Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Ovde prekidam priču, osim ako ne bude nešto smisleni na repertoaru. Ja reko odprilike šta imah, a sad je opasnost od ulaska u sledeću omiljenu napravicu nepoštene retorike, nerviranja protivnika ne bi li se, prilikom nerviranja, dekoncentrisao pa tako mu se lakše slrušile premise pogrešnim postavkama - mislim vidim da si počeo da se nerviraš, a ja nemam potrebe da samo izgleda da sam u pravu :) Ajd uzdravlje! :)

Супер, сад лепо напиши рад, па га публикуј.... па користи исте форе у аргументовању... да видим докле ћеш да догурааш... :)

Пошто имаш толико квлитетне аргументе....ћао здраво...

Нормално да се нервирам, када злоупотребљаваш то што си поп, па се трудим да ти не враћм истим цинизмом који ти мени упућујеш....чисто из поштовања према твом статусу и теолошком знању....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Да ли је  грех родити дете ако се  зна ће бити са тешким поремећајем.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

inace raduje me cinjenica u ovoj anketi da ogromna vecina ljudi ne misli kao ti. sta mislis zasto je to tako, mozda jer je ogromna vecina glupa a ti pametan ili koje imas objasnjenje?

Аргументум ад популум. Исто ја могу да кажем, зашто већина људи не сматра абортус убиством у свету? Јел они глупи а ти си паметан?

п.с. у овој анкети, ја сам заокружио "не знам"....... тако да у сваком случају велика већина мисли супротно од мене, свако ко мисли да зна......

Подели на овим сајтовима

Супер, сад лепо напиши рад, па га публикуј.... па користи исте форе у аргументовању... да видим докле ћеш да догурааш... :)

Пошто имаш толико квлитетне аргументе....ћао здраво...

Нормално да се нервирам, када злоупотребљаваш то што си поп, па се трудим да ти не враћм истим цинизмом који ти мени упућујеш....чисто из поштовања према твом статусу и теолошком знању....

Oprosti Mlađoni, nije mi bila namera...ponekad bivši oficir iskoči iz mene... :takeoff:

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Oprosti Mlađoni, nije mi bila namera...ponekad bivši oficir iskoči iz mene... :takeoff:

Нема проблема. Опрости ти мени, васпитала ме улица.

Подели на овим сајтовима

Аргументум ад популум. Исто ја могу да кажем, зашто већина људи не сматра абортус убиством у свету? Јел они глупи а ти си паметан?

Не, наравно да већина овде није глупа, већина овде свој закључак базира на емотивно-религијском аргументу, а не на аргументованом-рационалном.

pazi na cemu god da smatraju ako nisu u pravu radi se o gluposti....

ja se tebi izvinjavam, znam da si strucan za sve zivo, za istoriju si veliki strucnjak pa kazes da su madjari porjeklom huni, veliki si teolog pa kazes da je sotona samo figura a ne konkretno bice, veliki si i patriota ali bi se odrekao svoje nacije ako ima previse debila u njoj, veliki si strucnjak i za abortuse, koliko si puta abortiro do sada vrag ga zna.

teski si i psiholog pa znas da licnost postoji i bez svijesti, al zivota nema bez licnosti

Подели на овим сајтовима

Nije to legitiman način, posebno ako se trudiš da vodiš pristojnu raspravu, to je pokušaj da se svođenjem tvrdnje protivnika do apsurda, odnosno, deformisanjem te tvrdnje, ta tvrdnja učini (samo učini a ne i dokaže) neispravnom. To je još Aristotel osudio kao zloupotrebu retorike. Jednom rečju, kad nemaš argumente, onda ismej tvrdnje protivnika - možda će i da uspe.

To što si opisao je zloupotreba reductio ad absurdum, koja jeste logička greška i ima svoj poseban naziv (appeal to ridicule ili ab apsurdo) ali to nije redukcija na nemoguće/apsurdno.

Reductio ad absurdum (kad se ne zloupotrebljava) je samo dalje logičko izvođenje nečijih tvrdnji do zaključka koji je apsurdan i nemoguć, a koji taj neko nije imao u vidu. Na primer: ako je univerzum nastao pre 6000 godina, onda bismo videli samo objekte udaljene 6000 svetlosnih godina jer svetlost sa udaljenijih objekata ne bi još uvek stigla do nas.

Ne da Aristotel to nije osudio kao zloupotrebu, već je hvalio i koristio. To je sasvim legitiman način osporavanja nečijih tvrdnji.

Kao i kod svakog argumenta, može da se pogreši... ovde može da se pogreši u tome da iz početnih tvrdnji ne proizilaze dalje tvrdnje i zaključci... i ti uvek možeš da to izneseš kao primedbu (za razliku od logičkih grešaka kod kojih suština primedbe nije u pogrešnom rezonovanju, već u pogrešnom načinu rezonovanja ili nerezonovanju, pa su obično primedbe i obrazloženja suvišna)... konkretno, u ovom slučaju možeš da objasniš zašto iz tvrdnje da abortus predstavlja ubistvo, ne proizilazi da spontani pobačaj izazvan gripom predstavlja ubistvo iz nehata... i kao što rekoh, Mlađini argumenti po mom mišljenju nisu dobri, a njemu sam porukom objasnio i zašto tako mislim jer me pitao... ali samo pozivanje na to da je u pitanju metod reductio ab apsurdum ne invalidira te i bilo koje argumente ni na koji način.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

pazi na cemu god da smatraju ako nisu u pravu radi se o gluposti....

Ја то тако не гледам... такво генерализовано гледање није здраво. Погрешити у нечему не значи да си глуп, нити је грешка одлика глупости. Ако се не слажем са неким у нечему, значи да мислим да греши у нечему а не да је глуп...

ja se tebi izvinjavam, znam da si strucan za sve zivo, za istoriju si veliki strucnjak pa kazes da su madjari porjeklom huni, veliki si teolog pa kazes da je sotona samo figura a ne konkretno bice, veliki si i patriota ali bi se odrekao svoje nacije ako ima previse debila u njoj, veliki si strucnjak i za abortuse, koliko si puta abortiro do sada vrag ga zna

Мало пре си користио "ад популум"(нико се не слаже саа тобом) сад и "ад хоминем " (велики си стручњак)

па  вађење из контекста -"сотона је смо фигура" )причао сам да је мислим да је можда само фигура у одређеној причи, а нисам тврдио да знам, niti da je u kompletnoj bibliji sotona figura.. straw man je tu prisutan isto..)

Јел си ти буразеру љубоморан на то што ја мислим, не капирам? ШТа је извор твог безобразлука, које незадовољство? Реци шта ти нажао чиним?

Подели на овим сајтовима

Хајд да рецензирам.

Шта тврде дуња, мидраш и остли који тврде, слободно, без трунке сумње.. да је аабортуст једнак убиству, то јест чедоморству..

Жена има дијбетес, плод "умре" у утроби због тога - убиство, женина неодговнорст

Жена добије грип, плод премине због тога - убиство... женина неодговрност

плод се не развија лепо,  ризичнаа абортирају га - убиство из самодбрне..

Женин имуни систем, убије плођену јајну ћелију... - убиство... не намерно, али опет.. убиство...

итд.. практично свка жен на свету - убица...

што се мене тиче мени "забрна" абортуса скоро да ни не смета..

Смета ми констатно упоређивање абортус са убиством, називање убиством пилула за дан после, спречавање  истраживања стем ћелиј под изговором абортус је убиство итд....и  постављње слике абортираних плодов у шестом месецу из ко зна којих разлог и изједначавање тог са пилулом за дан после.

Шта мислиш зашто се абортус другачије зове фетицид? 

Подели на овим сајтовима

To što si opisao je zloupotreba reductio ad absurdum, koja jeste logička greška i ima svoj poseban naziv (appeal to ridicule ili ab apsurdo) ali to nije redukcija na nemoguće/apsurdno.

Reductio ad absurdum (kad se ne zloupotrebljava) je samo dalje logičko izvođenje nečijih tvrdnji do zaključka koji je apsurdan i nemoguć, a koji taj neko nije imao u vidu. Na primer: ako je univerzum nastao pre 6000 godina, onda bismo videli samo objekte udaljene 6000 svetlosnih godina jer svetlost sa udaljenijih objekata ne bi još uvek stigla do nas.

Ne da Aristotel to nije osudio kao zloupotrebu, već je hvalio i koristio. To je sasvim legitiman način osporavanja nečijih tvrdnji.

Pogledaj zašto je Aristotel pisao svoju retoriku. Daleko od hvaljenja.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Mala digresija...Mađari su 99% sigurno Huni :) Malko sam se bavio i ja Mađarskom Istorijom, jel'te..silom prilika - završio teološki faks kod njih, pa eto, bar u tome da podržim Mlađonija ;)

jesu, kako nisu.... jedino su bili isparili na onaj svijet na jedno 1000 godina pa su onda reinkarnirali al ovaj put u madjare.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...