Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Za to drugo - to nije feminizam, to je zlo. Znsh to ti je isto kada pricaju o komunizmu.... pa onda.. "nisu gulage komunizam, one su zlo! " pa jesu uprvo komunizm. To su posledice te ideologije i te borbe. ISto vazi za feminizam. Nacin i "prva" za kojaa se feministkinje bore kao posledicu imaju to da zene mogu da se bahate jer ih stiti drzava. To su posledice te feministicke borbe - upravo to zlo. Ti si pomenul man right movement valjda.. upravo su nastli zbog tog zla. Videli su koliko im porodicnim zivotim skodi to da zena bude privilegovana na svkom sudu u svakom porodicnom sporu. Ima pravo da trzi alimentaciju.. ali u isto vreme moze da zabranjuje decu? Ima pravo da udri muskarca i za to retko odgovara, ali ako msukarac uzvrati odere ga sud? nazalost to su posledice...feminizma.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Znsh to ti je isto kada pricaju o komunizmu.... pa onda.. "nisu gulage komunizam, one su zlo! " pa jesu uprvo komunizm. To su posledice te ideologije i te borbe. ISto vazi za feminizam. Nacin i "prva" za kojaa se feministkinje bore kao posledicu imaju to da zene mogu da se bahate jer ih stiti drzava. To su posledice te feministicke borbe - upravo to zlo. Ti si pomenul man right movement valjda.. upravo su nastli zbog tog zla. Videli su koliko im porodicnim zivotim skodi to da zena bude privilegovana na svkom sudu u svakom porodicnom sporu. Ima pravo da trzi alimentaciju.. ali u isto vreme moze da zabranjuje decu? Ima pravo da udri muskarca i za to retko odgovara, ali ako msukarac uzvrati odere ga sud? nazalost to su posledice...feminizma.. Ili "nisu krstaški ratovi i inkvizicija hrišćanstvo, ima nas normalnih"? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ili "nisu krstaški ratovi i inkvizicija hrišćanstvo, ima nas normalnih"? Ma ja ne sumnjam da si ti normalna, i da ima dosta normalnih feministkinja. Ali trend, snaga i propagatori tog pokreta nisu normalni. Prosto i jednostavno.... zato kazem ne cenim feministkinje, podrzavam zene koje se bore z svoja prava. ali feministkicki pokret je korumpiran ludilom.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Kako da se ne uplaši video čovek kako je naučnik prošao. Pošto sam ja ovde jedina "strašna" feministkinja... je l' se to mene valja plašiti? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ma ja ne sumnjam da si ti normalna, i da ima dosta normalnih feministkinja. Ali trend, snaga i propagatori tog pokreta nisu normalni. Prosto i jednostavno.... zato kazem ne cenim feministkinje, podrzavam zene koje se bore z svoja prava. ali feministkicki pokret je korumpiran ludilom.. Niko ne kaže da se moramo složiti oko svih etiketa da bismo se međusobno cenili kao ljudi. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 To se ne desva cesto zbog nejednakosti u biologiji, iako sistemski jednakost postoji. Ovo je o cemu pre svega ovde pricamo. Tako je i tema pocela - covek je napadnut zbog pokazivanja zenskih oblina (bioloske razlike), ne zbog neke sistemske razlike. Malo si ti (k`o i obicno) odlutao previse u sirinu. Znaci, pricamo o tome da je muskarac napadnut zbog pokazivanja zenske u bikiniju, ne zbog neceg drugog. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Znaci, pricamo o tome da je muskarac napadnut zbog pokazivanja zenske u bikiniju, Sto je ortodoksna glupost.. a jesama otiso u sirinu, jer sm krenuo daa prozivam one koje su ga napale - feministicki pokret...hvalaa naa skretanju paznje.. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Sto je ortodoksna glupost Mislis ordinarna... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Kako se društvo odnosi prema ženama programerima Ne znam kako se drustvo odnosi (na sta se konkretno misli), ali po platama nema razlike. Koliko je neko kvalitetan, toliko ce biti i placen, bez obzira na pol. Млађони and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nejednakosti JESU razlike, razlike JESU nejednakosti, Mladene, sto si se uprpio da to kazes. Razlike prosto moraju da postoje, to je Bozije delo u stvaranju ljudi. Dakle, polne razlike, i sve one druge koje prirodno proisticu iz njih, su blagoslovene i normalne. Nejednakost je jedna tako sjajna pojava u ovom svetu. Полне неједнакости су у реду, али овде говоримо о родним неједнакостима. Постоји разлика између пола и рода. Пол је физички, природни, Богом дан, а род је друштвена креација у којој свако има одређено место, жене су често на нижем нивоу. То нема везе са Божјим делом. Није Бог хтео да жена буде подређена зато што рађа децу. Подређеност жена је људска творевина настала у праисторији када је дошло до преокрета матријархата у патријархат. Елем, неки сматрају да је давно у прошлости постојао матријархат и то у доба ''проналаска'' пољопривредних култура. Касније је мушкарац преузео улогу са проналаском плуга. И матријархат и патријархат су потпуно исти, неједнакост и у једном и у другом влада и то је све друштвена творевина. Оно на шта се циља је равноправност мушкараца и жена, да нико никог не посматра са висине и да свако може да ради оно што хоће и не буде дискриминисан. Феминизам је допринео томе, али постоји радикална струја која преувеличава, па тако на мајицама види зло. Против таквог феминизма се треба борити, као што су ове гуске око којих је отворена тема. Paradoksologija, feeble, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Млађо либертаријанац. Ако се стварност не слаже са либертаријанским представама о стварности, нема фрке - мењаћемо стварност. Paradoksologija, feeble and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ne znam kako se drustvo odnosi (na sta se konkretno misli), ali po platama nema razlike. Koliko je neko kvalitetan, toliko ce biti i placen, bez obzira na pol. Imaju problema i tokom učenja i studiranja (podsmeh, potcenjivanje) i kasnije, kada rade zajedno sa muškarcima (potcenjivanje, neprijateljska atmosfera). Mnogo je lakše svakom od nas ući u karijeru koja je očekivana za naš pol i ostale pripadnosti društvenim grupama. Mora li mladi Rom da postane đubretar? Što ne postane programer ili profesor na fakultetu? Kada se rodi, nije li mu mozak kao moj? Nije li isti kao ja? Nema li slične sposobnosti i talente? Da li je njegov uspeh ili neuspeh u životu u potpunosti odraz njegovih slobodnih izbora, za koje mi ostali nismo odgovorni i baš nas briga? Ja ne znam tačno koja su rešenja, ali stereotipi ne pomažu i vređaju. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 По мени и жене се обично понашају тако како се сматра да се понашају што им је усађено. Рецимо сматра се да су жене слабији и брбљивији пол, па ако друштво васпита једну жену тако, она ће стварно таква бити: слаба и брбљива. Исти случај са Ромом. Он је рођен са истим капацитетом као и остали, но средина у којој се налази доприноси томе да он изгледа глупље него остали, јер му средина усађује у мозак: ''Ти си Ром, ти треба да будеш лош ђак, ти треба да будеш глупљи, ти требаш да сакупљаш картоне и да се жениш после основне...'' Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Млађо либертаријанац. Ако се стварност не слаже са либертаријанским представама о стварности, нема фрке - мењаћемо стварност. Cekaj malo, jel stvarnost d su zene diskriminisane? Hoces da kazes da zene programeri prosecno dobijju manju platu jer su zene? U to stvarno verujes? Hoces da kazes da zene komerijalisti imju prosecno manje plate, ne jer uzmu bolovanje zbog trudnoce pa za to vreme muskarac nabije portfolio? Hoces da kazes d zaradjivanje novc ne dize testosteron na koji su muskarci navuceni prakticno? Ne znm burazeru, ako ti mislis da je to nek sistemska diskriminacij zena... onda ja menjan stvarnost... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ja, pored zena programerki (kao kontraprimer diskriminaciji), znam i nekoliko slucajeva Roma koji su bili dobri studenti. Jedan je bio cimer mom kumu u studentskom domu. I kasnije je postao neki funkcioner kad je zavrsio fakultet, a neki njegovi drugari koje sam sretao u sobi kod kuma sada rade na nekim televizijama. Ok, mozda su ovo pojedinacni primeri, ali znaci da se moze i da im niko nije smetao da postanu uspesni. Deja Vu and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука