Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ne razumem. Hoćeš da kažeš da postoji neko objašnjenje za manju zaradu žena na identičnim pozicijama, Postoji, zove se "laz, prokleta laz i statistika" Drugim recim njobicnije statisticke podmetcine. Uzmimo nprimer profesiju programera. Imas programere placene od 10 000 dolara do 100 000 dolara u jednoj firmi. Imas dve zene i pet muskraca. Dve zene recimo zaradjuju jedna kao junior programer 10 000 aa druga se malo vise gurala i dogurl do 50 000. Njihov prosecn zrada je 30 000. Od pet muskraca, dvojica su juniori zrdjuju recimo po 10 000, jedan je senior na pocetku krijere zaradjuje 50 00 ali dvojica su seniori zradjuju pltu jedn 90 000 drugi 100 000 (vodj tim tog recimo) 10 000 + 10 000 + 50 000 + 90 000 + 100 000 = 52 000 prosek... Veca prosecna plata... da li zbog "nepostovnja zenskih prava" ili jednostavno postoji vise posvecenih muskih programera nego zenskih koji vaade prosek? Dakle te price su cista politick glupost i lagarija... jednostvno im vise uspesni progrmera, inzinjera, drvoseca, kamiondzij medju muskrcim koji vade prosek muskoj populciji nema nikkve veze s nekom sistemskom diskrimincijom zena. Jel bi ti vise placo muskog drvosecu koji ti obali 10 stabla na dan ili zensko koji obali dva... Te stvari baš i jesu nešto čime bi aktivisti i ostali trebalo da se bave i utiču na svest ljudi, umesto da drame o,golim ženskinjama na majici i dužini suknje. Treblo bi ali ne bi trebalo da lazu, podmecu falicne statistike i jos uz to traze zakonsk resenja. Julie Browski se z sve to zalaze, jednaka prava, odsustvo diskrimincije, medjutim ona ko devojka/zena vidi da feministicki pokret ide korak dalje od toga. Bez obzira sta one pricju da im je cilj.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ignorisati nauku i tvrditi da zene zaradjuju manje od muskaraca zbog sistema a ne zbog izbora profesija ili posvecenosti poslu - isto tko nije bas dobar za tebe. Koliko zena inzinjera i programera znas? Jako malo... a jel za to kriv sistem? Sta si ti zavrsila? Moj drugr je isao u jezicko odeljenje u gimnziji i bio jedini muskaraac medju 28 zena. Jel to sistemski? Ili pak.. stvr izbora.. U gimnaziji drustveno jezicki smerovi su brojli po 20 zen i po 10 muskraca, dok prirodno matematicki 10 zen i po 20 muskraca Sistemski... ili stvar izbora? I tu je upravo to preterivanje feminista..... ono njociglednije.. Samo izbori napravljeni u vakuumu mogu se nazvati zaista slobodnim. Kako se društvo odnosi prema ženama programerima i muškarcima vaspitačima u obdaništima? Prema dečacima koji žele da budu baletani i devojčicama koje bi da budu astrofizičari? Svi smo mi manje ili više konformisti. Ono što je sigurno jeste da sama zanimanja nemaju apsolutnu vrednost. Kako se žene "ubace" u neko zanimanje, tako ono izgubi na vrednosti i manja se plata dobija za njega - a i stereotipi oko tih zanimanja se menjaju. To je bio slučaj sa prosvetom. Učitelji su bili cenjeni kada su uglavnom bili muškarci. Zanimljiv je slučaj medicine. U SAD su većina doktora muškarci. Zanimanje doktora je cenjeno i izuzetno dobro plaćeno. Doktor se doživljava kao naučnik, stručnjak, autoritet. U Rusiji su većina doktora žene i posao je slabo plaćen. Smatra se da je biti lekar tipično ženska profesija, jer je nega drugih, nežna, topla. Stručnost je u drugom planu. Pitanje vezano za prosek plate u SAD je posebno zanimljivo. Žene se same krive za manje plate i slabije razvijene karijere jer same slobodnom voljom odlučuju da daju otkaz kad postanu majke. Tu ne vidimo sistemski problem američke žene - bez dana plaćenog porodiljskog odsustva (!), užasno skupe jaslice i vrtiće, nenormalno radno vreme, i potpuno odsustvo ideje da i otac može imati pravo i obavezu da se stara o svojoj deci, kakav ona to slobodan izbor ima? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Imamo. Pravoslavni AFZ? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Samo izbori napravljeni u vakuumu mogu se nazvati zaista slobodnim. Kako se društvo odnosi prema ženama programerima i muškarcima vaspitačima u obdaništima? Prema dečacima koji žele da budu baletani i devojčicama koje bi da budu astrofizičari? Svi smo mi manje ili više konformisti. Koje drustvo? Srpsko? Srpsko se odnosi ocajno, ali to je druga prica. Pitanje vezano za prosek plate u SAD je posebno zanimljivo. Žene se same krive za manje plate i slabije razvijene karijere jer same slobodnom voljom odlučuju da daju otkaz kad postanu majke. Tu ne vidimo sistemski problem američke žene - bez dana plaćenog porodiljskog odsustva (!), užasno skupe jaslice i vrtiće, nenormalno radno vreme, i potpuno odsustvo ideje da i otac može imati pravo i obavezu da se stara o svojoj deci, kakav ona to slobodan izbor ima? Jer i nije sistemski problem. Ako ja i ti gradimo krijeru komercijaliste. Ti das otkaz da bi rodila dete.. ode moja kaarijera 2 godine ispred tvoje. Kakve veze sistem ima sa time? Sta sad gazda treba tebi da da istu platu kao i meni koji sam za dve godine presisao tvoj porfolio troduplo, doveo duplo vise klijenata? Gde je tu diskriminacija tebe? Ima slobodan izbor da gradi karijeru ili radja decu. A to nije stvar sistema nego biologije. Zanimljiv je slučaj medicine. U SAD su većina doktora muškarci. Zanimanje doktora je cenjeno i izuzetno dobro plaćeno. Doktor se doživljava kao naučnik, stručnjak, autoritet. U Rusiji su većina doktora žene i posao je slabo plaćen. Smatra se da je biti lekar tipično ženska profesija, jer je nega drugih, nežna, topla. Stručnost je u drugom planu. Opet jabuke i narandze i falicn statistika. Kakve veze imaju rusija i amerika? Nikakve. Rusij je rusij amerika je amerika. Ne mozes tako graditi "istine" o stanju zena u americkom drustvom niti mi dokazivati cenjenost zena n osnovu nekih prica u americi su doktori vise placeni.. To sto su u rusiji doktori slabo placeni nema veze sa zenama i muskarcima, vec sa rusijom i amerikom. Mozda u rusiji ima mnje muskih doktora - upravo jer nije placena profesija i ne privlaci muskarce. Ili jer nije cenjena profesija p ne privlaci muskarce. To je isto legitimno objasnjenje. A ja verujem i tacnije. Druga stvar.. jaka placenost muskaraca.... prost odgovor - testosteron. Muskraci vole da zaradjuju vise. Zene ne pali toliko zarada nama zarada dize testosteron, prosto nam je kao droga. Opet nema veze sa sistemom, nego sa biologijom.... ti imsa 5 puta mnje receptora za testosteron od mene. Manje ces da ocelavis, mnje dlak n telu imaas, manje misica od mene imas... ali ces da osetis i manju potrebu da zaradis vise novca - od mene. Dakle - cist biologija. Najbolje to daa je biologija mozes videti po kriminalu.. mnogo vise kriminalaca imas muskaraca nego zena. Niko ne zabranjuje zenama da budu kriminalci ali ih to mnogo manje privlaci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Preporucujem d pocnes d se nzivas libertarijankom, umesto feministkinjom. Млађо чоече, па немој да врбујеш људе по интернету у ту твоју ''секту'' Млађони and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Млађо чоече, па немој да врбујеш људе по интернету у ту твоју ''секту'' Sluzba je sluzba, druzba je druzba.. ne placaju mene zli kapitalisti bezveze.. Paradoksologija and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Sluzba je sluzba, druzba je druzba.. ne placaju mene zli kapitalisti bezveze.. Е ако је због пара, онда у реду Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Sve je to otislo u pogresnom pravcu... Naravno. Muskarac je glava zeni, zena bez te glave nije zena, nego poma`nitala zenka, koja ne zna sta ce sa sobom. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 elem da se vratim... naa temu.. o feministkinjama.. dakle da je pric o sistemskoj diskriminaciji zen.. je dakle po mom misljenju cista lagarija... makar u usa.. mislim da je kriminal najbolja slikaa toga.... Kriminal je apsolutno anti sistemska i crnotrzisna ekonomska aktivnost. Ne postoje sistemske prepreke nit predrasude. Medjutim jako se malo zena odluci da se upusti u kriminaalne aktivnosti daa diluje drogu. A moze... svaka zena moze da bude kriminalac danaas. Trebaa joj pistolj, i to je to. Zasto se to ne odlucuju? Zasto su vecinom muskaarci privrzeni kriminalu? Zasto nema zena mafijaskih bosova? Naravno. Muskaraca je glava zeni, zena bez te glave nije zena, nego poma`nitala zenka, koja ne zna sta ce sa sobom. Pa dobro ja ne bih isao toliko daleko. Ali bih rekao daa muskarci i zene cine simbiozu, da se nadopunjuju medjusobno i da postoje neke bioloske razlike izmedju njih.. i zbog toga postoje neke socijlne razlike izmejdu njih. Ne nejednakosti vec rzlike... ko sto su izbor zanimnja, polcenost... mislim, cinjenica je da zenu muskrac mora da izdrzavaa dok je trudnaa. Da bi se zene "osamostalile" i iskljucile muskarca iz te prirodne jedncine, one sad tu vrbuju neke zakone, gde je muskrcu posao da pravi decu i da placa zeni da ih izdrzava... Sto su gluposti i ozbiljno naarusavanje prva muskaraaca... Imm ortka kog zena opsno ucenjuje decom.... sve jer je ona zasticen u ocima suda.... on je nebitan, on je bankomat... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Evo jos jednog idiotizma feminizma u americi. pocele su da zahtevju da video igrice imju vise zenskih karaktera jer odsustvo istih oslikava diskriminaciju zena? Mislim.. i posle pricmo kko je tu nek borba za pravo zena? Mozda je stvoreno sa tom idejom.. ali daleko od tog je otislo... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Jer i nije sistemski problem. Ako ja i ti gradimo krijeru komercijaliste. Ti das otkaz da bi rodila dete.. ode moja kaarijera 2 godine ispred tvoje. Kakve veze sistem ima sa time? Sta sad gazda treba tebi da da istu platu kao i meni koji sam za dve godine presisao tvoj porfolio troduplo, doveo duplo vise klijenata? Gde je tu diskriminacija tebe? Ima slobodan izbor da gradi karijeru ili radja decu. A to nije stvar sistema nego biologije. Opet jabuke i narandze i falicn statistika. Kakve veze imaju rusija i amerika? Nikakve. Rusij je rusij amerika je amerika. Ne mozes tako graditi "istine" o stanju zena u americkom drustvom niti mi dokazivati cenjenost zena n osnovu nekih prica u americi su doktori vise placeni.. To sto su u rusiji doktori slabo placeni nema veze sa zenama i muskarcima, vec sa rusijom i amerikom. Mozda u rusiji ima mnje muskih doktora - upravo jer nije placena profesija i ne privlaci muskarce. Ili jer nije cenjena profesija p ne privlaci muskarce. To je isto legitimno objasnjenje. A ja verujem i tacnije. Druga stvar.. jaka placenost muskaraca.... prost odgovor - testosteron. Muskraci vole da zaradjuju vise. Zene ne pali toliko zarada nama zarada dize testosteron, prosto nam je kao droga. Opet nema veze sa sistemom, nego sa biologijom.... ti imsa 5 puta mnje receptora za testosteron od mene. Manje ces da ocelavis, mnje dlak n telu imaas, manje misica od mene imas... ali ces da osetis i manju potrebu da zaradis vise novca - od mene. Dakle - cist biologija. Najbolje to daa je biologija mozes videti po kriminalu.. mnogo vise kriminalaca imas muskaraca nego zena. Niko ne zabranjuje zenama da budu kriminalci ali ih to mnogo manje privlaci. Svođenje ličnih karakteristika na hormone nije baš precizna nauka. Ja sam daleko ambicioznija od muža, a nivoi hormona su nam sasvim u redu, imamo troje dece. Argumentacija "lošije im je jer su takvi po prirodi i tako vole" je često u istoriji korišćena za razne grupe i nikad nije bila tačna. Biološki, ja rađam decu, pa ih čak i dojim. Ali tu biologija prestaje, a počinju društvena očekivanja da će majka/žena nekako "prirodno" biti nadarena i željna da se najvećim delom bavi decom i kućom. Što jednostavno nije tačno, ali ako muškarac ništa ne radi, i od njega se to ne očekuje, onda žena ima samo izbor između toga da ni sama ništa ne radi (i time svi umru od gladi) ili da preuzme svoju društveno određenu ulogu. Isto važi za uopšte odluku da se imaju deca - kod tebe se ne vidi da žena takvu odluku ne donosi individualno, sasvim sama, kao odluku da kupi sebi kapućino ili ode kod frizera na putu do posla. Deca imaju i očeve. Deca su takođe potrebna jednom društvu da bi ono nastavilo svoje postojanje. Gde su očevi i društvo kada se o toj deci stara (pitam za libertarijanski poredak )? Ili samo žene kažnjavamo i krivimo što su rodile? A takođe krivimo ako ne rode, sebične karijeristkinje! Ja nikoga ne krivim za svoju karijeru, jer imam muža koji me istinski podržava u svakom smislu. Volela bih da svaka žena ima mogućnosti koje ja imam - a vidim oko sebe da nema - i zbog toga sam feministkinja. Treba menjati svest ljudi. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ne nejednakosti vec rzlike... Nejednakosti JESU razlike, razlike JESU nejednakosti, Mladene, sto si se uprpio da to kazes. Razlike prosto moraju da postoje, to je Bozije delo u stvaranju ljudi. Dakle, polne razlike, i sve one druge koje prirodno proisticu iz njih, su blagoslovene i normalne. Nejednakost je jedna tako sjajna pojava u ovom svetu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 mislim, cinjenica je da zenu muskrac mora da izdrzavaa dok je trudnaa. Da bi se zene "osamostalile" i iskljucile muskarca iz te prirodne jedncine, one sad tu vrbuju neke zakone, gde je muskrcu posao da pravi decu i da placa zeni da ih izdrzava... Sto su gluposti i ozbiljno naarusavanje prva muskaraaca... Imm ortka kog zena opsno ucenjuje decom.... sve jer je ona zasticen u ocima suda.... on je nebitan, on je bankomat... Slažem se za prvo - neke feminističke struje (libertarijanske po ideologiji ) furaju taj aspekt "nezavisnosti". Sloboda izbora, kontracepcija, abortus, muškarac kao davalac sperme, moj izbor, moja odgovornost. Ja sam protivnik toga. Mislim da smo svi povezani i odgovorni jedni za druge, posebno supružnici jedno za drugo i roditelji za decu - ali ne stavljam tu granicu. Za to drugo - to nije feminizam, to je zlo. Nema ništa strašnije nego nekog ucenjivati decom. Ja sam protivnik rodnih stereotipa i ne smatram da je žena po automatizmu bolji i važniji roditelj koji mora da dobije starateljstvo. Imamo i mi sličan slučaj u familiji - čovek je odgajio dete od prvog dana, majka ga nije ni presvukla ni nahranila, a onda je uzela dete i ucenjuje muža - i gde su tu prirodno određene uloge? Sudovi moraju da se distanciraju od rodnih stereotipa i gledaju realnost - ko je detetu zaista bio roditelj? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nejednakosti JESU razlike, razlike JESU nejednakosti, Mladene, sto si se uprpio da to kazes. Razlike prosto moraju da postoje, to je Bozije delo u stvaranju ljudi. Dakle, polne razlike, i sve one druge koje prirodno proisticu iz njih, su blagoslovene i normalne. Nejednakost je jedna tako sjajna pojava u ovom svetu. Nisu u kontekstu u kom ja govorim. Pricmo o nejednakostima u pravima. Dakle razlike u biologiji i njihove posledice ne donose nejednakosti u pravima, i sistemske diskriminacije. U pravu si razlike jesu nejednakosti, ali ne u pravima, tu smo svi jednaki i isti. Zena im prvo da bude inzinjer i da zradjuje koliko i muskrac. To se ne desva cesto zbog nejednakosti u biologiji, iako sistemski jednakost postoji. Primer jednakosti u prvima.. i ja i ti imamo para da zradjujemo novac. Mi smo razliciti ali smo jednaki ( u pravim) ja cu zaraditi mozda vise novca od tebe. Uprvo jer smo razliciti ali jednaki u pravima. Isto tako ja mogu d se promenim i da krenem da radim lose, pa ti onda vise novca od mene da zaradis. Ndm se da se sad razumemo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nejednakosti JESU razlike, razlike JESU nejednakosti, Mladene, sto si se uprpio da to kazes. Razlike prosto moraju da postoje, to je Bozije delo u stvaranju ljudi. Dakle, polne razlike, i sve one druge koje prirodno proisticu iz njih, su blagoslovene i normalne. Nejednakost je jedna tako sjajna pojava u ovom svetu. Kako da se ne uplaši video čovek kako je naučnik prošao. obi-wan and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука