иконице,крстићи,бројанице...,или у преводу купујте код нас,маркетиншки трик... Зар је срамота имати крстић рецимо од неког сељака,који га је издубио са дрвета свог шумарка, а ми га купили на сеоском вашару? Zosima je pravu, sramota je pobjeći od krsta, mislim onog pravog, ličnog u životu ili sići s njega a nije sramota nositi ga pa i kad nije osveštan ali ako može biti osveštan zašto ne bi bio, ni to onda nije protiv ničemu, ustvari, mnogima to duhovno pomaže. Krst ne treba kupovati ili praviti od nepriličnih materijala, danas ih ima svakakvih, najbolje od tih tradicionalnih i klasičnih: metal, drvo, kamen. Plastični, gumeni, nekakvi električni, svjetleći s diodama ili LED lampicama i sličnim besmislima, fosforcentni, šareni itd. kao iz cirkusa mi ne izgledaju mnogo dobri za nošenje i hrišćansku normalnu upotrebu. Kaludjerovic Sreten, Зосима, Аристарх and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 14:55, Milan023 рече Ништа испод 5 кила! ПС. Немојте ми замерити на овој слици. Било је јаче од мене. čovjek velike vjere, impozantne skoro bi se prema slici reklo, respect (komentar slike) Milan023 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 I sama sam imala istu dilemu, al krstic je Bozjim promislom mene pronasao, obican drveni. Kasnije sam imala i srebrni koji sam htela da osvestam u crkvi. Al kad sam otisla kod svestenika, rekao mi je da je svaki krst samim svojim oblikom osvestan i da nema potrebe da se specijalno osvestava. Sam Hrist ga je sobom osvestao. Inace, do sad, nosila sam i srebrni i od belog zlata i oba zavrsise u fioci i pokidanog lanca. I opet nosim drveni, taj koji mi je sam u ruku upao i on mi jeste najdrazi. Eto, moje iskustvo... Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока Икар Губелкијан, Kaludjerovic Sreten, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Онај горе мора да је велика схима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 14:55, Milan023 рече Ништа испод 5 кила! ПС. Немојте ми замерити на овој слици. Било је јаче од мене. Ја иначе носим дрвени крстић на обичном канапу. Причајте ви што год хоћете, али овај човјек поставља стандарде...једина мама овог стила је што овакав крст могу носити само искусни пливачи..или рониоци.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 On 29. 11. 2014. at 17:35, Зосима рече Па није "освештаност" нека магија,па да крст онда има смисла?! Освештане свеће,календари,иконице,крстићи,бројанице...,или у преводу купујте код нас,маркетиншки трик... Зар је срамота имати крстић рецимо од неког сељака,који га је издубио са дрвета свог шумарка, а ми га купили на сеоском вашару? Или ако смо сами издубили са дрвета где смо креативношћу показали љубав према крсту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/-patrijarh:-nema-sustinske-razlike-izmedju-pravoslavnog-i-katolickog-krsta_235590.html Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука